Wereldmuseum: Medewerker Technische Dienst en Gebouwbeheer

Het Wereldmuseum in Leiden zoekt een Medewerker Technische Dienst en Gebouwbeheer voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 28-06-2024Wereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven verschillen en zijn veelal cultureel bepaald. De objecten uit onze collectie zijn hier bij uitstek een getuigenis van. Zij laten zien hoe mensen in de hele wereld leven en samenleven, op een manier die zo verschillend en tegelijkertijd ook zo hetzelfde is. Door samen met onze diverse stakeholders en ons even diverse publiek onze collecties te onderzoeken en te duiden en de betekenis ervan te delen, vergroten we het besef van deze onderlinge verbondenheid. Zo begrijpen wij de wereld om ons heen beter en verbreden we onze blik erop. En dragen we bij aan wereldburgerschap: dat is onze missie.

Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan het maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en een betere organisatie. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers. De organisatie is volop in beweging en de cultuur kan gekenmerkt worden als ambitieus.

Het Wereldmuseum (Amsterdam en Leiden) is ontstaan door de fusie van het Tropenmuseum en Museum Volkenkunde. Sinds 2017 is er ook een intensief samenwerkingsverband met het Wereldmuseum Rotterdam. Onze teams werken voor alle drie de musea. De totale collectie omvat zo’n 500.000 objecten en 700.000 foto’s. De musea hebben gezamenlijk ruim 300 medewerkers, inclusief vrijwilligers; daarnaast coachen wij graag stagiairs en research associates. Jaarlijks ontvangen onze musea zo’n 425.000 bezoekers.

Het Wereldmuseum Leiden/Amsterdam heeft per direct een vacature voor een:

Medewerker Technische Dienst en Gebouwbeheer

36 uur per week

Wie zijn wij?
Het team technische dienst en gebouwenbeheer maakt onderdeel uit van de sector Organisatie en Diensten en is verantwoordelijk voor het totaalonderhoud van de gebouwen, installaties en terreinen van Wereldmuseum Leiden, zowel elektrotechnisch als bouwkundig en werktuigbouwkundig. Dit wordt deels in eigen beheer gedaan, maar wij werken hiervoor vooral ook nauw samen met een onze adviseurs en onderhoudspartijen.

Het team bestaat uit drie medewerkers en voert ook (beperkte) technische en facilitaire werkzaamheden uit voor onze locatie Wereldmuseum Amsterdam.

Wie ben jij?
Onze nieuwe collega is een technisch goed onderlegde en enthousiaste aanpakker, die er eer in stelt om de zaken goed op orde te houden. Je houdt van je vak, je bent serieus en punctueel en je kunt goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je verantwoordelijkheidsgevoel, ben je flexibel en niet snel van de wijs te brengen. Klantgerichtheid en goede communicatievaardigheden zijn in dit werk heel belangrijk.

En je houdt van nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen en wilt jezelf ook graag verder ontwikkelen. Je krijgt er bij ons alle kansen voor.

Verder vragen wij:

  • Een relevante opleiding op MBO-niveau met kennis van bouwkundige, werktuigbouwkundige en/of elektrotechnische installaties; kennis van AV-techniek is mooi meegenomen;
  • In het bezit van een VCA-diploma of bereidheid dit te behalen;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal en enige kennis van het Engels;
  • In het bezit van een rijbewijs en een auto i.v.m. de storingsopvolging en de werkzaamheden bij Wereldmuseum Amsterdam;
  • En als je ook houdt van kunst, cultuur en monumentale gebouwen, dan zit je helemaal goed.

Wat ga je doen?
Ieder gebouw kent zijn eigen bijzonderheden en uitdagingen, zeker als het een Rijksmonument betreft, waarin ook nog eens een museum is gehuisvest dat iedere dag veel bezoekers ontvangt. Jouw dag ziet er daarom eigenlijk nooit hetzelfde uit.

Als medewerker technische dienst en gebouwenbeheer voer je iedere dag een breed pallet aan werkzaamheden uit. Natuurlijk is je eerste zorg het toezicht op het goed functioneren van de gebouwen, installaties en terreinen. De werkzaamheden die daarvoor nodig zijn (inspecteren, onderhouden, repareren) voer je zelf uit, of je zorgt ervoor dat ze worden uitgevoerd door de onderhoudspartijen die ons daarbij ondersteunen. Alle bevindingen hierover houdt je bij in ons gebouwmanagementsysteem Condor.

Binnen jouw functie vallen ook werkzaamheden op facilitair gebied, bijvoorbeeld assistentie bij de op- en afbouw voor evenementen en tentoonstellingen. En je beheert, samen met je collega’s, de materialen, gereedschappen, magazijnen en werkplaatsen.

Je bent voornamelijk in Wereldmuseum Leiden aan het werk, maar je bent ook gemiddeld één dag per week ons Wereldmuseum Amsterdam te vinden voor de uitvoering van onderhoud en reparaties in de tentoonstellingen en kantoren. Het onderhoud aan gebouwen en gebouw-gebonden installaties wordt hier namelijk door de verhuurder uitgevoerd, maar je houdt hier wel een vinger aan de pols met betrekking tot de tijdige opvolging en correctie uitvoering van dit werk.

De werkzaamheden vinden in de regel plaats van maandag tot en met zondag (ook op feestdagen) tussen 08.00-18.00 uur, maar bij evenementen ook op andere uren. Ook draai je mee in de zgn. pieperdiensten, de alarmopvolgingsdienst bij calamiteiten en storingen.

Wat bieden wij?
We vragen veel, maar we bieden ook wat. Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging. Je (alarmopvolging) rooster wordt ruim tevoren en in overleg met je collega’s vastgesteld.

De functie is gewaardeerd in schaal 5 van de museum cao. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.491 bruto per maand bij een volledige werkweek, met een maximaal te bereiken eindsalaris van € 3.016 bruto in deze schaal, exclusief 8% vakantiegeld en 3,4% eindejaarsuitkering. Er is een (cao)vergoedingsregeling voor de beschikbaarheidsdiensten.

Voor de overige voorwaarden is de museum cao van toepassing.

  • Heel afwisselende werkzaamheden en de mogelijkheid om je professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen;
  • Een laptop en een telefoon;
  • Een unieke werkplek in een prachtig gebouw in het centrum van Leiden en vlakbij het Centraal station;
  • Zo’n 300 enthousiaste en ambitieuze collega’s op drie museumlocaties in Nederland;
  • En uiteraard altijd gratis toegang voor jou en je directe familie bij onze drie Wereldmusea.

Heeft bovenstaande nog niet al je vragen beantwoord?
Neem dan contact op voor inhoudelijke vragen met Miep Huivenaar via email: miep.huivenaar@wereldmuseum.nl of met personeelszaken: personeelszaken@wereldmuseum.nl.

Ben jij geïnteresseerd?
Stuur dan nu je motivatie en CV in via onderstaande knop! Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een gesprek in Leiden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.