Tomoko Mukaiyama Foundation: Zakelijk Leider

De Tomoko Mukaiyama Foundation in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor gemiddeld 15 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2024De Tomoko Mukaiyama Foundation (TMF) is de stichting van de gelijknamige Japans-Nederlandse kunstenaar. TMF produceert concerten, voorstellingen, installaties en videowerken op een onconventionele manier, waarin Tomoko samen met haar publiek het zintuiglijke avontuur aangaat.

Het werk wordt gepresenteerd op reguliere podia en andere culturele locaties zoals Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, Paris Opera, Van Gogh Museum en Lincoln Center in New York, maar ook in De Meervaart in Amsterdam, op het Dekmantel festival, op diverse online platforms, in private woningen, openbare ruimtes en zelfs op de vismarkt van het Japanse eiland Seto. In 2025 maakt een nieuwe productie van TMF deel uit van het Dutch Culture-programma op de Expo in Osaka, Japan.

De Tomoko Mukaiyama Foundation is op zoek naar een toegewijde

Zakelijk Leider

met ervaring binnen het Nederlandse en liefst ook het internationale cultuurbestel

gemiddeld 15 uur per week

Wat ga je doen ?
De zakelijk leider is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het strategische en financiële beleid en vormt, samen met artistiek en algemeen directeur Tomoko Mukaiyama en productieleider Yayoi Manabe, het hart van de (kleine) organisatie.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Financieel management en bedrijfsvoering voor een duurzame en gezonde exploitatie. Je bent verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie en het opstellen en beheren van jaar- en werkbegrotingen.
 • Het ontwikkelen van een nieuwe marketing- & communicatiestrategie die de bestaande situatie sterk verbetert, in nauwe samenwerking met Tomoko en de overige medewerkers.
 • Diegene is samen met Tomoko verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, waaronder het garanderen van een veilige werkomgeving en het toepassen van de Fair Practice Code.
 • De strategie voor en uitvoering van fondsenwerving, van aanvraag tot verantwoording. Je bent bij uitstek op de hoogte van de subsidiesystematiek en onderhoudt goede relaties met subsidieverstrekkers en sponsors.
 • Je zoekt actief naar nieuwe partners en/of (zakelijke) strategieën voor TMF om maximale impact te genereren met Tomoko’s werk.
 • Je vertegenwoordigt TMF ook bij stakeholders en andere relaties.

Wie ben jij ?

 • Je hebt relevante werkervaring als Zakelijk Leider. Je bent handig met cijfers en hebt kennis van financiële en fiscale regelgeving.
 • Je hebt affiniteit met Tomoko’s werk en wil je er in verdiepen.
 • Je staat stevig in je schoenen, je opereert strategisch, initiatiefrijk en zelfstandig.
 • Als contactpersoon voor onze ZZP’ers ben je benaderbaar, en je draagt graag zorg voor het team.
 • Je hebt ervaring met succesvolle fondsenwerving.
 • Je beschikt over kennis van de professionele podiumkunstensector, hebt ervaring met kunst- en cultuurbeleid en een relevant netwerk in de culturele sector: bij voorkeur zowel in de muziek- als de festival-, dans- en museale performance-praktijk.
 • Je hebt de ambitie de sector te innoveren, je bent iemand die vooruitkijkt en op de hoogte is van de ontwikkelingen in het veld. Je hebt het vermogen om te anticiperen op veranderingen en kansen, waarmee je de organisatie inspireert en aanstuurt.
 • TMF wil een werkgever / opdrachtgever zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en/of beperking zich veilig voelt. Als leider en voorbeeld binnen de organisatie draag je deze waarden uit en komt in actie als dat nodig is.

Herken je je in dit profiel? Laat ons dan weten hoe jij deze functie zou willen invullen.

Wij bieden:

 • Een dienstverband van (gemiddeld) 15 uur per week (in overleg).
 • Honorering op basis van de actuele cao Toneel en Dans, schaal 10.
 • Veel autonomie en de ruimte om het werk zelf in te delen.
 • Een leuk, kleinschalig team, waarin iedereen diens eigen waardevolle ideeën, ervaring en vaardigheden inbrengt, uitgaande van en voortbouwend op onze kernwaarden.

Inlichtingen
Heb je vragen over de vacature, neem dan per mail contact op met Tomoko Mukaiyama, de voorzitter van het bestuur: Henk van der Meulen, of met de huidige zakelijk leider: Frank van der Weij.

Reageren
Reageer per e-mail: info@tomoko.nl vóór 30 juni 2024, met motivatie, cv en referentie(s) in het Nederlands.

De eerste gesprekken vinden in juli en/of augustus plaats.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.