Wereldmuseum: Medewerker Depot / Art Handler

Het Wereldmuseum in Rotterdam zoekt een Medewerker Depot / Art Handler voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-06-2024Wereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven verschillen en zijn veelal cultureel bepaald. De objecten uit onze collectie zijn hier bij uitstek een getuigenis van. Zij laten zien hoe mensen in de hele wereld leven en samenleven, op een manier die zo verschillend en tegelijkertijd ook zo hetzelfde is. Door samen met onze diverse stakeholders en ons even diverse publiek onze collecties te onderzoeken en te duiden en de betekenis ervan te delen, vergroten we het besef van deze onderlinge verbondenheid. Zo begrijpen wij de wereld om ons heen beter en verbreden we onze blik erop. En dragen we bij aan wereldburgerschap: dat is onze missie.

Het Wereldmuseum is in 2014 ontstaan door de fusie van het Tropenmuseum, museum Volkenkunde en het Afrikamuseum. Sinds mei 2017 is er tevens een intensief samenwerkingsverband met het Wereldmuseum Rotterdam. De Wereldmusea hebben eenzelfde directie, management team en Raad van Toezicht en ook andere werkzaamheden en diensten worden centraal voor alle musea uitgevoerd. De gezamenlijke collecties omvatten zo’n 500.000 objecten en 700.000 foto’s en de musea hebben gezamenlijk ca. 250 medewerkers. Daarnaast coachen wij graag stagiairs, research associates en vrijwilligers. Jaarlijks ontvangen onze musea zo’n 425.000 bezoekers.

Bij het Wereldmuseum Rotterdam hebben wij nu een vacature voor een:

Medewerker Depot / Art Handler

24 uur per week

Wie zijn wij?
Het Wereldmuseum Rotterdam heeft een collectieteam van vier personen die grotendeels in het depotgebouw werken. Het team is verantwoordelijk voor het beheer en behoud van ongeveer 85.000 voorwerpen, het inpakken en uitpakken van voorwerpen, het uitvoeren van periodieke controles, het standplaatsbeheer, het schoonhouden van depots, het ontvangen van collega’s en bezoekers in de depots en het verplaatsen van voorwerpen. We zorgen ervoor dat bij iedere nieuwe tentoonstelling alle objecten op tijd op locatie zijn en kunnen worden geïnstalleerd.

Wie zoeken wij?
Onze ideale medewerker depot lijkt soms een beetje op een magazijnmedewerker en soms een beetje op een timmerman. In je rol ben je verantwoordelijk voor de ongeveer 85.000 voorwerpen die we bewaren. Je houdt de depots schoon waar we de voorwerpen bewaren, zorgt voor goede verpakkingen, voert controles uit en houdt in de gaten of alle technische installaties goed werken. Je kan prima overweg met een computer en helpt graag collega’s en bezoekers op weg in onze depots. Je bent fysiek goed in staat per dag een flink aantal meters af te leggen in onze museumgebouwen en dagelijks vele voorwerpen te tillen. Je bent goed met gereedschap en hebt voldoende technisch inzicht om te kunnen beoordelen of materialen sterk genoeg zijn, waar nog een schroefje nodig is of waar een object extra ondersteuning nodig heeft. Je bent ook precies, want bij iedere verplaatsing de standplaats van een voorwerp vastleggen is essentieel om later alle voorwerpen weer terug te kunnen vinden. Je houdt van samenwerken met mensen die over allerlei expertise beschikken, want je werkt ook mee aan het inrichten of afbreken van onze tentoonstellingen. Een enkele keer ga je op pad met een van onze objecten naar een collega instelling die het voorwerp tijdelijk gaat lenen. Een beetje beheersing van het Engels helpt enorm vanwege de internationale bruiklenen en de onderzoekers die we in onze depots ontvangen.

Wie ben jij?
Je beschikt over een MBO werk- en denkniveau, een rijbewijs B en bent computervaardig. Naast een goede beheersing van het Nederlands is het handig wanneer je ook in het Engels een gesprek kunt voeren.

Dit bieden wij:
We vragen veel, maar we bieden ook wat;

  • Een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen € 2.406 en € 2.863 per maand (schaal 4) bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden volgens de Museum cao zijn van toepassing. Wij bieden – indien van toepassing – een bescheiden reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer en vergoeden daarnaast zakelijke kilometers;
  • Je standplaats wordt ons depot in Rotterdam, een unieke werkplek, vlakbij station Alexanderpolder en dus uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer;
  • Een leuke werksfeer en meer dan 200 enthousiaste collega’s op onze andere vestigingen;01En natuurlijk gratis bezoek aan onze drie mooie musea.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan vóór 5 juni 2024 een korte motivatie en je cv naar het volgende adres: vacatureswereldmuseumrotterdam@wereldmuseum.nl.

Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde.
De gesprekken zullen plaatsvinden op 17 juni.

Het Wereldmuseum is een inclusieve organisatie en staat open voor alle mensen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen wij bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Heeft het bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord?
Neem dan, voor inhoudelijke vragen over de functie, contact op met Cindy Zalm, sectorhoofd Realisatie, cindy.zalm@wereldmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.