Stedelijk Museum Amsterdam: Coördinator Blikopeners

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Coördinator Blikopeners voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2024Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter-)nationaal publiek en behoort tot een van de best bezochte musea in Nederland.

Het team Educatie & Inclusie biedt programmering waarin meerstemmigheid, nieuwsgierigheid en eigen interpretatie centraal staan. Het Blikopenersprogramma is al 16 jaar een succesvol voorbeeld van deze visie. Het programma biedt Amsterdamse jongeren (15-19) een bijbaan in het museum, waarmee zij zichzelf ontwikkelen en de blik van het publiek en personeel openen.

Het Stedelijk Museum zoekt per juli / augustus 2024 een:

Coördinator Blikopeners (m/v/x)

32 tot 36 uur per week

De functie
Als Coördinator Blikopeners ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het jongerenprogramma van het Stedelijk, de groei en bloei van de deelnemers, en de samenwerking met de verschillende afdelingen van het museum en externe partners.

Wat ga je bij ons doen?
Als Coördinator Blikopeners verricht je onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Aansturen en begeleiden van de Blikopeners, de wekelijkse bijeenkomsten van de Blikopeners vormgeven, organiseren en begeleiden;
 • Jaarlijks werven van een nieuwe groep en contact onderhouden met alumni van het programma;
 • Inhoudelijk en procesmatig begeleiden van de Blikopeners bij het creëren van programmering en (online) content;
 • Zorgdragen voor de (personeels-)administratieve kant van het project;
 • Beheren van projectbudgetten, bijdragen aan fondsenwerving en verantwoordelijk voor verslaglegging aan subsidiegever;
 • Aansturen van een stagiair(e).

Wie ben jij?

 • Je bent iemand die makkelijk een praatje maakt met de beveiliger bij de ingang maar ook met de directeur. Je kunt je verplaatsen in de behoefte van jongeren en weet die te vertalen naar de rest van het museum;
 • Je communiceert prettig en duidelijk en houdt daarbij rekening met de verschillende behoeften, karakters en leeftijden in de groep;
 • Je zet je er aantoonbaar voor in om te zorgen dat jongeren gelijke kansen krijgen;
 • Je bedenkt creatieve nieuwe concepten en werkt daarin graag samen met partners en jongeren uit de hele stad.
 • Je hebt goede organisatorische vaardigheden. Dit blijkt bijvoorbeeld uit events die je zelf hebt geproduceerd;
 • Je weet hoe je een begroting moet opstellen en bijhouden en je hebt enige ervaring met administratie;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in het werken met jongeren.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden

 • We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar voor 32 tot 36 uur per week, met de intentie om te verlengen;
 • De functie is, afhankelijk van opleiding en werkervaring, ingedeeld in schaal 8 of 9 (maximaal € 4.141) bij een volledige, 36-urige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum-cao.

De Coördinator Blikopeners rapporteert aan Emma Harjadi Herman, Manager Educatie & Inclusie. Voor meer informatie over de functie kun je tijdens kantooruren contact met haar opnemen via 06-413 248 67. Twijfel je of je aan het profiel voldoet? Bel gerust even om te overleggen.

Solliciteren
Bij interesse in deze functie, kun je tot en met woensdag 29 mei 2024 je motivatiebrief en cv (in Word of pdf) insturen via de sollicitatieknop onderaan op deze pagina.

In je brief lezen we graag wat je aanspreekt in deze functie en welke twee of drie skills jij zou inzetten als Blikopeners coördinator.

Sollicitatie die per mail binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Gesprekken worden gepland op 12 juni of eventueel 11 juni 2024. Er volgt eventueel nog een tweede gespreksronde.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.