CPNB: Stagiair Persvoorlichting en Communicatie

CPNB in Amsterdam zoekt een Stagiair Persvoorlichting en Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenStichting CPNB is het marketingcommunicatiebureau van de boekensector. In opdracht van het boekenvak ontwikkelen wij bekende campagnes om het lezen, kopen en lenen van boeken te stimuleren. Bekende activaties zijn onder meer de Boekenweek, Kinderboekenweek, NS Publieksprijs, Zomerlezen en Heel Nederland Leest (Junior). De CPNB is er voor alle lezers en voor alle boeken. Wij willen een inclusieve organisatie zijn en staan open voor alle mensen in de samenleving. Wij willen bijdragen aan een arbeidsmarkt zonder discriminatie waarin iedereen gelijke kansen heeft. Het is voor ons van groot belang om als organisatie een weerspiegeling te zijn van de samenleving en daarmee alle lezers te bereiken.

Wij zoeken voor de periode 2 september 2024 tot en  met 31 januari 2025 een

Stagiair Persvoorlichting en Communicatie

32 uur per week

Ben jij die jonge creatieve content pr-persoon die op een vernieuwende manier onze leesbevordingscampagnes bij een groot lezerspubliek onder de aandacht brengt? De grootst mogelijke impact, dat is waar wij voor gaan en waar jij ons bij gaat helpen.

Als stagiair persvoorlichting en communicatie assisteer je onze pers- en communicatiemedewerkers. Je denkt mee over de beste strategie om onze campagnes bij pers onder de aandacht te brengen. Je helpt bij het opstellen van persberichten, factsheets en berichten op sociale media. En hoe mooi is het dan dat je dat uiteindelijk terugziet of -hoort in regionale en landelijke media. Dat is waar jij een glimlach van krijgt!

Tijdens je stage komen onder meer de volgende campagnes voorbij: De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Kinderjury, Zomerlezen, Boekenweek van Jongeren, Kinderboekenweek, NS Publieksprijs, Nederland Leest en bijvoorbeeld de actie Geef meer met een boek. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij bijzondere evenementen, fotoshoots en media-optredens. Kortom: een praktische en creatieve stage, waarin veel facetten van het publiciteitsvak aan bod komen en jij over de volle breedte kennismaakt met het medialandschap bij een centrale organisatie in het boekenvak.

Tijdens de stage leer je onder meer

 • Informatie opzoeken en verzamelen;
 • Persberichten, factsheets en Q&A’s schrijven;
 • Media benaderen;
 • Teksten controleren;
 • Kennis over het boekenvak en medialandschap;
 • Expertise op het gebied van nieuwsmonitoring.

Wie ben jij?

 • Je volgt een relevante opleiding op hbo-/wo-niveau;
 • Je hebt affiniteit met het lezen van boeken;
 • Je maakt makkelijk contact;
 • Je hebt een flexibele instelling en bent creatief;
 • Je houdt van aanpakken en bent stressbestendig;
 • Je bent een energieke teamspeler;
 • Je houdt van mooie verhalen;
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands;
 • Je bedenkt geen ideeën, nee je hebt ze, schudt ze uit je mouw en probeert ze vervolgens samen met ons in de praktijk tot uitvoering te brengen!

Wat bieden wij?

 • Een kickstart voor je cv;
 • Een passende stagevergoeding van € 350,- per maand op fulltime basis (36 uur per week).
 • Een zakelijke laptop en mobiele telefoon in bruikleen;
 • Een minimum stageperiode van vier maanden;
 • Een leuke en leerzame periode in een dynamische organisatie;
 • Een inspirerende omgeving met veel verantwoordelijkheden;
 • Communicatie met diverse doelgroepen (b-to-b, b-to-c).

Ben jij de stagiair persvoorlichting en communicatie die wij zoeken?
Mail je cv en motivatie dan naar Flora ten Hagen, e-mail: f.tenhagen@cpnb.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.