Transnatural: Stagiair Assistent Curator / Collection Coördinator

Transnatural in Amsterdam zoekt een Stagiair Assistent Curator / Collection Coördinator voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 18-07-2024Transnatural ontwikkelt projecten en culturele programma’s waarin kunstenaars en ontwerpers reageren op de mondiale ontwikkelingen en uitdagingen van deze tijd. Het programma wordt gekenmerkt door een rijke, nieuwe wereld waarin de mens, natuur en technologie samenwerken en versmelten. Kunst en design staan centraal in kruisbestuiving met techniek en wetenschap. Baanbrekende ideeën en werken vormen de basis van het programma, gedreven door verbeelding, experiment en innovatie.

Stagiair Assistent Curator / Collection Coördinator

16 tot 24 uur per week (minimaal voor 6 maanden)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze stagiair(e) in de functie van stagiair assistant curator & collection coordinator met een hands-on mentaliteit voor minimaal 6 maanden. Je bent vanaf september 2024 voor 2 tot 4 dagen per week beschikbaar. De werkplek is onze studio en galerie aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam.

Wie zoeken wij?
Je hebt een sterke affiniteit met de cultureel-maatschappelijke oriëntatie van Transnatural en hebt kennis van en enige werkervaring in het kunst- en designveld. Jij bent onder andere verbaal sterk, schrijft aantrekkelijk (Nederlands/Engels), kan goed plannen en organiseren, handelt accuraat, beschikt over een bepaalde mate van zelfstandigheid en je bent bovenal sociaal vaardig.

Wat bieden wij?
Wij bieden een leerzame stage met de mogelijkheid mee te werken aan de verdere ontwikkeling van verschillende onderdelen binnen de organisatie, zoals de ontwikkeling en de promotie van culturele evenementen of het aanscherpen van de kunst- en designcollectie en haar marketing. De exposities en programma’s vinden plaats bij Transnatural en plekken als EYE filmmuseum, Pakhuis de Zwijger, de Dutch Design Week en in de openbare ruimte. Het Label is jaarlijks te vinden op beurzen in het buitenland zoals in Milaan en Parijs.

We moedigen eigen initiatief en onderzoek bijzonder aan en is er de mogelijkheid om door te groeien. Een stagevergoeding is beschikbaar.

Assistant curator
Binnen de functie assistant curator werk je in een klein team en ondersteun je de curatoren en hoofd producent in hun werkzaamheden. Je bent medeverantwoordelijk voor de resultaten die we gezamenlijk boeken.

Taken zijn onder andere:

 • Assistent programma ontwikkeling en redactiewerkzaamheden.
 • Assistent coördinatie en productie events.
 • Mede opstellen contracten.
 • Deals partners en toeleveranciers.
 • Assistent vormgeving expo’s.
 • Assistent productie events.
 • Opbouw/afbouw begeleiden.

Collection coördinator
Binnen de functie Stagiair(e) Collection coördinator ondersteun je de directeur en collection manager in hun werkzaamheden door onder andere:

 • Assisteren in de ontwikkeling van de collectie.
 • Bedenken en uitvoeren van verschillende marketing PR-acties online, op websites en (sociale) media acties.
 • Mede redigeren van de promotieteksten.
 • Verspreiden van middelen en mailingen.
 • Beurspresentaties voorbereiden en uitvoeren.
 • Meewerken aan het vergroten van de bekendheid van het merk Transnatural.

Belangstelling?
Volg je een hbo/ma/universitaire studie? Stuur dan je sollicitatiebrief met korte motivatie en cv vóór 18 juli 2024 naar Arjen Bangma, arjen@transnatural.org.

Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen via 020 7740862 (maandag tot en met vrijdag).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.