ARTIS: Marketeer Resellers & Partners en Leden

ARTIS in Amsterdam zoekt een Marketeer Resellers & Partners en Leden voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 15-06-2024ARTIS is een groene oase en ontmoetingsplek, midden in Amsterdam, waar wij een breed publiek inspireren en activeren verantwoordelijk met natuur om te gaan. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-park met het Planetrium, het Artisplein en de musea: Micropia en het Groote Museum.

ARTIS heeft uiteenlopende groepen bezoekers en wil deze zo goed mogelijk bereiken zodat zij door ARTIS geënthousiasmeerd raken voor een bezoek aan ARTIS-Park, maar ook in producten uit de winkel, lezingen of een bezoek aan ARTIS-Micropia of het ARTIS-Groote Museum. Een commerciële benadering is hierin van groot belang.

Binnen ARTIS is het cluster Publiek & Programmering verantwoordelijk voor, het zorgen voor impact bij bezoekers en alle overige stakeholders en het genereren van inkomsten. Daarnaast geeft het cluster Publiek & Programmering invulling aan activiteiten rondom alle onderwerpen die ARTIS relevant maken en ontwikkelt zij campagnes zoals de jaarlijkse zomerprogrammering, bijzondere tentoonstellingen in de musea, steuncampagnes, rondleidingen over uiteenlopende thema’s zoals ‘ARTIS in Oorlogstijd’, cursussen n ‘Sterrenkunde’ en lezingen.

De afdeling Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor het uitdragen van de missie en strategie van ARTIS, het genereren van bezoekersgroei en het zorgen voor de juiste positionering bij (potentiele) bezoekers en overige stakeholders.

Het team is verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten en daaruit vloeiende interne- en externe communicatie. Van de positionering van de verschillende musea en het ARTIS-Park tot het ontwikkelen van proposities, campagnes en data-analyses van alle verschillende type bezoekers en leden. Van de interne nieuwsbrief, persberichten, het ARTIS-tijdschrift tot sociale media. De afdeling Marketing & Communicatie valt in het cluster Publiek & Programmering.

De afdeling Marketing & Communicatie is op zoek naar een Marketeer Resellers & Partners en Leden.

Marketeer Resellers & Partners en Leden

38 uur per week

Als Marketeer Resellers & Partners en leden ben je verantwoordelijk voor het realiseren van bezoekersgroei via samenwerking met resellers en andere partners en voor de groei van het ARTIS ledenbestand. Dit doe je door het opzetten en onderhouden van commerciële samenwerkingen en partnership die bijdragen aan de doelstellingen van ARTIS. Je geeft vorm aan de communicatie en marketing campagnes voor het behoud en werving van ARTIS-Leden. Je bent commercieel zeer vaardig, je analyseert verkoopcijfers, je optimaliseert verkoopfunnels en benut marktkansen. Je bent een spin in het web van ARTIS en hebt vanuit jouw rol veel contact met je collega’s en externe partijen.

Wat ga je doen?

 • Het vergroten van het bereik van het merk ARTIS;
 • Het opstellen en uitvoeren van marketingplannen voor samenwerkingen of voor ledengroei;
 • Aansturen- van en samenwerken met externe (commerciële) partijen;
 • Het uitbreiden en onderhouden van partnerships ter behoeve van de zichtbaarheid en kaartverkoop van de drie ARTIS-merken;
 • Het ontwikkelen, coördineren en implementeren van proposities, campagnes en acties om bij te dragen aan de gestelde commerciële doelstellingen;
 • Het analyseren en optimaliseren van de klantreis;
 • Het bepalen van de inzet van verschillende mediakanalen, in het bijzonder de paid media, in nauwe samenwerking met collega’s;
 • Content en actualiteiten op waarde kunnen inschatten om in samenwerking met collega’s van marketing & communicatie en andere afdelingen, het netwerk van ARTIS het beste te kunnen inzetten;
 • Het beheren en invullen van het budget.

ARTIS gelooft in de kracht van inclusiviteit en diversiteit, net zoals in de natuur, en heeft als doel een afspiegeling van de samenleving te zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, achtergrond, geloof of fysieke en cognitieve beperkingen. We zorgen samen voor een leefbare wereld voor iedereen: nu en in de toekomst.

Profiel
Als Marketeer Resellers & Partners en Leden:

 • Ben je commercieel en analytisch ingesteld en hou je bij alles wat je doet het doel voor ogen;
 • Beschik je over onderhandelings-, netwerk- en sales vaardigheden;
 • Heb je een hbo- of wo-opleiding in marketingcommunicatie of bijvoorbeeld commerciële economie afgerond;
 • Heb je rond 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare positie en heb je een relevant netwerk;
 • Heb je ervaring met het opzetten van partnerships, contracten en business cases;
 • Heb je affiniteit met online marketing en sociale media;
 • Ben je geïnteresseerd in het doorgronden van beweegredenen van doelgroepen om ARTIS te bezoeken;
 • Werk je graag als een spin in het web en krijg je energie van het samen werken met diverse stakeholders, zowel in- als extern;
 • Ben je enthousiast, leergierig en denk je in mogelijkheden en weet dit over te dragen op anderen;
 • Heb je affiniteit met natuur, natuurbehoud en duurzaamheid.

Wat biedt ARTIS?
Stel je voor dat je ’s ochtends door de monumentale poorten van ARTIS loopt, waar de gibbons je zingend verwelkomen. Je maakt de eerste bezoekers wegwijs, vol zin in de dag. Tijdens het inwerktraject maak je kennis met alle afdelingen van ARTIS: van werken in de winkel tot helpen bloembollen planten en microben kweken. Net zoals je werkomgeving, is je werk zeer veelzijdig: elke dag in ARTIS is anders!

ARTIS biedt je een baan met verantwoordelijkheid en uitdaging op de mooiste werkplek van Nederland. Een plek waar je een duurzaam verschil kan maken. Je hebt een breed takenpakket en bevoegdheden die daarbij passen, volop ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën en binnen ARTIS kennen we korte lijnen tussen werknemers en leidinggevenden. Je bent breed inzetbaar en werkt resultaatgericht samen met diverse afdelingen van ARTIS, binnen een informele en gezellige sfeer.

We bieden je in eerste instantie een contract van twaalf maanden aan met de intentie het daarna te verlengen. Het salaris valt tussen €3.407,22 en €4.533,39 op basis van een fulltime dienstverband (38 uur per week). ARTIS heeft een brede reiskostenvergoeding die duurzaam vervoer stimuleert. Je krijgt ook een bijdrage voor een aanvullende zorgverzekering en je geniet van korting tot andere parken in Nederland.

Reageren
Als je geïnteresseerd bent in deze functie solliciteer dan vóór 15 juni 2024 via onderstaande sollicitatiebutton. Je sollicitatie kun je richten aan Nathalie Blom, Hoofd Marketing & Communicatie.

Inlichtingen
Gianna Staal beantwoordt graag per mail jouw vragen over deze vacature, zowel inhoudelijk als over de procedure.

Alle werknemers van ARTIS dienen bij indiensttreding een VOG-verklaring te overhandigen. ARTIS vergoedt de aanvraagkosten hiervan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.