Amsterdams Andalusisch Orkest: Productieleider / Uitvoerend Producent

Het Amsterdams Andalusisch Orkest in Amsterdam zoekt een Productieleider / Uitvoerend Producent voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 28-07-2024Het Amsterdams Andalusisch Orkest is opgericht met als doel het Andalusisch erfgoed op het gebied van kunst en cultuur te verbinden met het heden. Het orkest, speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen uit een gebied dat zich uitstrekt van Granada tot Bagdad, uit diverse tijdsperioden en stijlen. AAO brengt niet alleen de muziek terug naar Europa, maar combineert dit met bestaande en zelfgeschreven verhalen, gedichten en theater. De zeggingskracht van de muziek en de verhalen erachter zijn op artistiek cultureel gebied de verbinding tussen heden en verleden.

Het AAO werkt veel samen met diverse ensembles, orkesten, gezelschappen, artiesten en grootheden uit de Arabische muziekwereld. Het aanbod aan activiteiten van het AAO is daarom breed en heel divers, van concerten in de Meervaart, TivoliVredenburg, het Concertgebouw tot een jeugdvoorstelling in Theater De Krakeling of De Schuur, van muziektheatervoorstelling in de Markthallen, dansvoorstelling op Oerol tot een jamsessie bij MAQAM. Geen project is hetzelfde! Neem een kijkje op onze Instagram om een indruk te krijgen van onze activiteiten.

Productieleider / Uitvoerend Producent

24 uur per week

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een collega die enthousiast wordt van onze concerten en activiteiten. Als productieleider/uitvoerend producent werk je nauw samen met de artistiek leider, hoofd productie en artiestencoördinator. Je zorgt ervoor dat producties optimaal verlopen, zowel in voorbereiding als in de uitvoering.

Hieronder de belangrijkste taken die bij je functie horen

 • Je bent aanspreekpunt en uitvoerend aanwezig bij de concerten van AAO.
 • Je bent in de uitvoering de schakel tussen het theater/concertzaal, het orkest, de technici en artiestencoördinator.
 • Je maakt repetitie, montage- en speelschema’s.
 • In samenspraak met de technicus maak je riders en technische lijsten.
 • Opstellen van draaiboeken.
 • Het bijdragen aan en notuleren van productievergaderingen.
 • Het afstemmen van het reis- en verblijfplan met de artiestencoördinator.

Wat neem jij mee?

 • Kennis van artistieke en productieprocessen.
 • Je bent assertief, open en hebt sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je kunt goed zelfstandig werken maar durft ook om hulp te vragen.
 • Je bent flexibel en bereid om ook in de avonden en weekenden te werken (zowel uitvoerend als tijdens preproductie).
 • Je weet prioriteiten te stellen, overzicht te houden en je bent in staat rust te bewaren in complexe situaties.
 • Je bent in staat tot meerdere ballen in de lucht te houden en zowel kleine als medium grote producties gelijktijdig te produceren.
 • Je bent goed bekend met Word en Excel en kan werken met planningssystemen.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Meertaligheid (Frans / Spaans / Arabisch / Engels) is een pre.
 • Woonachtig in Amsterdam.

Wat bieden wij jou?

 • Mogelijkheid voor groei en ontwikkeling binnen de organisatie.
 • Werken binnen dynamische organisatie met veel ruimte voor eigen inbreng, een informele werksfeer en fijne collega’s.
 • Een werkomgeving waar geen dag hetzelfde is.
 • Gemiddeld drie dagen per week. De verdeling van de dagen is in overleg (piek- en rustperiodes), waarbij in eerste instantie de focus ligt op uitvoerende productie.
 • Beloning op zzp-basis en is afhankelijk van leeftijd, werkervaring en conform cao NAPK Muziekensembles.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Werkervaring in een functie als deze of een opleiding in die richting is een pre, maar geen vereiste. De functie staat ook open voor mensen die op een andere manier de benodigde vaardigheden hebben geleerd en/of mensen die zich op dat punt nog aan het ontwikkelen zijn.

Reageren op of vragen nav de vacature?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Eva Hermus, hoofd Productie AAO, via productie@amsterdamsandalusischorkest.nl. Sollicitaties, inclusief cv en korte motivatie kunnen uiterlijk 28 juli 2024 gemaild worden naar productie@amsterdamsandalusischorkest.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie Productieleider / Uitvoerend producent’.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.