Academie voor Theater en Dans: Medewerker Theatertechnische Uitleenbalie

De Academie voor Theater en Dans (AHK) in Amsterdam zoekt een Medewerker Theatertechnische Uitleenbalie voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2024De ATD maakt deel uit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), waartoe ook de Breitner Academie, het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst behoren.

De ATD is een opleidingsinstituut op hbo-niveau. De academie heeft elf bachelor-, drie master-, en twee associate degree-opleidingen op het gebied van theater en dans. Alle opleidingen zijn verbonden met de beroepspraktijk, zowel nationaal als internationaal. De studenten worden opgeleid tot acteur, mimespeler, danser, choreograaf, theater- of dansdocent, regisseur, scenograaf, technisch ontwerper, inspiciënt, productieleider en/of creative producer.

De ATT bestaat uit elf technici, twee medewerkers materiaalverhuur en een hoofd van de afdeling. Bij de ATT staat de dienstverlening aan het onderwijs centraal. De verschillende opleidingen van de ATD geven jaarlijks zo’n 700 voorstellingen van ongeveer 150 verschillende producties. Om dat mogelijk te maken beschikt de ATD over een volledig geoutilleerd danstheater, een zeer flexibel te gebruiken theaterzaal (type black box), een geluidsstudio en twaalf try-outstudio’s. Hier kunnen studenten zelfstandig presentaties ontwikkelen en presenteren, waarbij zij gebruik kunnen maken van professionele apparatuur. Bij de ATT begeleiden we de studenten in de ontwikkeling en de realisatie van hun licht-, geluids- en videoplannen en geven instructie over techniek en veiligheid. Daarnaast beheren we de technische apparatuur en lenen deze uit aan studenten.

Ben jij een goed georganiseerde duizendpoot die onze theatertechnische materiaaluitleenbalie komt versterken?

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) zoekt voor de Academie voor Theater en Dans (ATD) op de Afdeling Theater Techniek (ATT) per 1 september 2024 een

Medewerker Theatertechnische Uitleenbalie

0,8 fte

Wat ga je doen?
Je bent, ondersteund door een collega, verantwoordelijk voor het zo efficiënt mogelijk inzetten van materiaal, door een eerlijke verdeling tussen alle projecten te maken en te anticiperen op schaarste en trends, in nauwe samenwerking met de technisch producent en de andere technici. Je houdt deze reserveringen bij in Rentman, het uitleensysteem van de theatertechnische uitleenbalie (Rental). Je zet het materiaal klaar en neemt het weer in. Je lost storingen op in het gebouw en helpt af en toe bij het opbouwen of afbreken, maakt afspraken met studenten en medewerkers en beantwoordt vragen over gebruik en inzet van het materiaal (maakt eventueel handleidingen). Je geeft instructies en indien nodig ook instructielessen. Je controleert op het juiste gebruik en mogelijke defecten, en onderhoudt, repareert en keurt alle materialen, of stuurt dit proces aan. Het magazijn is onder jouw verantwoordelijkheid efficiënt en overzichtelijk geordend en jij staat voor Rental als onderdeel van de Afdeling Theater Techniek en van de Academie als geheel. Je zorgt dat iedereen zich aan de afspraken houdt en stuurt bij waar nodig, en draagt uit dat Rental de receptie is van de afdeling.

Wat neem je mee?
Je komt bij voorkeur uit de theaterbranche en hebt kennis van veelgebruikte licht-, geluid- en videotechnieken. Je hebt een elektrotechnische opleiding, waardoor je veel reparaties en onderhoud zelf kan doen. De NEN3140 kent geen geheimen voor je. Je bent handig met de MS-office programma’s en leert snel nieuwe software. Je kan zelfstandig en proactief werken, en weet tegelijkertijd dat je vaak samen veel verder komt. Je hebt goede contactuele eigenschappen, een leergierige houding en communiceert goed in het Nederlands en Engels. Je kan goed organiseren, bent flexibel en gedijt in een dynamische omgeving, waar de waan van de dag soms regeert. Je houdt je werkplek graag opgeruimd en overzichtelijk en bent bereid steeds dat stapje meer te doen voor een goede service. Je beschikt over didactische vaardigheden of wilt deze ontwikkelen. Je vindt het leuk en inspirerend om in een divers en dynamisch team te werken, en staat open voor de kwaliteiten en specifieke uitdagingen van een diverse en inclusieve leeromgeving, waar het van elkaar leren centraal staat.

Dit bieden wij
Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris voor deze functie maximaal € 4.085,57 bij een fulltime aanstelling van 40 uur per week (medewerker technische onderwijsondersteuning E, salarisschaal 8). Werkdagen zijn voornamelijk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:00-17:30, donderdag in overleg, en flexibel indien nodig. Wij bieden een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, een ABP-pensioenregeling, een ruime vakantieregeling en studiemogelijkheden. Thuiswerkfaciliteiten worden waar nodig ter beschikking gesteld. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie voor een verlenging daarna.

De Academie voor Theater en Dans ondersteunt de Code voor Culturele Diversiteit. Bij de ATD staan gelijke kansen centraal en streven we, naast een diverse studenten- en docentenpopulatie, naar een grote diversiteit en inclusie onder medewerkers. Als hogeschool willen we midden in de samenleving staan en daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Maak hier alvast kennis met een aantal van onze medewerkers en studenten.

Herken je jezelf in deze functie?
Ben je enthousiast geworden en denk je geknipt te zijn voor deze baan? Dan ontvangen wij graag uiterlijk zondag 30 juni 2024 je motivatiebrief en cv via onderstaande sollicitatiebutton. Alleen sollicitaties die via dit formulier zijn verzonden, worden in behandeling genomen. Kennismakingsgesprekken worden gepland in de week van 8 juli.

Wil je meer weten?
Meer informatie over de Afdeling Theatertechniek en de AHK is te vinden op www.ahk.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met René Molenaar, Hoofd Theatertechniek, via vacature-atd@ahk.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.