Atria: Wetenschappelijk Bibliothecaris 

Atria in Amsterdam zoekt een Wetenschappelijk Bibliothecaris  voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 26-08-2024Atria verzamelt en beheert bronnen over gendergelijkheid, vrouwenbewegingen en emancipatie en maakt deze toegankelijk voor wetenschap en samenleving. Door onderzoek in nationale en internationale context bevordert Atria kennisontwikkeling en draagt daarmee bij aan de emancipatie van vrouwen in al hun diversiteit. De aandacht voor de specifieke wisselwerking tussen verschillende groepen in de maatschappij maakt onze collectie onderscheidend en uniek.

Atria collectioneert om wetenschap en samenleving in staat te stellen informatie te behouden en nieuwe kennis te genereren over de geschiedenis van vrouwen, genderverhoudingen, vrouwenbewegingen en de ontwikkeling van de positie van vrouwen. De archieven bevatten de authentieke bronnen van Nederlandse vrouwenbewegingen. De bibliotheek en de databanken geven daar een brede (inter)nationale context bij. Samen vormen zij één geheel waarvan de samenstellende delen elkaar versterken, verrijken en verdiepen.

Wetenschappelijk Bibliothecaris

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
Als Wetenschappelijke Bibliothecaris ben je verantwoordelijk voor het vormen en actueel houden van onze wetenschappelijke bibliotheekcollectie. In deze functie draag je actief bij aan het ontwikkelen en implementeren van collectie- en acquisitiebeleid en het optimaliseren van dienstverlening in afstemming met de informatiebehoefte van gebruikers. Je levert een bijdrage aan het optimaliseren van werkprocessen en aan de ontwikkeling van digitale innovatie voor dienstverlening en kennismanagement. Daarnaast vertegenwoordig je Atria op congressen en symposia en in (inter)nationale netwerken van specialisten wetenschappelijke informatie en universiteitsbibliotheken.

Wie ben jij?
Je bent een erfgoedliefhebber in hart en nieren en het motto No documents, no history, van één van onze grondleggers, Rosa Manus, klinkt jou als muziek in de oren. In je rol als bibliothecaris stel je onze gebruikers centraal en zie je complexe vraagstukken als een uitdaging waar je doelgericht en efficiënt mee omgaat. Daarnaast werk je graag samen met je collega’s en draag je bij aan een positieve en productieve teamsfeer. Je beschikt over een wetenschappelijke opleiding, bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale opleiding tot wetenschappelijk bibliothecaris (Informatie- en Bibliotheek-wetenschappen, Culturele Informatiewetenschap of vergelijkbaar). Mocht je daarover (nog) niet beschikken dan verwachten we dat je deze – of een vergelijkbare opleiding – na jouw indiensttreding binnen een nader overeen te komen termijn zult voltooien. De digitale aspecten van het bibliotheekbeheer zijn je bekend en je kunt die kennis toepassen in een wetenschappelijke bibliotheekomgeving. Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is voor deze functie essentieel.

Wat bieden wij?
Wij bieden een dynamische werkplek met veel zelfstandigheid en een enthousiast en gezellig team. De functie betreft een dienstverband van 32 tot 36 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging. Daarvoor ontvang je een salaris conform schaal 10 cao Sociaal Werk, afhankelijk van kennis en ervaring tussen € 3.515,- en € 5.272,- bruto per maand op basis van 36 uur. Er hoort een Individueel Keuze Budget bij van 8,11% vakantiegeld en een dertiende maand van 8,96% en een vergoeding van je reiskosten. Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Met het Loopbaan Budget van 1,5% van je jaarsalaris is het mogelijk om een cursus, training of opleiding te volgen om jouw professionele ontwikkeling te stimuleren.

Procedure
De vacature sluit op 26 augustus 2024 of eerder wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Inlichtingen
Voor vragen met betrekking tot de vacature kun je contact opnemen met Kya de Ruiter, HR@Atria.nl, 06-10 19 84 34.

Reageren
Ben je geïnteresseerd en denk je in aanmerking te komen voor de functie? Reageer dan per mail naar solliciteren@atria.nl. We ontvangen graag je cv en een antwoord van maximaal 500 woorden op de vraag aan welke eisen moet een wetenschappelijke bibliotheek anno 2025 volgens jou voldoen?

We vinden meerstemmigheid belangrijk en willen dat verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten in onze organisatie vertegenwoordigd zijn. Bij geschiktheid geven we de voorkeur aan kandidaten die de diversiteit in onze organisatie versterken.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.