Bibliotheek Utrecht: Roostermaker Productieteam

De Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een Roostermaker Productieteam voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-06-2024De Bibliotheek Utrecht met 12 locaties, 100.000 leden en ruim 2,2 miljoen bezoeken, is van grote waarde voor de inwoners van Utrecht, is voortdurend in verandering en heeft een grote maatschappelijke ambitie. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een prettige informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om met je professionele inbreng samen met je collega’s de Bibliotheek Utrecht nog meer op de kaart te zetten. Dat maakt werken bij de Bibliotheek Utrecht zo leuk!

Ben jij een flexibele en ervaren roostermaker die denkt in oplossingen en nauwkeurigheid als tweede natuur heeft? Wil je meebouwen om Bibliotheek Utrecht meer op de kaart te zetten? Dan hebben wij mooie baan voor jou als

Roostermaker Productieteam

20 uur per week

Het productieteam is verantwoordelijk voor de uitvoering en productie van grotere activiteiten en evenementen in de Neude bieb. Ook is het team verantwoordelijke voor de commerciële verhuur van zalen in de Neude, en organiseert het professionele producties van (zakelijke) evenementen onder de naam Neude11. Zo zorgt het team ook voor een groei aan inkomsten uit zaalverhuur.

Als Roostermaker van het Productieteam ben je verantwoordelijk voor het inroosteren van (flex-) medewerkers die uitvoering geven aan alle evenementen, activiteiten en zaalverhuringen. De Roostermaker maakt een evenwichtig en efficiënt rooster, zorgt voor de balans tussen werkaanbod en bemensing, waarbij de kwaliteit en de budgetten worden gewaarborgd. Dat doet de roostermaker onder andere door het roostersysteem optimaal in te zetten en diensten te bezetten met vaste medewerkers, flexmedewerkers, stagiaires en vrijwilligers. De Roostermaker adviseert de Teamleider over verlofaanvragen en verzorgt bemensing bij verlof of ziekte. De Roostermaker signaleert proactief opvallende zaken met betrekking tot werkzaamheden, bezetting en roostering en doet voorstellen voor verbeteringen. Ook overlegt de Roostermaker met collega roostermakers (van andere afdelingen) team overstijgende werkzaamheden in portefeuilles (bijvoorbeeld BHV-planning en contacten met uitzendbureaus). De Roostermaker draagt eraan bij dat iedereen diens werkzaamheden met plezier en volgens de richtlijnen van de bibliotheek kan uitvoeren.

Wanneer ben je voor ons een interessante kandidaat?

 • Je hebt minimaal mbo+-werk- en -denkniveau;
 • Je hebt ervaring met uitvoer van (complexe) planningsprocessen;
 • Je hebt ervaring met rooster- en/of planpakketten en uitgebreide kennis van Excel;
 • Kennis over basiskennis van relevante wet- en regelgeving (bv op het gebied inzet flex) en daaruit voorvloeiende procedures en protocollen is een pre;
 • Je beschikt over goede organisatorische vaardigheden;
 • Je bent proactief, accuraat, stressbestendig, kan prioriteiten stellen en behoud overzicht in complexe situaties;
 • Je krijgt energie van samenwerken, bent nieuwsgierig en beschikt over een probleemoplossend vermogen;
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke opdracht van de bibliotheek.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

 • Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een prettig en gezellige informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en jouw eigen inzichten en ideeën;
 • De Bibliotheek Utrecht is een organisatie met een grote maatschappelijke ambitie en is voortdurend in verandering. We werken vanuit onze kernwaarden Nieuwsgierig, Vertrouwen, Samen en Dichtbij;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Openbare Bibliotheken. De functie Roostermaker is ingeschaald in schaal 6. Inschaling is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.318,- en maximaal € 3.114,- bruto per maand bij een voltijd werkweek van 36 uur. Je start in eerste instantie met een arbeidsovereenkomst voor een jaar.

Meer dan een derde van de Utrechters heeft een migratieachtergrond (bron CBS). De Bibliotheek Utrecht wil een afspiegeling zijn van de maatschappij. Herken je jezelf in de functievereisten, dan nodigen we nadrukkelijk iedereen uit met een migratieachtergrond om te reageren.

Hebben we je interesse gewekt?
Wat leuk dat je wilt solliciteren! Waarom ben jij de ideale match voor deze vacature? We lezen het graag in je motivatie! Reageren kan tot uiterlijk 23 juni 2024 door je motivatie en cv (twee aparte bijlagen) te mailen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl.

Het eerste gesprek zal plaatsvinden op donderdag 27 juni 2024.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je per mail contact opnemen met Suzanne van der Velden, Coördinator Zaalverhuur.

Iedereen is welkom in De Bibliotheek Utrecht. Je valt er nooit uit de toon en je wordt gezien. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die er werken. Iedereen is uniek en heeft unieke talenten. Juist de verschillen in mensen maken ons een nog betere Bibliotheek. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat je meebrengt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.