Theater aan de Schie: Coördinator Educatie / Inclusie en Diversiteit

Theater aan de Schie in Schiedam zoekt een Coördinator Educatie / Inclusie en Diversiteit voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-06-2024Stap binnen in de betoverende wereld van Theater aan de Schie, waar magie en creativiteit samenkomen! Als de grootste regioschouwburg in de Rijnmond met 800 zitplaatsen en het intieme Wennekerpand met een sfeervol podium voor 200 personen, verwelkomen we jaarlijks 115.000 bezoekers. Daarnaast bezoeken 4000 Schiedamse leerlingen Theater aan de Schie. Van diverse theatervoorstellingen en inspirerende zakelijke evenementen tot unieke eigen producties, educatieve schoolvoorstellingen en betekenisvolle maatschappelijke activiteiten – bij ons gebeurt het allemaal.

Voor het jaarprogramma dat zich richt op het werven van en programmeren voor nieuwe en andere doelgroepen zijn we per 1 september 2024 op zoek naar een:

Coördinator Educatie / Inclusie en Diversiteit

32 uur per week

Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor het samenstellen en programmeren van maatschappelijke en educatieve projecten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de werving van publiek voor deze activiteiten. Je stelt een programma samen voor cultuureducatie voor scholen en je koppelt scholen aan dit programma. Je maakt jaarplannen en draagt zorg voor de voorbereiding van de subsidieaanvragen. Je onderhoudt namens het theater de contacten met aanverwante partijen in de stad. Je bent goed op de hoogte van wat er speelt in de stad onder kinderen, jongeren en nieuwe doelgroepen. En je bent de verbinder tussen het theater en de wijk.

Wat vragen wij

 • Je werkt ook tijdens voorstellingen op onregelmatige tijden en in het weekend.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring is de culturele sector.
 • Je hebt kennis van onderwijs gerelateerde theaterprogrammering.
 • Je hebt een gediplomeerde opleiding op hbo-niveau.
 • Het is een pre als je ervaring hebt in lesgeven aan groepen kinderen en jongeren.

Wie ben jij

 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent een initiatiefnemer en een teamspeler.
 • Je hebt passie voor de podiumkunsten.
 • Je bent flexibel, representatief en klantvriendelijk.

Wat bieden wij

 • Een overeenkomst conform de cao Nederlandse Podia, loonschaal 7.
 • Een professionele en volledig geoutilleerde werkplek.
 • Een unieke werkplek in een bevlogen en gezellig theaterteam.
 • Een werkplek waar je de ruimte hebt je verder te ontwikkelen.

Interesse?
Heb jij interesse? Schrijf dan een motivatiebrief en stuur deze samen met je curriculum vitae vóór 28 juni 2024 per e-mail naar sollicitatie@theateraandeschie.nl, ter attentie van Rob Roos, onder vermelding van ‘Educatie / Inclusie en Diversiteit’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 1 juli 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.