de Bibliotheek Zuid-Kennemerland: Teamleider Publieksdienstverlening

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem zoekt een Teamleider Publieksdienstverlening voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenSteeds meer mensen weten de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te vinden. Natuurlijk om boeken te lenen, maar ook om rustig een krantje te lezen, te studeren, mee te doen met een activiteit of om elkaar te ontmoeten. De Bibliotheek is aan het veranderen, onze plek in de maatschappij speelt daarbij een steeds grotere rol. De Bibliotheek is de huiskamer van de samenleving waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Het is een plek waar je op verschillende manieren antwoorden op je vragen vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Je vindt de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in de gemeentes Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Zandvoort, waar we in totaal 10 bibliotheekvestigingen hebben.

Dit is een baan die jou op het lijf geschreven is als je graag in een culturele en maatschappelijke organisatie wilt werken in de regio Haarlem. Met 10 vestigingen en ruim 125 medewerkers kan je wel stellen dat je in een dynamische werkomgeving terechtkomt. Als ervaren leidinggevende en eerste aanspreekpunt voor onze medewerkers Publieksdienstverlening ben je enthousiast en initiatiefrijk en ga je graag uitdagingen aan. Je kan snel schakelen tussen de wensen van collega’s, de strategie van de organisatie én de kaders van de cao.

De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is op zoek naar een:

Teamleider Publieksdienstverlening

28 tot 32 uur per week

Wat ga je doen?
Het team Publieksdienstverlening bestaat uit ruim 70 mensen en dat wordt op dit moment gestaag aangevuld met vrijwillige hosts. Samen werken zij aan het ontvangen van onze bezoekers, hen wegwijs maken in de bibliotheek en de collectie, verwijzen naar activiteiten en het beantwoorden van vele en diverse vragen. Op basis van de omvang van het team en de aanvulling van de dienstverlening met vrijwillige hosts zoeken we naar een derde teamleider.

Als teamleider ben je primair gericht op de personele inzet in de breedste zin van het woord. Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en beantwoordt hun vragen, zorgt voor werving en selectie, werkt in samenwerking met de planners aan een zo optimaal mogelijke inzet voor iedereen en faciliteert overdracht van kennis en informatie. Om dit te realiseren zal je ook meedenken in projecten waar dat (mogelijk) invloed heeft op de medewerkers in onze dienstverlening.

Samen met een collega-teamleider en een senior teamleider worden de verantwoordelijkheden verdeeld en kan je sparren over zich voordoende situaties.

Wat verwachten we van jou?

 • Hbo-werk- en -denkniveau.
 • Ervaring binnen een Bibliotheek of dienstverlening aan een zeer diverse groep bezoekers.
 • Ervaring met leidinggeven aan en motiveren van medewerkers.
 • Communicatief vaardig, goed kunnen omgaan met stress en een open houding.
 • Probleemoplossend vermogen.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je voelt je thuis in een organisatie in verandering en werkt afwisselend op onze 10 vestigingen.

Wat biedt de Bibliotheek?

 • Werken in een informele, dynamische organisatie.
 • Ruimte om zelf vorm te geven aan je werkpakket.
 • Werken in een mix van thuis en op de 10 verschillende vestigingen van de Bibliotheek.
 • Een laptop en telefoon.
 • De inschaling in schaal 8 is afhankelijk van kennisniveau en ervaring op basis van de cao Openbare Bibliotheken (minimaal € 3.042,- maximaal € 3.863,- bruto per maand op basis van 36 uur). Nog niet meegenomen hierin is de cao-stijging van 4% die per 1 juli ingaat.
 • Het vakantiegeld bedraagt 8 % en de eindejaarsuitkering 4,5 %.
 • Uiteraard ontvang je een lidmaatschap van de Bibliotheek.

Informatie & solliciteren
Neem voor meer informatie over de functie contact op met nynke.runia@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Meteen solliciteren? Stuur dan je motivatie & cv naar: sollicitaties@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De vacature staat in- en extern gelijktijdig uit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Eventueel winnen wij referenties in. De Bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij; wij zijn op zoek naar kandidaten met een diversiteit in achtergrond en ervaring. Voor alle medewerkers vragen wij een VOG aan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.