Van Dooren Advies: Fondsenwerver (Adviseur)

Van Dooren Advies in Amsterdam zoekt een Fondsenwerver (Adviseur) voor 32 à 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2024Bij Van Dooren Advies (VDA) werk je voor hét bureau voor fondsenwerving voor opdrachtgevers in de culturele, maatschappelijke en zorgsector. We zijn een mensgericht bedrijf met een informele en persoonlijke sfeer, waarin ontwikkeling van de medewerkers een speerpunt is. VDA heeft een platte organisatiestructuur waarbij het team de koers van het bureau bepaalt. Transparantie over alle processen en resultaten staan voorop. Bij VDA werk je binnen een bevlogen team met een passie voor kunst, cultuur, erfgoed en zorg. Het team is maatschappelijk betrokken, creatief en sociaal, en doet er alles aan om projecten te doen slagen.

Wij zoeken per direct een

Fondsenwerver (Adviseur)

met hart voor cultuur en/of zorg

32 à 40 uur per week

Ben jij een maatschappelijk betrokken, bevlogen fondsenwerver met oog voor kwaliteit en resultaat? Kijk je ernaar uit jouw kennis en ervaring te delen met diverse opdrachtgevers én met ambitieuze collega’s die graag van je leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als ervaren fondsenwerver ga je in ons team aan de slag als adviseur. Je bent onder andere verantwoordelijk voor verschillende (wervings)projecten, stuurt jouw projectteams aan en werkt zelf actief mee.

Wie ben jij?
Je schakelt snel en werkt net zo makkelijk voor opdrachtgevers als het Nationaal Slavernijmuseum als voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie of Ruigoord. Je houdt het overzicht op deze uiteenlopende projecten en bent communicatief een kei. Je bent voorkomend naar de opdrachtgever, empathisch naar collega’s en weet voorstellen verleidelijk aan potentiële gevers over te brengen. Je hebt ervaring met de doelgroepen waaronder wij werven: publieke/private fondsen, particulieren en bedrijven. Gezien de zwaarte van de functie heb je minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie en wil je in ieder geval 32 uur per week werken. Het dienstverband wordt in overleg met jou bepaald.

Wat ga je doen?
Als ervaren fondsenwerver ga je in ons team aan de slag als adviseur. Dit betekent dat je verschillende projecten leidt en jouw projectteams aanstuurt en zelf ook actief meewerkt. Samen met de opdrachtgever bepaal je de strategie voor de wervingscampagne, bouw en beheer je relaties tussen begunstigers en de opdrachtgever en ontwikkel je de case for support. Betrokkenheid bij de opdrachtgever staat centraal. Intern ben je, naast jouw advies- en wervingswerkzaamheden, ook actief betrokken bij de formulering van strategische keuzes voor VDA en bij de ontwikkeling van je collega’s.

Meer over Van Dooren Advies
Van Dooren Advies (VDA) is al 40 jaar hét bureau op het gebied van fondsenwerving voor uiteenlopende opdrachtgevers uit de culturele, maatschappelijke en zorgsector. Door de jaren heen hebben we talloze organisaties geholpen met het optimaliseren van hun wervingsstrategie, positionering en organisatiestructuur. We halen financiële middelen op voor aansprekende maatschappelijk relevante projecten of toetsen de haalbaarheid hiervan.

Recente opdrachtgevers zijn Nationaal Slavernijmuseum, Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, Prinsengrachtconcert, Ruigoord, Muziekspeelplaats, Rosa Spier Huis, Museum Prinsenhof Delft, Mondriaanfonds, Theater Meervaart, Maggie’s, Slot Loevestein, Mozes en Aäronkerk.

Onze ideale adviseur, uitvoerder en coach…

 • Is een sterke netwerker die in staat is de missie en visie van een organisatie overtuigend over te brengen.
 • Is sterk in het aanbrengen van structuur en het uitzetten van een strategie.
 • Heeft een visie op de ontwikkeling van een organisatie en zoekt proactief naar nieuwe kansen, vernieuwing en verbetering.
 • Werkt graag voor organisaties uit de diverse sectoren en houdt van deze afwisseling.
 • Heeft kennis van het veld (de verschillende geef-doelgroepen, hun gedrag en beleid).
 • Beschikt over een goed netwerk onder particulieren en instellingen.
 • Heeft liefde voor cultuur en/of zorg, is maatschappelijk betrokken en heeft affiniteit met actuele thema’s, zoals diversiteit en inclusiviteit.
 • Kan zelfstandig nieuwe opdrachtgevers acquireren binnen de branches waarin VDA actief is.
 • Is empathisch en sociaal.
 • Heeft sterke commerciële vaardigheden en kan zich zowel mondeling als schriftelijk goed in het Nederlands uitdrukken.
 • Is stressbestendig en creatief in het bedenken van oplossingen.
 • Is een teamspeler die graag in teamverband werkt en leiding kan geven als projectleider.
 • Is een motivator en een goede coach voor collega’s in ontwikkeling.
 • Is resultaatgericht en daagt zichzelf uit om het resultaat te behalen.

Herken jij jezelf hier in en vind jij het een uitdaging om vanuit je vakgebied bij te dragen aan waar wij mee bezig zijn? Dan pas jij bij ons!

Ben je geïnteresseerd?
Wij bieden een marktconform salaris, daar komen we altijd samen uit.

Heb je interesse, stuur dan het jouw cv en een (korte) motivatie ter attentie van Lilian van Wijngaarden naar lilian@vandoorenadvies.nl. Bij VDA zijn we bewust bezig met de verschillende identiteiten en persoonlijkheden in het team.

Gesprekken worden gepland in mei en juni. Tijdens een kennismakingsgesprek zal ook een uitgebreide functieomschrijving worden gedeeld en besproken.

Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer: 06-52460472 (Lilian) en via onze website.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.