Atria: Relatiemanager / Fondsenwerver

Atria in Amsterdam zoekt een Relatiemanager / Fondsenwerver voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-08-2024Atria verzamelt en beheert bronnen over gendergelijkheid, vrouwenbewegingen en emancipatie en maakt deze toegankelijk voor wetenschap en samenleving. Door onderzoek in nationale en internationale context bevordert Atria kennisontwikkeling en draagt daarmee bij aan de emancipatie van vrouwen in al hun diversiteit. De aandacht voor de specifieke wisselwerking tussen verschillende groepen in de maatschappij maakt onze collectie onderscheidend en uniek.

Atria collectioneert om wetenschap en samenleving in staat te stellen informatie te behouden en nieuwe kennis te genereren over de geschiedenis van vrouwen, genderverhoudingen, vrouwenbewegingen en de ontwikkeling van de positie van vrouwen. De archieven bevatten de authentieke bronnen van Nederlandse vrouwenbewegingen. De bibliotheek en de databanken geven daar een brede (inter)nationale context bij. Samen vormen zij één geheel waarvan de samenstellende delen elkaar versterken, verrijken en verdiepen.

Het Aletta Jacobsfonds is de steunstichting van Atria. In 2015 opgericht met als doel om bij te kunnen dragen aan projecten en initiatieven op het gebied van vrouwengeschiedenis, emancipatie, feminisme, gender- en vrouwenstudies in alle maatschappelijke en etnische diversiteit. Middelen worden verkregen uit legaten en donaties. Het fonds kent een bestuur dat besluit over de toekenning van middelen op advies en aanvraag van Atria.

Relatiemanager / Fondsenwerver

24 tot 32 uur per week

Wat ga je doen? 
Als Relatiemanager / Fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relevant relatienetwerk van fondsen en stakeholders. Daarbij ontwikkel je nieuwe relaties, bestendig je de oude en creëer je kansen voor strategische samenwerkingen. Je signaleert relevante maatschappelijke trends, ontwikkelingen en nieuwe actoren in het werkveld en vertaalt deze naar mogelijkheden voor de organisatie. Je fungeert hierin als sparringpartner en expert voor directie en bestuur en adviseert over kansen en prioriteiten. Voor de fondsenwerving van het AJF ontwikkel je beleid, draag je zorg voor de uitvoering en evalueer je de resultaten binnen de kaders van het strategische organisatiebeleid van Atria.

 Wie ben jij?
Je bent een netwerker en erfgoedliefhebber in hart en nieren. Het motto No documents No history, van één van onze grondleggers, Rosa Manus, klinkt jou als muziek in de oren. In je rol als Relatiebeheerder / Fondsenwerver signaleer je feilloos welke kansen er voor onze organisatie zijn om relevante relaties voor langere tijd aan ons te binden. Met hoofd en hart, en met het oog op resultaat werk je samen en creëer je draagvlak binnen én buiten de organisatie. Daarvoor neem je hbo+- / wo-werk- en -denkniveau mee en meerdere jaren ervaring in deze of vergelijkbare rol. Kennis over wet- en regelgeving en fiscale aspecten van fondsenwerving en privacy zijn een pre, net als ervaring met relevante applicaties. Je bent ondernemend, flexibel en communicatief vaardig in woord en geschrift (Nederlands en Engels). Tijdsmanagement en projectplanning hebben geen geheimen voor je. En last but not least: je hebt grote affiniteit met vrouwengeschiedenis, emancipatie, gendergelijkheid en diversiteit.

Wat bieden wij? 
Wij bieden een dynamische werkplek met veel zelfstandigheid en een enthousiast en gezellig team. De functie betreft een dienstverband van 24 tot 32 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging. Daarvoor ontvang je een salaris conform schaal 11 cao Sociaal Werk, afhankelijk van kennis en ervaring tussen € 3.764,- en € 5.845,- bruto per maand op basis van 36 uur. Er hoort een Individueel Keuze Budget bij van 8,11% vakantiegeld en een dertiende maand van 8,96% en een vergoeding van je reiskosten. Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Met het Loopbaan Budget van 1,5% van je jaarsalaris is het mogelijk om een cursus, training of opleiding te volgen om jouw professionele ontwikkeling te stimuleren.

Procedure
De vacature sluit op 16 augustus 2024 of eerder wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden.  De eerste gespreksronde vindt plaats tussen 2-6 september; de tweede in de week van 9-13 sept.

Inlichtingen
Voor vragen met betrekking tot de vacature kun je contact opnemen met Kya de Ruiter, HR@Atria.nl, 06-10 19 84 34.

Reageren
Ben je geïnteresseerd en denk je in aanmerking te komen voor de functie? Reageer dan per mail naar solliciteren@atria.nl. We ontvangen graag je cv en een antwoord van maximaal 500 woorden op de vraag welke kansen jij voor Atria en het Aletta Jacobs Fonds ziet om het relatiemanagement te versterken en welke uitdagingen jij daarbij signaleert.

We vinden meerstemmigheid belangrijk en willen dat verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten in onze organisatie vertegenwoordigd zijn. Bij geschiktheid geven we de voorkeur aan kandidaten die de diversiteit in onze organisatie versterken. 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.