Albeda MBO Theaterschool: Docent Marketing, Cultureel Ondernemen en Portfolio-opbouw

De Albeda MBO Theaterschool in Rotterdam zoekt een Docent Marketing, Cultureel Ondernemen en Portfolio-opbouw voor minimaal 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 24-06-2024De MBO Theaterschool van Albeda is de Rotterdamse opleiding voor jongeren met een passie voor theater en een grote ambitie om te werken in een theaterbedrijf. Voor of achter de schermen. De MBO Theaterschool biedt vier vakopleidingen op niveau 4 aan: Acteur (Artiest), Technicus (Podium- en evenemententechnicus), Vormgever (Ruimtelijk vormgever), en Producent (Medewerker evenementenorganisatie). Vier kunstvakopleidingen midden in de stad Rotterdam. De MBO Theaterschool is een bruisende plek vol creativiteit en ambitie.

Voor de Albeda MBO Theaterschool zijn we per 1 september 2024 op zoek naar een

Docent Marketing, Cultureel Ondernemen & Portfolio-opbouw

minimaal 0,5 fte met mogelijkheid tot (tijdelijke) uitbreiding, van 1 september 2024 tot 31 augustus 2025, functieschaal Leraarschaal LB

Wat ga je doen?
Wij zoeken een bevlogen docent voor de lessen Marketing (opleiding Productie Podiumkunsten / Medewerker Evenementen Organisatie), Cultureel ondernemen (opleiding Acteur) en Portfolio (opleiding Vormgeving). Iemand die in staat is om vanuit de eigen relevante werkervaring onze studenten te enthousiasmeren en motiveren voor de te geven vakken.

De lessen
Binnen de opleiding tot Producent is marketing één van de zogenaamde hoofdvakken in leerjaar 1 en 2. Een vak waarin studenten leren een creatief (online en offline) promotieplan te bedenken op basis van de doelgroep(en).

Binnen de opleiding Acteur is het vak cultureel ondernemen gericht op hoe je je als beginnend beroepsbeoefenaar (acteur) in het werkveld profileert en hoe je als ondernemer opdrachten verkrijgt.

Binnen de opleiding Vormgever is het noodzakelijk dat je leert hoe je het werk dat je ontwerpt en maakt kan laten zien aan toekomstige opdrachtgevers. Dit doe je door het maken van een (online) portfolio.

Hoe ziet je werk op de Albeda MBO theaterschool eruit
Binnen het grotere docententeam van de Albeda MBO Theaterschool maak je onderdeel uit van een klein maar zeer enthousiast docententeam die samen de opleiding Productie Podiumkunsten inhoudelijk en organisatorisch vormgeven. In hun schoolcarrière, passen de studenten de opgedane kennis van de lessen meteen toe in projecten waarin ze theorie vertalen naar praktijk. Gedurende het schooljaar werken ze elke periode aan zo’n project waarin ze de promotie en productie van het project zelf uitvoeren. Het begeleiden van deze projecten kan onderdeel zijn van je taken.

Wat heb je daarvoor nodig?

 • Gerichte ervaring binnen marketing, cultureel ondernemen en/of portfolio-ontwikkeling in de culturele sector.
 • Ervaring als docent bij voorkeur binnen een creatieve opleiding.
 • Grote voorkeur voor iemand met een lesbevoegdheid (PDG of lerarenopleiding).
 • Eigen netwerk binnen de culturele sector.
 • Aantoonbare affiniteit met de doelgroep mbo-studenten.
 • Enthousiast en enthousiasmerend.
 • Secuur.
 • Ervaring in het werken met Adobe pakketten en andere relevante software.

Wat bieden wij jou?
Je komt te werken op de theaterschool gevestigd op de Pieter de Hoochweg 222 te Rotterdam, welke goed te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Je werkt nauw samen binnen een zeer gedreven en enthousiast team van docenten en medewerkers.

Als onderdeel van ons team bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, met een werktijdfactor van 0,5 fte.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.431,- en maximaal € 5.078,- bij 1,0 fte (Schaal LB cao-mbo).
 • Vakantietoeslag 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden via onze Albeda Academie.
 • Leuke extra’s: denk aan een fietsplan, Rotterdampas, vergoeding van een sportabonnement, collectieve zorgverzekering en andere interessante voordelen.
 • Jaarlijks afsluitingsfeest in de zomer!

Wil je meer weten? Kijk dan op onze website.

Solliciteren
Albeda hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons innovatiever, creatiever en het werk leuker. Iedereen die zich herkent in het profiel wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Het aanleveren van een VOG en een referentiecheck zijn onderdeel van de selectieprocedure. Een online assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via onze website. Heb je belangstelling voor de functie, klik dan op de actieknop ‘Solliciteer!’. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Contactpersoon voor meer informatie: Debbie van Dishoeck.

Je kunt je sollicitatiebrief richten aan Debbie van Dishoeck via de solliciteerbutton hieronder. De vacature sluit op 24 juni 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.