Stimuleringsfonds Creatieve Industrie: Stafmedewerker Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Rotterdam zoekt een Stafmedewerker Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 16-06-2024Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het rijkcultuurfonds voor vormgeving, architectuur, digitale cultuur en de cross-overs daartussen. Jaarlijks ondersteunen we rond de duizend bijzondere en vernieuwende projecten van ontwerpers, architecten en culturele instellingen in binnen- en buitenland. Het fonds draagt daarmee bij aan de kwaliteit van de professionele (ruimtelijke) ontwerppraktijk. De wisselwerking tussen cultuur, maatschappij en economie speelt hierbij een belangrijke rol. We hebben op dit moment circa 50 medewerkers.

Voor de versterking van onze organisatie zijn wij per direct op zoek naar een

Stafmedewerker Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp

32 tot 36 uur per week

Het Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp (ARO) is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is een belangrijke uitvoeringspartner. Binnen het programma wordt in zes thematische programmalijnen met een looptijd van ongeveer drie jaar door twaalf tot vijftien coalities van ontwerpers, onderzoekers, overheden en marktpartijen, verdiepend ontwerpend onderzoek gedaan naar complexe ruimtelijke en maatschappelijke opgaven. ARO heeft als doel een integrale en adaptieve aanpak van ruimtelijke transitieopgaven op lokaal en regionaal niveau te bevorderen. Het stimuleert, agendeert en positioneert ontwerpend onderzoek en ontwerpkracht in de aanpak van deze opgaves en levert een concrete bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving. Het stimuleringsprogramma sluit daarbij onder andere aan op de opgaven uit de Nationale Omgevingsvisie en de thema’s van de New European Bauhaus.

Wat ga je doen?
Als Stafmedewerker werk je aan de uitvoering van het Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp. Je bent medeverantwoordelijk voor de begeleiding van de aanvragers in de open oproepen die binnen het programma worden uitgezet en geeft voorlichting over de mogelijkheden van subsidieverlening. Daarnaast toets je ingediende aanvragen op formele eisen en volledigheid, bereid je de beoordeling van aanvragen door onafhankelijke adviescommissies voor en stel je bestuursadviezen op. Door je actuele interesse en kennis van het ontwerpveld, in het bijzonder ruimtelijk ontwerp en ontwerpend onderzoek, weet je je goed in te leven in de behoeften van de aanvragers. Op basis van reflectie en evaluatie van de resultaten van de open oproepen lever je een bijdrage aan de uitvoering en evaluatie van het beleid. Daarnaast leid of coördineer je zelfstandig projecten en activiteiten die binnen de Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp worden geïnitieerd. Tot slot ben je betrokken bij het naar buiten brengen van resultaten die uit ondersteunde projecten voortkomen.

Wat breng je mee?

 • Kennis van, en aantoonbare werkervaring op het vlak van ruimtelijk ontwerp en/ of ontwerpend onderzoek;
 • Kennis, affiniteit en ervaring met betrekking tot de brede creatieve industrie;
 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Beleidsmatig, procedureel en financieel inzicht;
 • Je bent sensitief voor het krachtenveld waarin het fonds opereert;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent proactief en samenwerkingsgericht (zowel intern als extern);
 • Je kunt snel schakelen en bent leergierig;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat krijg je van ons?

 • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging;
 • Een salaris in schaal 9 cao Rijk 2024, inschaling is afhankelijk van je werkervaring en opleiding;
 • Een mooie werkplek in het Groothandelsgebouw, dicht bij Rotterdam CS (rijksmonument van Van Tijen en Maaskant);
 • We hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere:
  • Een reiskostenvergoeding;
  • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken op basis van een bijbehorende thuiswerkovereenkomst;
  • Een persoonlijk opleidingsbudget;
  • Een eigen cultuurbudget;
  • Vakantiegeld en een dertiende maand;
  • Een goede pensioenregeling.

Sollicitaties
Motivatiebrieven, waarin wordt ingegaan op aantoonbare werkervaring en deskundigheid kunnen, inclusief cv, tot en met zondag 16 juni 2024 worden gemaild naar vacatures@stimuleringsfonds.nl, gericht aan Jolijn Valk.

Wil je meer weten over de functie of het team?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je graag meer. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Jolijn Valk via 010 436 16 00.

De eerste gespreksronde is gepland op woensdag 26 juni.

Diversiteit
Het Stimuleringsfonds streeft naar diversiteit in het team, de activiteiten, samenwerkingspartners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren. Ook zet het Stimuleringsfonds zich actief in voor een gevarieerde ontwerpsector. We vinden het belangrijk om ruimte te geven aan verschillende perspectieven. Dat willen we ook graag terugzien en horen in ons team.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.