Schiermonnikoog Festival: Stagiair

Het Schiermonnikoog Festival in Amsterdam zoekt een Stagiair voor 16 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 02-06-2024Een blaaskwintet in een duinpan, of zestien trombonisten rondom een plas bij zonsopkomst? Je verzint het zo gek nog niet of het gebeurt op Schiermonnikoog, want onder de mantel van het Schiermonnikoog Festival reizen musici & muziekliefhebbers twee keer per jaar af naar het kleinste Waddeneiland. Het festivalprogramma beslaat een concertprogramma over de volle breedte van (klassieke) muziek, maar ook masterclasses, documentaires, lezingen, workshops, natuurexcursies en sterrenwandelingen. Minstens zo belangrijk voor de festivalbeleving zijn het eiland met 18 kilometer strand, 30 kilometers fietspad en meer dan 300 vogelsoorten: het Schiermonnikoog Festival is muziek én natuur.

Wij zoeken voor de najaarseditie in oktober per augustus 2024 een

Stagiair

16 uur per week

Voor de aanloop naar en tijdens de najaarseditie van het festival is er met ingang van augustus 2024 plek voor een stagiair. Als stagiair assisteer je het kleine en gezellige team, met een kantoor gevestigd in het centrum van Amsterdam, in alle facetten die bij het organiseren van een festival komen kijken:

 • Productie
 • Planning
 • Communicatie
 • Ticketing
 • Website- en appbeheer
 • Andere voorkomende werkzaamheden

Profiel

 • (Laatste fase) relevante opleiding in de muziek-, cultuur- of evenementensector of iemand met affiniteit die de klassieke festivalsector beter wil leren kennen
 • Proactief
 • Affiniteit met (klassieke) muziek
 • Nauwkeurig
 • Goede sociale vaardigheden
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift

Periode
De stage start per maandag 5 augustus 2024 voor twee dagen per week – doorgaans op maandag en woensdag. Duur in overleg, met een minimum van drie maanden. Aanwezigheid op het eiland in de aanloop naar en tijdens de najaarseditie van het festival (2 tot en met 11 oktober 2024) is vereist.

Vergoeding
Een bescheiden maandelijkse vergoeding, samen met catering, accommodatie en reiskosten in de festivalweek.

Interesse?
Stuur vóór 3 juni je cv met motivatie naar info@schiermonnikoogfestival.nl. Gesprekken vinden plaats op 10 juni in Amsterdam.

Voor vragen over het festival of de vacature kun je contact opnemen met Karlijn ter Horst via info@schiermonnikoogfestival.nl of 06 5127 9297 (bereikbaar op maandagen en woensdagen).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.