ArtEZ University of the Arts: Docent Kunst en Technologie

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt een Docent Kunst en Technologie voor 0,2 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 23-06-2024ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Ons motto is: kunst verandert. Art changes. Met inspirerend kunstonderwijs op hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Voor de opleiding DBKV Arnhem zoeken wij per 1 september 2024 een

Docent Kunst en Technologie

0,2 fte

Wij zoeken een beeldend docent die op een inspirerende, actuele en innovatieve manier invulling geeft aan beeldende programma’s waarin technologie, de artistieke ontwikkeling van studenten en maakonderwijs centraal staan. De voertaal van de opleiding is Nederlands.

Werkzaamheden zijn

 • Het geven van klassikale lessen in de propedeusefase van de opleiding waarin technologie, kunst en maakonderwijs samen komen.
 • Het in afstemming met een naaste collega ontwikkelen en geven van een beeldend jaarprogramma waarin technologie, experiment, onderzoek, maakonderwijs en een procesgerichte benadering centraal staan.
 • Het geven van workshops waarin studenten in korte tijd inzicht krijgen in de mogelijkheden van technologie voor eigen beeldend werk en hoe zij deze in kunnen zetten binnen een kunsteducatieve context.
 • Het actief deelnemen aan overleggen en studiedagen, de open dag en meedenken over de ontwikkeling van het curriculum van de opleiding.

De afdeling: DBKV Arnhem
De opleiding DBKV maakt deel uit van Art & Design Arnhem en bestaat uit een voltijdse opleiding, een deeltijdopleiding en een maatwerktraject. DBKV draagt het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2024’ en is daar trots op. DBKV is een ambitieuze opleiding waarbij studenten worden opgeleid tot Artist Educator met een eigen visie op kunst, onderwijs en educatie.

Je profiel

 • Je hebt een actieve beroepspraktijk als kunstenaar, ontwerper of hebt ruime ervaring met STEAM onderwijs waarin kunst en artistieke ontwikkeling een grote rol spelen.
 • Je hebt ervaring in lesgeven en/of het geven van workshops waarbij technologie en kunst samen komen en waarbij aangesloten wordt bij de belevingswereld van deelnemers.
 • Je weet in jouw lessen te spelen met zaken als sturing geven en kader bieden, versus eigenaarschap en zelfstandigheid van studenten aan te moedigen.
 • Je hebt als beeldend kunstenaar / ontwerper en/of docent heldere ideeën over de waarde en betekenis van kunst en vormgeving in deze tijd en je weet technologie een betekenisvolle plek te geven in kunstonderwijs.
 • Je hebt kennis over diverse electronica, hard- en software en kan studenten begeleiden in het eigen maken hiervan voor hun beeldend werk én voor het inzetten ervan binnen een kunsteducatieve context.
 • Je bent communicatief, flexibel, didactisch en pedagogisch vaardig waarbij je in je lessen en workshops doortastend en sensitief kan handelen. Je neemt deel aan vergaderingen, overlegmomenten en gezamenlijke beoordelingsmomenten.
 • Je hebt een universitaire / hbo-opleiding genoten of herkent je in het bovenstaande en bent praktisch opgeleid of autodidact.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract van een jaar met een omvang van 0,2 fte. Bij goed functioneren wordt je contract tijdelijk verlengd. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 4.234,28 en maximaal € 5.936,77 (functienaam Docent B, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo. De werkzaamheden vinden plaats op de donderdagmiddag, tijdens een projectperiode in januari en van maart tot en met mei ook op de vrijdag.

Solliciteren
Solliciteren kan tot en met 23 juni 2024 via onderstaande button. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 • De 1e gespreksronde vindt plaats op donderdag 4 juli 2024 tussen 10:00 en 14:00 uur.
 • Een eventuele 2e gespreksronde op maandag 8 juli 2024 tussen 10:00 en 12:00 uur.
 • Uiterlijk vrijdag 28 juni 2024 ontvangen kandidaten een uitnodiging voor de 1e gesprekronde.

Onze vacatures worden intern en extern gepubliceerd. We kiezen voor de meest geschikte kandidaat.

Inlichtingen
Informatie over de vacature kan per mail ingewonnen worden bij bij Joske van Zomeren, Hoofd dbkv Arnhem.

Bij ArtEZ verwelkomen we collega’s met allerlei achtergronden, dromen, zienswijzen, doelen, hobbies, belangen en ambities. Omdat we geloven dat dit ons als organisatie sterker en innovatiever maakt. Bovendien maakt diversiteit het werk leuker! Voel je je hierdoor geïnspireerd, dan ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.