Wereldmuseum: Marketingstagiair(e)

Het Wereldmuseum in Leiden zoekt een Marketingstagiair(e) voor 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen1 museum, 3 locaties

Wij geloven dat de wereld geen centrum heeft, maar één groot netwerk is waarin alles invloed heeft op elkaar. We onderzoeken de wereld om ons heen en proberen die beter te begrijpen via onze collectie en met onze tentoonstellingen. Op alle locaties van het Wereldmuseum gaat het over thema’s die onze dagelijkse levens beïnvloeden.

In de musea van het Wereldmuseum kom je meer te weten over hoe mensen wereldwijd leven en hoe mensen gevormd worden door de wereld. Vroeger en nu. Want met meer kennis van de relatie tussen verleden en heden kan je de wereld van nu beter begrijpen. Het Wereldmuseum moedigt aan om na te denken over wat het betekent om mens te zijn. Wat is onze connectie met de wereld om ons heen? Hoe staan we in relatie tot elkaar?

Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan het maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en een betere organisatie. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers.

Voor Wereldmuseum Leiden zoeken wij een creatieve

Marketingstagiair(e)

36 uur per week

Wie zijn wij?
Vanaf 4 oktober 2023 gingen het Tropenmuseum in Amsterdam, Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden samen met Wereldmuseum Rotterdam verder onder één naam: Wereldmuseum.

Op elke locatie, met elke tentoonstelling en elke publicatie, met elk publieksprogramma en elk onderzoek, én met elk educatief aanbod willen wij inspireren tot wereldburgerschap, en zo bijdragen leveren aan een betere – een gelijkwaardige en rechtvaardige – wereld.

Wereldmuseum Leiden heeft door zijn wetenschappelijke oriëntatie en verzamelgeschiedenis een focus op wereldwijde culturele geschiedenissen. De thema’s die je hier terugziet zijn bijvoorbeeld religie of inheemse leefwerelden en hun strijd voor onafhankelijkheid en herstel van historisch onrecht. De tentoonstellingen moedigen ons aan na te denken over wat het betekent om mens te zijn, wat onze connectie is met de wereld om ons heen en hoe we in relatie staan tot elkaar.

Wie ben jij?
Draai jij je hand niet om voor het schrijven van een vlotte tekst en het creëren van spot-on content? Vind je het heerlijk om onze website eens even goed onder de loep te nemen qua goede content? En lijkt het jou interessant om verhalen te vertellen over verschillende leefwerelden? Dan ben jij ons nieuwe teamlid!

Wat verder belangrijk is om te weten:
Periode
We hebben doorlopend plek voor een stagiair(e). De voorkeur gaat uit naar een startdatum in september voor een duur van minimaal 5 maanden voor 36 uur per week (andere invulling is in overleg mogelijk).

Profiel

 • (derde- of vierdejaars hbo) in de richting van Communicatie, Commerciële Economie, Creative Business of je volgt een andere relevante opleiding;
 • Je hebt oog voor maatschappelijke trends en houdt graag de actualiteiten in de gaten;
 • Je bent communicatief vaardig en beschikt over een vlotte pen in het Nederlands;
 • Je bent flexibel, leergierig, creatief, zelfstandig, en ondernemend;
  Je bent uitstekend op de hoogte van de laatste socialmedia-trends;
 • Je denkt actief mee en bent niet bang om nieuwe ideeën aan te dragen en jezelf te laten horen;
 • Je kan goed samenwerken met verschillende stakeholders en weet je wensen en behoeftes goed te verwoorden.

Wat ga je doen?
Meewerkstage
We zijn op zoek naar iemand die de stage als meewerkstage kan invullen, het betreft dus geen onderzoeksstage.

Werkzaamheden

 • Je creëert en plaatst content op de socialmediakanalen of genereert content voor de socialmediakanalen (Instagram, LinkedIn, TikTok en Facebook);
 • Je denkt mee in de conceptfase voor online/social campagnes voor het museum;
 • Meehelpen (online) campagnes uitzetten en monitoren;
 • Aanleveren van tekst en beeldmateriaal bij samenwerkingspartners;
 • Begeleiden van drukwerk van a tot z.

Wat bieden wij?
Een leerzame stage met een maandvergoeding van € 300,- (bruto bij een 36-urige werkweek) bij het grootste volkenkundige museum van Nederland met drie publiekslocaties. Hierdoor krijg je een unieke kans op een kijkje achter de schermen bij zowel het Wereldmuseum in Leiden als in Amsterdam en Rotterdam. Voor deze specifieke stage is de standplaats Leiden. Tijdens publieksevenementen kunnen werkzaamheden incidenteel ook buiten kantooruren (’s avonds en in het weekend) plaatsvinden.

Begeleiding
Je wordt begeleid in je stage en werkzaamheden door de brandmanager van Leiden. Met dagelijkse check-ins en een wekelijks reflectiemoment kun je regelmatig je werkzaamheden overleggen of vragen stellen. Daarnaast werk je nauw samen met het online team voor onze website, social media en e-mailkanalen.

Heeft bovenstaande nog niet al je vragen beantwoord?
Neem voor inhoudelijke vragen contact op met Myrna Fehrmann (brandmanager Leiden) via myrna.fehrmann@wereldmuseum.nl. Ook kun je bij personeelszaken terecht: personeelszaken@wereldmuseum.nl.

Ben jij geïnteresseerd?
Ben jij een derdejaars bij een relevante opleiding? Solliciteer dan en stuur je cv en een korte motivatie in. Reageer via onderstaande knop – we gaan zo snel mogelijk in gesprek met geschikte kandidaten, wacht dus niet!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.