CPNB: Stagiair Onderwijs

CPNB in Amsterdam zoekt een Stagiair Onderwijs voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenStichting CPNB is het marketingcommunicatiebureau van de boekensector. In opdracht van het boekenvak ontwikkelen wij bekende campagnes om het lezen, kopen en lenen van boeken te stimuleren. Bekende activaties zijn onder meer de Boekenweek, Kinderboekenweek, NS Publieksprijs, Zomerlezen en Heel Nederland Leest (Junior). De CPNB is er voor alle lezers en voor alle boeken. Wij willen een inclusieve organisatie zijn en staan open voor alle mensen in de samenleving. Wij willen bijdragen aan een arbeidsmarkt zonder discriminatie waarin iedereen gelijke kansen heeft. Het is voor ons van groot belang om als organisatie een weerspiegeling te zijn van de samenleving en daarmee alle lezers te bereiken.

Wij zoeken voor de periode 2 september 2024 tot en met 31 januari 2025 een

Stagiair Onderwijs

32 uur per week

Wil jij hands-on ervaring opdoen met een breed scala aan werkzaamheden gericht op het onderwijs? Ontwikkel jouw kennis van de doelgroep kinderen en jongeren bij hét communicatiebureau van de Nederlandse boekenbranche. Wij hebben plaats voor een meewerkstage in ons onderwijsteam.

Wat ga je doen?
Als stagiair onderwijs ga je je bezighouden met de doelgroep kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 18 jaar voor de merken De Nationale Voorleesdagen, Kinderboekenweek, Kinderjury, Boekenweek van Jongeren en Nederland Leest Junior. Je houdt je bezig met de ontwikkeling van lesmaterialen voor zowel primair als voortgezet onderwijs, waaronder redactie, het verzamelen van materiaal en contacten met uitgevers. Ook denk je mee over creatieve verwerkingsopdrachten. Daarnaast stel je nieuwsbrieven voor het onderwijs op (copy, opmaak en verzending) en onderhoud je onze onderwijssite door middel van het plaatsen van nieuwsberichten en lesmateriaal. Je hebt een actieve rol in het meedenken over de doorontwikkeling van de onderwijssite. Naast onderwijs heb je in deze stage ook een groot raakvlak met (online) marketing en webredactie.

Bij de CPNB zit je dicht op de praktijk. We zijn continu bezig met de ontwikkeling van onze campagnes. Je ziet dan ook direct wat het resultaat is van jouw werk!

Wie ben jij?

 • Je volgt een opleiding op het gebied van pedagogiek, sociale wetenschappen of marketing & communicatie.
 • Je hebt affiniteit met onderwijs en kinder- en jeugdboeken.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
 • Je bent vertrouwd met het Microsoft Office-pakket.
 • Je bent accuraat.
 • Je bent proactief en kunt goed zelfstandig werken.

Wat bieden wij?

 • Een kickstart voor je cv.
 • Een passende stagevergoeding van € 350,- per maand op fulltime basis (36 uur).
 • Een zakelijke laptop en mobiele telefoon in bruikleen.
 • Een minimum stageperiode van vier maanden.
 • Een divers pakket aan taken en samenwerkingspartners en een mooie kans om je netwerk op te bouwen: je schakelt met verschillende educatieve partners, waaronder uitgeverijen en bijvoorbeeld Stichting Lezen; je hebt contact met leerkrachten, leesconsulenten en pedagogisch medewerkers.
 • Een inspirerende omgeving met veel verantwoordelijkheden: je krijgt de kans zelfstandig te werken en een actieve bijdrage te leveren aan het team; de mogelijkheid om materiaal te ontwikkelen dat in heel Nederland in het onderwijs gebruikt gaat worden.

Heb je vragen over de stage? Mail naar naar Flora ten Hagen, e-mail: f.tenhagen@cpnb.nl.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan leesbevordering? Upload hieronder dan een korte motivatie en je cv. Wie weet nodigen we je uit voor een gesprek bij ons op kantoor in Amsterdam!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.