BOYS WON’T BE BOYS: Zakelijk Leider

BOYS WON’T BE BOYS in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-07-2024Stichting ZOU JIJ HET ZIJN produceert onder artistieke leiding van Rikkert van Huisstede maatschappelijke theaterproducties waarin mensen een stem krijgen die niet vaak worden gehoord. Het voornaamste project dat de stichting beheert is de theatervoorstelling en maatschappelijke beweging BOYS WON’T BE BOYS. Dit project bestaat uit een diverse, groeiende cast van nu 120 spelers uit heel Nederland (en inmiddels ook Finland en Curaçao), die in wisselende samenstelling optreden. Hiervoor ontvingen wij onlangs de Winq Culture Award 2024.

Als sociaal-artistiek repertoire gezelschap hebben we een unieke positie en vervullen we een voorbeeldfunctie. Wij willen met onze community-based methodiek deuren van theaters openen voor nieuwe artiesten en nieuw publiek. We veroveren en inspireren het theaterveld met onze visie van eenheid in diversiteit. De komende jaren werken we aan nieuwe voorstellingen en concepten en willen onze bijzondere methode gaan delen met andere makers. We hebben veel vertrouwen in onze kunstenplan aanvragen bij AFK en FPK.

BOYS WON’T BE BOYS zoekt per september 2024 een:

Zakelijk Leider

16 uur per week

We zoeken een ervaren zakelijke duizendpoot die de stichting en de projecten kan dragen en met ons verder kan bouwen aan de organisatie en het presenteren van ons inclusieve geluid in het theaterlandschap.

Functie-eisen:

 • Je bent gestructureerd en houdt het overzicht
 • Je hebt aantoonbare ervaring als zakelijk producent of een vergelijkbare functie binnen de culturele sector en/of een afgeronde, relevante opleiding
 • Je kunt de gehele zakelijke kant van een culturele organisatie overzien en beheren
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Engels is een pre
 • Je houdt van (cultureel) ondernemerschap en je kunt buiten de gebaande paden denken
 • Je hebt affiniteit met maatschappelijk theater en feministische/LHBTQIA+-gerelateerde projecten
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam of omgeving
 • Je bent 2 (tot 4) dagen per week beschikbaar

Taken
– Vooral zelfstandig en deels in nauwe samenwerking met directeur Rikkert van Huisstede en het team:

 • Het maken van strategieën en toekomstplannen in samenwerking met de artistiek leider en deze plannen omzetten in relevante begrotingen
 • Bedrijfsvoering/ HR management/ interne processen leiden
 • Visie maken en uitvoeren op Fair Practice, Cultural Governance, Diversiteit en Inclusie
 • Het doen van de fondsenwerving eventueel in samenwerking met fondsenwerver
 • Relaties met fondsen beheren
 • Werken aan een relevant (zakelijk) netwerk
 • Opstellen van contracten en overeenkomsten voor spelers en speellocaties
 • Opstellen en beheren van de begroting
 • Opstellen van jaarrekening en financiële evaluaties in samenwerking met boekhouder
 • Het bijhouden van betalingen/facturatie
 • Het voorbereiden van btw/jaaraangiftes
 • Het voorbereiden van bestuursvergaderingen
 • Het maken van de jaarverslagen van de stichting
 • Eventueel: het verkopen van de voorstellingen aan theaters en daarbuiten

Ook als je nog niet over alle bovengenoemde capaciteiten beschikt, maar wel denkt ‘dit is mijn baan!’ nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Wat we bieden:
We bieden een inspirerende omgeving vol buitengewoon nieuw talent. Je wordt onderdeel van een dynamische en kleurrijke groep mensen in het culturele werkveld. We bieden een afwisselende en uitdagende baan waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt en waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Het betreft een zelfstandige functie met veel ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Betaling is op zzp-basis conform cao Theater.

Stichting ZOU JIJ HET ZIJN streeft naar een zo breed mogelijk scala aan mensen, zowel voor als achter de schermen. Iedereen is welkom. Sollicitaties bestaande uit een motivatiebrief en cv kunnen tot maandag 15 juli per mail worden gestuurd naar vacature@boyswontbeboys.nl onder vermelding van Zakelijk leider. Vragen zijn welkom. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats in de laatste weken van juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.