Theater de Omval: Bestuurslid

Theater de Omval in Diemen zoekt een Bestuurslid voor 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-07-2024Gezelligheid, samenzijn, plezier, ontspanning. Iedereen heeft een plek nodig om te beleven, ontdekken en genieten op een eigen manier. Of dat nu is door een tof evenement, of gewoon een kopje koffie en een goed boek.

De Omval brengt alles samen onder één dak: theater, bioscoop, werkplek, zaalverhuur, café, bibliotheek, muziekschool en meer. Een smeltkroes van kunst, cultuur en maatschappij.

Het theater wordt gerund door een klein team van vaste medewerkers en veel vrijwilligers. Het aanbod van het theater is heel breed, van voorstellingen en films tot aan zaalverhuur en horeca. En sinds medio 2023 heeft de openbare bibliotheek (OBA) in hetzelfde pand een plek.

Wij zijn op zoek naar een enthousiast bestuurslid met een affiniteit voor cultuur die ons huidige bestuur kan versterken. Het bestuur bestaat in totaal uit 5 leden en is verantwoordelijk voor de strategische koers van De Omval, de continuïteit, vernieuwing, uitvoering van de afspraken met subsidiegever(s) en de aansturing van de directie. De portefeuille die vacant komt is ‘Strategie & HR’.

Bestuurslid

6 vergaderingen per jaar

Je rol als bestuurslid
Als bestuurslid ben je actief, verbindend, positief, kritisch en kan je hoofd- van bijzaken onderscheiden. Daarnaast heb je affiniteit met de podiumkunsten en ben je vanuit de ervaring die je hebt sparringpartner voor de directeur op bepaalde thema’s of onderwerpen. Daarnaast vind je het leuk en gezellig om onderdeel van het bestuur te zijn en bezoek je regelmatig het theater. We kijken bij de selectie naar diversiteit in het bestuur.

De tijdsinvestering
Er zijn ongeveer zes vergaderingen per jaar en daarnaast verwachten we actieve betrokkenheid of aanwezigheid bij evenementen en voorstellingen. We voldoen aan de Governancecode Cultuur en je bent bestuurslid op vrijwillige, onbezoldigde basis.

Belangstelling?
Stuur uiterlijk 1 juli een korte motivatie (en relevant cv) naar directie@theaterdeomval.nl. Meer informatie? Mail naar Amy Koopmanschap, voorzitter (akoopmanschap@upcmail.nl). Gesprekken zullen ’s avonds fysiek plaatsvinden op 9 en 11 juli.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.