Bibliotheek Utrecht: HR-adviseur

De Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een HR-adviseur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-06-2024Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. Mensen die voor elkaar klaarstaan en de stad elke dag een beetje mooier willen maken. De Bieb in Utrecht heeft 12 locaties, 200 medewerkers, bijna 100.000 leden en ruim 2,2 miljoen bezoekers per jaar. We zijn voortdurend in beweging met een steeds grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een fijne, informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Dat maakt werken bij de Bibliotheek Utrecht zo leuk!

Wij zoeken een

HR-adviseur

32 uur per week

Wat ga je doen?
Als HR-adviseur ben je de sparringpartner van leidinggevenden voor diverse personele processen, zoals personeelsplanning, instroom, de ontwikkeling van medewerkers en verzuim.

Je informeert leidinggevenden proactief over ontwikkelingen en actuele regelingen op HR-gebied, zodat zij de medewerkers in hun team optimaal kunnen (bege)leiden. En zij kunnen bij jou terecht als ze daarover vragen hebben. Je zorgt ervoor dat wet- en regelgeving, cao en HR-regelingen in de organisatie juist worden toegepast.

Je draagt bij aan het doorvertalen en uitvoeren van ons HR-beleid, dat gekoppeld is aan onze organisatiedoelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het verder ontwikkelen van onboarding, het opleidingsplan, aantrekkelijk werkgeverschap, arbobeleid /verzuim en andere regelingen. Je verzamelt en analyseert periodiek beschikbare gegevens en zet deze om in stuurinformatie.

De Bibliotheek Utrecht is sterk in ontwikkeling, je neemt je ervaring in veranderprocessen mee om de verandering op de lange termijn samen met de collega’s te realiseren. Dit doe je met een open blik en vanuit een onderzoekende houding.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde HR-opleiding op hbo-niveau;
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in een allround HR-adviesrol, bij voorkeur in een dienstverlenende organisatie;
 • Je hebt actuele kennis van het Nederlandse arbeidsrecht;
 • Je hebt kennis over actuele HR-thema’s en vertaalt deze naar behoefte van de Bibliotheek;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent proactief, daadkrachtig en organisatiesensitief.

Wat bieden wij?

 • De kans om bij te dragen aan betere kansen voor kinderen en jongeren in Utrecht;
 • Een uitdagende, veelzijdige en afwisselende baan bij een unieke Utrechtse organisatie met een grote maatschappelijke ambitie;
 • Goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden;
 • Werken in en met een betrokken en enthousiast team;
 • In eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar;
 • Een salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket, schaal 10 openbare bibliotheken, bruto maandsalaris op basis van 36 uur per week, maximaal € 5.121,- (cao juli 2024) en 4% eindejaarsuitkering;
 • En natuurlijk je eigen bibliotheekpas.

Meer dan een derde van de Utrechters heeft een migratieachtergrond (bron CBS). De Bibliotheek Utrecht wil een afspiegeling zijn van de maatschappij. We nodigen dan ook nadrukkelijk iedereen met een migratieachtergrond uit om te reageren.

Hebben wij je interesse gewekt?
Wat leuk dat je wilt solliciteren! Waarom ben jij de ideale match voor deze vacature? We lezen het graag in je motivatie! Reageren kan tot 18 juni 2024 door je cv en een korte motivatie onder vermelding van HR-adviseur te mailen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 24 juni 2024.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je per mail contact opnemen met Jacqueline van Bergeijk, HR adviseur.

Bij indiensttreding wordt een VOG aangevraagd.

Iedereen is thuis in De Bibliotheek Utrecht. Je valt er nooit uit de toon en je wordt gezien. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die er werken. Daarbij is iedereen uniek en heeft unieke talenten. Juist de verschillen in mensen maken ons een nog betere Bibliotheek. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat je meebrengt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.