Schouwburg Amstelveen: Stagiair Marketing & Communicatie

Schouwburg Amstelveen in Amstelveen zoekt een Stagiair Marketing & Communicatie voor 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenSchouwburg Amstelveen is een bruisende schouwburg midden in Amstelveen. Jaarlijks bezoeken ruim 155.000 mensen een theatervoorstelling, film of evenement bij ons. Naast alle reguliere voorstellingen en films organiseert de schouwburg diverse festivals, evenementen en congressen. We programmeren ook voor Theater De Landing op Uilenstede. In 2023 zijn we genomineerd als Theater van het Jaar. Onze ambitie is om de prijs in 2024 ook echt in de wacht te slepen.

Voor de organisatie van dit alles zoeken wij natuurlijk de beste mensen! Kom jij ons team versterken? Op de afdeling Marketing & Communicatie (4 personen) is namelijk vanaf augustus / september 2024 weer plek voor een

Stagiair Marketing & Communicatie

meeloopstage

36 uur per week | vanaf augustus / september 2024, minimaal 5 maanden

Je gaat zelfstandig én onder begeleiding mee gaat werken aan de werkzaamheden van de afdeling M&C.

De belangrijkste werkzaamheden

 • Content marketing ten behoeve van de website, flyers, nieuwsbrieven en sociale media;
 • Aandragen én uitvoeren van ideeën en marketingacties voor voorstellingen;
 • Onderhouden van contacten met impresariaten en gezelschappen;
 • Schrijven van persberichten en samenstellen van persmappen;
 • Ondersteuning bij speciale evenementen en festivals;
 • Meedraaien met overige projecten van de afdeling of op andere afdelingen binnen de organisatie, bijvoorbeeld rond een van de vele cultuureducatieprojecten.

Als je ervaring hebt met vormgeving of photoshop, liggen er op dit gebied ook diverse uitdagingen. Van het ontwerpen van een affiche of flyer voor een project tot het maken van een filmpje of een advertentie voor Facebook. En natuurlijk zijn wij altijd nieuwsgierig naar mensen die goed kunnen vloggen, bloggen of fotograferen. Kun je dit allemaal niet, maar wil je ’t wel leren dan horen we ook graag van je.

Het is de bedoeling dat je op veel verschillende projecten meedraait zodat je voor jezelf een goed inzicht krijgt in waar je goed in bent én waar je hart naar uit gaat. Het is in overleg ook mogelijk om eens een kijkje te nemen op een andere afdeling binnen de organisatie.

Functie-eisen

 • Relevante opleiding richting marketing, communicatie, vormgeving of redactie;
 • Tenminste 5 maanden beschikbaar vanaf eind eind augustus/begin september 2024;
 • Goede schrijfvaardigheid en bij voorkeur ervaring met photoshop;
 • Kunnen werken in teamverband;
 • Creativiteit en stressbestendigheid;
 • Affiniteit met theater.

Aanbod
Wij bieden een leuke en leerzame stageperiode waarbij je de kans krijgt kennis te maken met alle aspecten van het communicatievak binnen de theaterbranche. Er is veel ruimte voor eigen initiatief maar uiteraard krijg je de nodige begeleiding. Er is een stagevergoeding beschikbaar.

Schouwburg Amstelveen ligt aan het Stadshart van Amstelveen en is, met het busstation naast de deur, zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Interesse?
Stuur dan je cv met een korte motivatiebrief naar Quirine Muntz, hoofd Marketing & Communicatie via quirine@schouwburgamstelveen.nl.

Sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.