Speels Collectief: PR- & Marketingmedewerker

Speels Collectief in Tilburg zoekt een PR- & Marketingmedewerker voor 4 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 05-06-2024Speels Collectief is een divers, mixed-abled theatergezelschap. We streven naar een samenstelling van performers met zoveel mogelijk variatie in onder andere leeftijd, gender en etniciteit, en ons gezelschap bestaat uit mensen met en zonder (fysieke/verstandelijke/sociale) beperking. Mensen die te maken hebben met maatschappelijke uitsluiting in welke vorm dan ook, kunnen bij ons volwaardig deel uitmaken van het gezelschap.

Ook in de werkwijze en in de thematiek van onze voorstellingen belichaamt Speels Collectief diversiteit en inclusiviteit. We werken vanuit ieders individuele mogelijkheden, en de belevingswereld van onze performers staat in onze voorstellingen centraal. Zo trekken we ideaalbeelden en maatschappelijke normen van hun sokkel, en gaan we op zoek naar nieuwe perspectieven. Speels Collectief bevraagt de norm, zoekt de verwondering en omarmt het ongewone.

Wij zoeken een creatieve freelance

PR- & Marketingmedewerker (x/v/m)

4 uur per week

Jouw rol
Als PR- en marketingmedewerker er ben je verantwoordelijk voor het op creatieve wijze promoten van Speels Collectief. Je werkt aan het (online en offline) zichtbaarder en vindbaarder maken van Speels Collectief en weet welke kanalen je hiervoor moet inzetten. Mede dankzij jou komen de voorstellingen en activiteiten van Speels Collectief bij een breder en divers publiek onder de aandacht en worden de theaterzalen gevuld!

Jouw taken

 • Je verzint campagnes om de ticketverkoop te boosten.
 • Je creëert inspirerende content voor de social media kanalen.
 • Je maakt effectieve (online) advertenties.
 • Je denkt mee over de vormgeving en verspreiding van drukwerk en andere offline promotionele content.
 • Je schrijft SEO-teksten voor de website.
 • Je werkt samen met de communicatiemedewerker en vormgever.

Jouw profiel

 • Je hebt een opleiding en werkervaring in marketing en communicatie.
 • Je hebt ervaring met het beheren van social media kanalen en (online) advertenties.
 • Je hebt goede schrijfvaardigheden.
 • Je hebt kennis van SEO.
 • Je hebt affiniteit met theater en/of de culturele sector in het algemeen.
 • Je hebt affiniteit met inclusie, diversiteit en representatie.
 • Ervaring met WordPress is een pre.

Wij staan voor een inclusieve kunstwereld, dus ook in ons team streven wij naar een zo divers mogelijke samenstelling van werknemers. We verwelkomen sollicitaties van mensen met diverse achtergronden en ervaringen. Mensen die zich niet of weinig gerepresenteerd zien in het kunstenveld, moedigen we extra aan om te reageren.

Wij bieden

 • Een energieke en ondernemende werksfeer.
 • Zelfstandigheid en vrijheid.
 • Een klein team freelancers met veel onderling contact.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerk.
 • Een vergoeding passend bij de omvang en verantwoordelijkheid van de functie.

Algemene informatie

 • Constructie: ZZP-basis.
 • Regio: Tilburg en Arnhem, veel thuiswerk.
 • Ingangsdatum: 1 juli 2024.
 • Aantal uren: tot december 4 uur per week, met uitzicht op verlenging.

Interesse?
Mail dan uiterlijk woensdag 5 juni een motivatiebrief en CV naar communicatie@speelscollectief.nl (Mariska van Schijndel, communicatiemedewerker). Voor vragen kun je hier ook terecht.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.