Artez University of the Arts: Docent Educatie

Artez University of the Arts in Zwolle zoekt een Docent Educatie voor 0,1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-06-2024ArtEZ, University of the Arts, behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor discipline overstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en ongeveer 900 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

ArtEZ Conservatorium
Het ArtEZ Conservatorium is een van de grootste conservatoria van Nederland met vestigingen in drie steden. De sfeer op de locaties In Arnhem, Enschede en Zwolle is gemoedelijk, met veel persoonlijke aandacht en korte lijnen. Tegelijkertijd profiteren de studenten volop van de faciliteiten en mogelijkheden van een groot conservatorium.

De opleidingen Klassieke Muziek, Docent Muziek en Jazz & Pop, van het Conservatorium Zwolle zijn gericht op de ontwikkeling van het individuele talent, persoonlijkheid en het ambacht. De opleidingen zijn sterk geworteld in de muzikale traditie, maar vernieuwen deze constant en geven haar nieuwe betekenis in samenwerking met elkaar, multidisciplinair met andere kunstopleidingen, en met het werkveld.

Voor de afdeling Jazz & Pop en Klassieke Muziek in Zwolle zoeken wij per 1 september 2024 een

Docent Educatie

0,1 fte

De werkzaamheden
Als Docent Educatie geef je o.a. groepslessen aan 1e jaars studenten van de opleidingen Jazz & Pop en Klassieke Muziek in gemengde groepen. In deze module doen studenten een eerste ervaring op met educatief handelen in uiteenlopende situaties. Studenten leren over leerprocessen en lesplanning. Ze observeren en analyseren lessen en worden uitgedaagd om een groep te leiden in een muzikale situatie.

Naast de lesuren voor deze specifieke module kun je ingezet worden als stagebegeleider en docent voor andere didactische vakken. Met de ook in Zwolle gevestigde opleidingen Docent Muziek wordt zowel in het reguliere lesrooster als ook in projecten samengewerkt. De opleiding is tweetalig en wordt zowel in het Nederlands als in het Engels verzorgd.

De opleiding
In de opleiding Klassieke Muziek wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de studenten tot autonome, creatieve en ondernemende persoonlijkheden die zich bewust zijn van de rol die zij in het werkveld kunnen spelen als zelfstandige musici. Zij zijn nieuwsgierig en onderzoeken hoe zij als musicus of muziekdocent een vernieuwende bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Bijvoorbeeld door zich als musicus in te zetten voor scholen, jonge talenten, vergroting van leefbaarheid in de wijken of voor ouderen.

Je profiel
Je bent werkzaam binnen het regionale muziekeducatieve werkveld. Je hebt een relevante bacheloropleiding afgerond. Dat kan zijn een hbo-opleiding muziek of schoolmuziek. Wanneer je een hoofdvakachtergrond hebt, combineer je die met een pedagogische interesse of andersom. Je herkent je in onze visie op educatie, namelijk dat educatief handelen voor uitvoerende musici allerminst een plan B is, maar krachtig onderdeel kan vormen van de gemengde beroepspraktijk zoals die er voor veel musici uitziet.

Als Docent inspireer je onze studenten om het beste uit zichzelf te halen door hen te coachen naar persoonlijke, muzikale en didactische zelfstandigheid. Dat doe je met enthousiasme, op basis van je ervaring en gedegen feitenkennis en ondersteund door je uitstekende didactische kwaliteiten. Je hebt je verdiept in en kunt goed omgaan met vernieuwende en digitale werkvormen en volgt de ontwikkelingen op dit gebied op de voet. Je mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Engelse taal zijn goed ontwikkeld. Je bent beschikbaar op vrijdagochtend.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 4.234,28 en maximaal € 5.936,77 (functienaam docent B, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo. We hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 10 weken vakantie bij 1 fte en 40-urige werkweek (en naar rato afhankelijk van jouw fte-invulling). De standplaats is Zwolle.

Sollicitatie en informatie
Solliciteren kan tot en met 16 juni via onderstaande button.

  • De eerste gespreksronde staat gepland op maandag 24 juni tussen 10:30 en 14:00 uur.
  • Bestaat er een kans dat er een eventueel een tweede gespreksronde plaats kan vinden in de week erna.

Het geven van proeflessen maakt een wezenlijk deel uit van de sollicitatieprocedure.

Inlichtingen
Informatie kan ingewonnen worden bij Imre Kruis, Coördinator Educatieve vakken, per mail of telefonisch via 06-54256458.

Bij ArtEZ verwelkomen we collega’s met allerlei achtergronden, dromen, zienswijzen, doelen, hobbies, belangen en ambities. Omdat we geloven dat dit ons als organisatie sterker en innovatiever maakt. Bovendien maakt diversiteit het werk leuker! Voel je je hierdoor geïnspireerd, dan ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.