Trias: Afdelingshoofd Cultuuronderwijs

Trias in Rijswijk zoekt een Afdelingshoofd Cultuuronderwijs voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 10-06-2024Trias is hét centrum voor de kunsten in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Wij stimuleren actieve kunstbeoefening bij de inwoners door het aanbieden van eigentijdse kunst- en cultuureducatie in de kunstdisciplines muziek, dans, theater, beeldend, mode, film en digitale media. Dit doen we door het aanbieden van lessen in de vrije tijd, in het primair, voortgezet en special onderwijs en door het bevorderen van cultuurparticipatie in de samenleving. We doen dit op onze locatie in het Huis van de stad, op scholen en op locaties van culturele en maatschappelijke partners. We werken nauw samen met onze partners in het culturele veld, in het onderwijs en in het sociaal domein voor laagdrempelige kunst- en cultuuractiviteiten.

Afdelingshoofd Cultuuronderwijs

32 uur per week

Als afdelingshoofd cultuuronderwijs ben je verantwoordelijk voor alle producten en diensten van Trias in het primair- en voortgezet onderwijs. Trias draagt door middel van bestaande gemeentelijke (samenwerkings)projecten en landelijke projecten bij aan goede cultuureducatie in het onderwijs. Daarnaast heeft Trias ook een eigen cultuureducatieaanbod voor scholen in de regio. Ons werkgebied is Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en ontwikkeling van onze producten en diensten, voor de afdelingsbegroting en de strategie op de korte- en lange termijn. Je krijgt veel vrijheid om samen met je team en (lokale) culturele partners) nieuwe producten te ontwikkelen en uit te zetten in het onderwijs. Je geeft direct leiding aan twee coördinatoren cultuuronderwijs, die nauw contact houden met de scholen en docenten. Dat doe je op een coachende en verbindende manier. In je rol ben je ook opdrachtgever voor ca. 30 zzp-docenten, die voor Trias cultuureducatie verzorgen in het onderwijs. Zelf ben je ook verantwoordelijk voor het cultuurprogramma op enkele scholen.

Naast je werkzaamheden op de afdeling onderwijs heb je een belangrijke inbreng in de strategische en organisatorische ontwikkeling waar Trias op dit moment voor staat, geef je mede vorm aan de lange termijnstrategie van de organisatie en maak je deel uit van het managementteam. Je bent mede eindverantwoordelijk voor de doorontwikkeling en innovatie van de organisatie. Dit doe je samen met het afdelingshoofd vrije tijd & cultuurparticipatie, het afdelingshoofd bedrijfsvoering en de directeur-bestuurder.

In je dagelijkse werkzaamheden ben je regelmatig in gesprek met jouw team, het managementteam, culturele partners, scholen en de gemeenten. Daarnaast werk je aan de financiële en kwalitatieve monitoring van onze producten en ben je bezig met het aanvragen en verantwoorden van (project)subsidies. Het betreft een gevarieerde functie in een hecht, enthousiast team!

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde relevante opleiding op hbo- of universitair niveau;
 • Ervaring als leidinggevende. Je bent in staat de afdeling onderwijs zo efficiënt mogelijk in te richten en op een coachende manier te begeleiden;
 • Vakkundigheid, expertise en passie op het gebied van cultuur en educatie;
 • Gedegen kennis op het gebied van (landelijk) cultuurbeleid, onderwijs, financiën en fondsenwerving;
 • Affiniteit met non-profit organisaties, bij voorkeur in de culturele sector;
 • Veel enthousiasme om de afdeling verder door te ontwikkelen, je collega’s hier proactief bij te betrekken en een bijdrage te leveren aan het ondernemerschap van Trias;
 • Een sterk strategisch en analytisch denkvermogen, je bent een verbinder en benaderbaar voor het team en de samenwerkingspartners.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende functie in een professionele en moderne organisatie in een inspirerende werkomgeving in de Huis van de stad in Rijswijk;
 • Een informele werksfeer, waar een hecht team hard werkt en waar veel gelachen wordt!
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Deze functie wordt ingedeeld in functieschaal 12 van de cao-kunsteducatie. Het salaris bedraagt minimaal € 3.958 en maximaal € 5.681, – bruto per maand op basis van 36 uur, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering 5%;
 • Een laptop en een telefoon van de zaak;
 • Reiskostenvergoeding volgens de cao-kunsteducatie;
 • Deelname aan een goede pensioenregeling bij ABP.

Trias staat als centrum voor de kunsten midden in de samenleving. Vanuit onze missie verzorgen wij voor alle lagen van de bevolking toegankelijke en laagdrempelige cultuureducatie. Wij willen een afspiegeling zijn van de werkomgeving waarin wij werken en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om het team te vormen. Wij zijn geïnteresseerd in jouw talent. Trias onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en roept mensen van diverse achtergronden op om te solliciteren.

Ben je enthousiast geraakt en wil je met ons kennismaken? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie. Stuur je motivatiebrief met cv vóór maandag 10 juni 2024 aan sollicitatie@stichting-trias.nl o.v.v. ‘vacature afdelingshoofd cultuuronderwijs’. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Patrick Tranquille, afdelingshoofd cultuuronderwijs: 06-44796741. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Bircan Bozbey, directeur-bestuurder: bircanbozbey@stichting-trias.nl. De eerste gesprekken worden ingepland in de week van 17 juni 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.