Conservatorium van Amsterdam: Hoofdvakdocent Blokfluit

Het Conservatorium van Amsterdam (AHK) in Amsterdam zoekt een Hoofdvakdocent Blokfluit voor 0,15 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 25-06-2024Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) leidt musici op voor het nationale en internationale werkveld, op het hoogste niveau. Het biedt daartoe bachelor- en masteropleidingen in klassieke muziek, jazz- en popmuziek, de Nationale opleiding voor jong toptalent (Sweelinck Academie) en een docentenopleiding. Met dit complete aanbod vormt het CvA niet alleen een volledige afspiegeling van het actuele muzieklandschap, maar speelt het ook een actieve rol in het vormgeven van het nationale en internationale muziekleven, nu en in de toekomst. Het CvA heeft een excellent docentencorps, een populatie van ongeveer twaalfhonderd studenten en maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Het Conservatorium van Amsterdam is op zoek naar een

Hoofdvakdocent Blokfluit

0,15 fte

Functie
De Docent verzorgt onderwijs en geeft begeleiding aan hoofdvakstudenten in de bachelor- en masteropleiding. De docent richt zich hierbij met name op het oude-muziekrepertoire en speelt een leidende rol in de ontwikkeling van de student tot uitvoerend musicus op hoog professioneel niveau, binnen het werkveld van de klassieke muziek/oude muziek. Daarnaast is de docent betrokken bij de verdere ontwikkeling van het onderwijs en neemt hij/zij zitting in beoordelingscommissies. Binnen het onderwijsprogramma, waarin zowel het oude als het hedendaagse repertoire een belangrijke plaats innemen, is het begrip teamteaching nadrukkelijk leidend. Het studieprogramma is integratief op het gebied van theorie, kamermuziek en de uitvoeringspraktijk van het hoofdvak. Juist op dit gebied wordt van de aan te stellen docent een belangrijke inbreng verwacht, evenals ten aanzien van het gezamenlijk opbouwen van de blokfluitklas.

Profiel
De Hoofdvakdocent Blokfluit:

  • Heeft een afgeronde hbo-opleiding blokfluit met onderwijsbevoegdheid.
  • Heeft een goede podiumreputatie als solist en/of in ensembleverband, binnen het oude- en het nieuwe-muziekrepertoire.
  • Heeft een brede visie op het beroepsperspectief van blokfluitisten en de veranderende beroepspraktijk en staat open voor vernieuwing.
  • Kan goed samenwerken met collega-docenten.
  • Beschikt over uitstekende, bewezen pedagogische en didactische vaardigheden op hbo-niveau.
  • Is actief in het (bij voorkeur internationale) werkveld als docent of coach bij zomercursussen, masterclasses en workshops.
  • Kan goed organiseren, beschikt over een flexibele instelling en een open houding naar de CvA-organisatie.
  • Beheerst naast de Nederlandse, ook de Engelse taal.
  • Onderschrijft het streven van het CvA naar een inclusieve en veilige werkomgeving voor studenten, docenten en staf en levert een actieve bijdrage daartoe.
  • Is in staat een VOG (verklaring omtrent gedrag) te overleggen.

Arbeidsvoorwaarden
Het CvA biedt prettige arbeidsomstandigheden op een mooie locatie, centraal gelegen in Amsterdam. De functie is gewaardeerd binnen functieschaal 12 (senior docent, maximaal € 6.698,86 bruto per maand bij volledig dienstverband). Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Het betreft een aanstelling per 1 september 2024 voor de periode van één jaar, met het voornemen tot voortzetting van het tijdelijke dienstverband na die datum. De aanstellingsomvang is in overleg (richtlijn 0,15 fte) en wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld naar gelang de omvang van de te vervullen taken.

Procedure
De kandidaat geeft een kort recital (maximaal 20 minuten) met repertoire naar keuze en tweemaal twintig minuten les aan twee studenten met verschillend repertoire. Aan het slot van de bijeenkomst vindt een gesprek plaats met de sollicitatiecommissie over de professionele achtergrond van de kandidaat en zijn/haar ervaring met en opvattingen over het doceren. De sollicitatiecommissie bestaat uit het hoofd klassiek, de studieleider houtblazers en collega-docenten.

Inlichtingen en sollicitaties
Sollicitaties, bestaande uit een motivatiebrief en een cv, kunnen tot en met 25 juni 2024 worden ingezonden naar vacature-cva@ahk.nl, onder vermelding van ‘Hoofdvakdocent Blokfluit’. De gesprekken worden in de eerste helft van juli 2024 gevoerd.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de vacature kan per mail contact worden opgenomen met Pierre Volders, Studieleider Houtblazers.

Het Conservatorium van Amsterdam streeft naar een evenwichtig en divers samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hier rekening mee gehouden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.