Bibliotheek Z-O-U-T: Communicatie-medewerker

Bibliotheek Z-O-U-T in Driebergen zoekt een Communicatiemedewerker voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 24-06-2024De Bibliotheek Z-O-U-T is een samenwerkingsverband van bibliotheken in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Renswoude, Rhenen en Wijk bij Duurstede. De Bibliotheek Z-O-U-T wil dat alle inwoners van de gemeenten in Zuidoost-Utrecht optimaal mee kunnen (blijven) doen met de maatschappij. Dat bereiken we door lezen, leren, informeren, ontmoeten en debatteren te stimuleren en ondersteunen. Zo helpen we mensen de weg vinden in de wereld. De Bibliotheek streeft naar (digi)taalvaardige inwoners, die zich onderdeel voelen van de gemeenschap en in interactie zijn met de directe omgeving. Dit doen we door samen te werken met een groot aantal mensen en organisaties.

Communicatiemedewerker

20 uur per week

De baan
Als communicatiemedewerker breng jij met enthousiasme en overtuigingskracht de Bibliotheek Z-O-U-T en al haar activiteiten onder de aandacht van de inwoners, netwerkpartners en stakeholders. Je zorgt voor continue aandacht in de pers en media waardoor onze zichtbaarheid wordt vergroot. Je communiceert via e-mailcampagnes en nieuwsbrieven, de website, social media en via berichten in de regionale huis-aan-huisbladen. Ook folders, posters en advertenties maak je regelmatig zelf of met externe vormgevers, waarbij je de huisstijl en de juiste toon bewaakt. Het is belangrijk dat je snel schakelt tussen diverse interne en externe partijen die allen belang hebben bij actuele berichtgeving. Daarnaast denk je mee over de marketingstrategie en kom je met creatieve ideeën om de bibliotheek te promoten. Kortom, geen dag is hetzelfde. Je werkt in het team Communicatie en legt verantwoording af aan de manager programma.

Jij bent

 • Iemand die het belang van de bibliotheek als vanzelfsprekend ziet en de Bibliotheek Z-O-U-T prominent op het netvlies van onze inwoners, netwerkpartners en stakeholders houdt.
 • Daadkrachtig met voldoende overtuigingsvermogen.
 • Handig met social media en free publicity.
 • Creatief en denkt in oplossingen.
 • Iemand die goed functioneert zelfstandig én in teamverband.
 • Enthousiast, ambitieus en nieuwsgierig.

Jij hebt

 • Een relevante opleiding en hbo-werk- en -denkniveau.
 • Enkele jaren werkervaring in de marketing/communicatie.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Bij voorkeur ervaring met werken met InDesign of een ander opmaakprogramma.
 • Bij voorkeur ervaring met webredactie.

Wij bieden

 • Een bruisende en innovatieve organisatie met korte communicatielijnen, een ambitieus team en een goede werksfeer.
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • Start van de werkzaamheden per direct of in overleg.
 • Een contract voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 • Een flexibele werkplek in de vestiging Driebergen, waarbij deels thuiswerken mogelijk is.
 • Salariëring conform de cao Openbare Bibliotheken in schaal 7, met doorgroeimogelijkheid naar schaal 8.

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je motivatiebrief met cv uiterlijk
24 juni 2024 per e-mail naar personeelszaken@bibliotheekzout.nl. Nog vragen? Neem contact op met Wytske Dijkstra (wdijkstra@bibliotheekzout.nl); na 15 juni 2024 met Renée Tiemstra (rtiemstra@bibliotheekzout.nl) of bel 0343-760 020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.