Zeeuws Museum: Administrateur

Het Zeeuws Museum in Middelburg zoekt een Administrateur voor 18 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-06-2024Het is onze missie om kunst en erfgoed in te zetten voor een veerkrachtige samenleving waarin iedereen ertoe doet. We zetten onze kennis, het gebouw en de collectie in om mensen te verbinden, elkaar te ontmoeten, uit te dagen en te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en dragen zo bij aan een veerkrachtige samenleving.

Het Zeeuws Museum vind je in de historische abdij in het centrum van Middelburg. Ooit heeft Willem van Oranje hier zelfs kantoor gehouden. De zeer uiteenlopende collectie toont een kant van Zeeland die je niet verwacht. Van wereldberoemde wandtapijten en bijzondere streekdrachten tot archeologische vondsten en schilderijen. Maar ook een prachtige collectie porselein en bijzondere objecten, die Zeeuwen van verre reizen meenamen, wordt getoond. We laten deze voorwerpen vaak zien in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. We werken daarbij voortdurend samen met kunstenaars en (mode)ontwerpers om zo ook nieuwe kaders te scheppen voor de collectie. Het Zeeuws Museum staat midden in de samenleving met projecten als Onvergetelijk Zeeuws Museum en eenZM, waarbij we altijd op zoek gaan naar regionale maatschappelijke partners.

Administrateur

18 uur per week

Wat ga je doen?
Je maakt deel uit van het team ondersteuning en werkt nauw samen met het hoofd bedrijfsvoering en de medewerkers van het secretariaat. Jij bent essentieel om ervoor te zorgen dat onze financiële processen naadloos aansluiten bij onze bedrijfsvoering, waarbij nauwkeurigheid en betrouwbaarheid vooropstaan. We zijn een kleine maar ambitieuze organisatie. De meeste werknemers hebben een breed pakket aan taken. Jouw werkzaamheden zijn ook heel afwisselend; geen dag is hetzelfde.

Een greep uit je pakket aan werkzaamheden: ondersteuning bij proces interne controle, managementrapportages en jaarrekening, verplichtingenadministratie, coderen en inboeken van inkoopfacturen, opstellen verkoopfacturen, debiteurenbewaking, salaris-, kas- en bankboekingen, voorbereiden betalingen, bezoekersadministratie, online ticketing, kostenramingen, activa-administratie en applicatiebeheer van onder andere het kassasysteem.

Meer over jou

 • Je bent een financial met hands-on mentaliteit en affiniteit met ICT-toepassingen.
 • Je werkt gestructureerd en schakelt snel.
 • Je hebt een relevante hbo–opleiding afgerond en minimaal 3 jaar werkervaring.
 • Excel kent weinig geheimen voor jou.
 • Je hebt ervaring met boekhouding en met btw-aangiftes.
 • Je hebt ervaring met applicatiebeheer.
 • Je laat je niet snel van de wijs brengen en gedijt onder druk.
 • Je staat open voor andere perspectieven, gaat makkelijk om met mensen van alle leeftijden en achtergronden en je kunt goed samenwerken.

Wat bieden wij?
Een klein maar trouw en hecht team met gedreven collega’s, die met plezier samenwerken aan innovatieve tentoonstellingen en programma’s. Een werkplek in één van de mooiste gebouwen van Middelburg. Je hebt de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. We stellen daar de benodigde apparatuur voor beschikbaar. De werkzaamheden starten op detacheringsbasis en de cao provinciale sector is van toepassing. Het salaris bedraagt, op basis van 36 uur per week, minimaal € 3.257,46 en maximaal € 4.582,23 bruto per maand (functieschaal 9) met daarnaast een Individueel Keuze Budget van 22,37% van het bruto salaris.

Het Zeeuws Museum is aangesloten bij Musea Bekennen Kleur en onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, ontwikkelen en geven daarvoor de mogelijkheden. We streven naar een inclusieve organisatie; ieder talent is welkom!

Solliciteren?
Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Mail deze dan naar vacature@zeeuwsmuseum.nl.

Je cv, motivatie én jouw antwoorden op de onderstaande vragen stuur je, uiterlijk 23 juni aanstaande, naar vacature@zeeuwsmuseum.nl.

Een (online) talentscan en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Vragen

 1. Wat maakt dat jij een fijne werkdag hebt?
 2. Wat heb je nodig om nieuwe (financiële) systemen je eigen te maken?
 3. Hoe werk je samen met iemand die totaal anders is dan jij? Geef een voorbeeld.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.