Atria: Hoofd Collecties en Onderzoek / Plaatsvervangend Directeur 

Atria in Amsterdam zoekt een Hoofd Collecties en Onderzoek / Plaatsvervangend Directeur voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 26-08-2024Atria verzamelt en beheert bronnen over gendergelijkheid, vrouwenbewegingen en emancipatie en maakt deze toegankelijk voor wetenschap en samenleving. Door onderzoek in nationale en internationale context bevordert Atria kennisontwikkeling en draagt daarmee bij aan de emancipatie van vrouwen in al hun diversiteit. De aandacht voor de specifieke wisselwerking tussen verschillende groepen in de maatschappij maakt onze collectie onderscheidend en uniek.

Atria collectioneert om wetenschap en samenleving in staat te stellen informatie te behouden en nieuwe kennis te genereren over de geschiedenis van vrouwen, genderverhoudingen, vrouwenbewegingen en emancipatie. De archieven bevatten de authentieke bronnen van Nederlandse vrouwenbewegingen. De bibliotheek en de databanken geven daar een brede (inter)nationale context bij. Samen vormen zij één geheel waarvan de samenstellende delen elkaar versterken, verrijken en verdiepen.

Hoofd Collecties en Onderzoek / Plaatsvervangend Directeur

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
We hebben ambitieuze ideeën om in de komende jaren nog beter te kunnen anticiperen op veranderende vragen van onderzoekers en het implementeren van digitale mogelijkheden om vanuit verschillende perspectieven de bronnen in onze collectie kunnen bestuderen. Als Hoofd Collecties en Onderzoek ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en aansturing van deze activiteiten.
Naast deze ambitie ligt er een interessante uitdaging op het gebied van huisvesting en keuzes met betrekking tot beheer, opslag en dienstverlening.

Als manager in een veranderproces moet je flexibel kunnen schakelen tussen strategisch meedenken en toezien op operationele uitvoering. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van de 18 medewerkers van de afdeling Collecties en Onderzoek. In die rol ben je je bewust van jouw verantwoordelijkheid als cultuurdrager en draag je actief bij aan een veilig en inclusief werkklimaat en een personeelsbeleid dat groei en ontwikkeling stimuleert.

Als lid van het MT draag je bij aan het ontwikkelen en uitvoeren van beleidsplannen en vertaal je die naar plannen voor de afdeling. Je rapporteert en evalueert over de resultaten van collectiebeheer, dienstverlening en wetenschappelijk onderzoek. Het opbouwen en onderhouden van een goed professioneel netwerk hoort daarbij, evenals het onderhouden van contacten met relevante externe partnerorganisaties van Atria. Je vertegenwoordigt ons op conferenties, bijeenkomsten en in professionele netwerken. Als Plaatsvervangend-directeur vervang en ondersteun je de Directeur-bestuurder bij in- en externe aangelegenheden.

Wie ben jij?
Je bent een erfgoedliefhebber in hart en nieren en het motto No documents, no history van één van onze grondleggers, Rosa Manus, klinkt jou als muziek in de oren. Daarbij ben je een stevige, energieke en ondernemende persoonlijkheid die beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een verbindende stijl van leidinggeven. Je hebt een afgeronde Masteropleiding op het gebied van sociale wetenschappen, historische- of genderstudies of een gerelateerd vakgebied.  Aantoonbare kennis van collectiebeheer en wetenschappelijk onderzoek en minimaal 5 jaar werkervaring waarvan minimaal 3 in een leidinggevende positie.

Wat bieden wij?
Wij bieden een dynamische werkplek en een enthousiast en gezellig team. De functie betreft een dienstverband van 32 tot 36 uur per week voor de duur van één jaar met uitzicht op verlenging. Daarvoor ontvang je een salaris conform schaal 13 cao Sociaal Werk, afhankelijk van kennis en ervaring tussen € 4.537,- en € 7.234,- bruto per maand op basis van 36 uur. Er hoort een Individueel Keuze Budget bij van 8,11% vakantiegeld en een dertiende maand van 8,96% en een vergoeding van je reiskosten. Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Met het Loopbaan Budget van 1,5% van je jaarsalaris is het mogelijk om een cursus, training of opleiding te volgen om jouw professionele ontwikkeling te stimuleren.

Procedure
De vacature sluit op 26 augustus 2024 of eerder wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Inlichtingen
Voor vragen met betrekking tot de vacature kun je contact opnemen met Kya de Ruiter, HR@Atria.nl, 06-10 19 84 34.

Reageren
Ben je geïnteresseerd en denk je in aanmerking te komen voor de functie? Reageer dan per mail naar solliciteren@atria.nl. We ontvangen graag je cv en een antwoord van maximaal  500 woorden op de vraag: Hoe kunnen onze collecties en onderzoek elkaar versterken en op welke wijze kun jij daaraan bijdragen?  

We vinden meerstemmigheid belangrijk en willen dat verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten in onze organisatie vertegenwoordigd zijn. Bij geschiktheid geven we de voorkeur aan kandidaten die de diversiteit in onze organisatie versterken. 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.