ROC van Amsterdam-Flevoland: Docent Cultureel Ondernemen

Het ROC van Amsterdam-Flevoland in Amsterdam zoekt een Docent Cultureel Ondernemen voor 0,65 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-05-2024In MBO College Zuid geloven we in de kracht van het mbo. Iedereen heeft talent en verdient het om daarmee in de spotlights te staan. Onze creatieve, sportieve en dienstverlenende opleidingen brengen studenten verder. Door unieke samenwerkingen met de arbeidsmarkt maken studenten op inspirerende wijze kennis met het werkveld. Met zo’n 3.900 studenten, waarvan het merendeel mbo niveau 4 volgt, vormen wij een community in een modern gebouw grenzend aan de Zuidas, tegenover RAI Amsterdam Convention Centre. MCZ profileert zich als een Amsterdamse school, divers en met lef, creatief en met de opdracht voor studenten een sociaal veilig leerklimaat te ontwikkelen. Samen stimuleren we studenten het beste uit zichzelf te halen. Kom werken bij MBO College Zuid, een college waar altijd ruimte is voor nieuwe ideeën en innoverende onderwijsprojecten.

Wij zoeken voor de opleiding PACT+ Theater een

Docent Cultureel Ondernemen

studentencoach en coördinator

0,65 fte

Jij weet de studenten met hun passie voor theater op weg te helpen om als jonge makers en acteurs zelfstandig aan de slag te laten gaan in de culturele sector. Met jouw kennis en kunde weet je de theaterstudenten uit te dagen en te begeleiden. Tegelijkertijd heb je een scherp oog voor nieuwe ontwikkelingen in het vak en weet je die in je lessen te verwerken. Je verzorgt in 3 leerjaren het vak Cultureel Ondernemen. Daarnaast ga je als coördinator het theaterteam aansturen en coach je een aantal studenten.

Studenten krijgen onder andere de vakken spel, fysiek theater, regie, muziek, camera acteren en dans. Daarnaast zijn Engels, Nederlands, rekenen, cultureel ondernemerschap en burgerschap onderdeel van de opleiding. Een deel van de lessen vindt in de beroepspraktijk plaats door het lopen van stage, maar ook door projecten i.s.m. het professionele werkveld. Zie hier de promotievideo van opleiding PACT+ Theater.

Je verzorgt in 3 leerjaren het vak Cultureel Ondernemen. Daarnaast ga je als coördinator het theaterteam aansturen en coach je een aantal studenten.

Als coördinator van de PACT+ Theateropleiding werk je nauw samen met de opleidingsmanager en ondersteun je het theaterteam op het gebied van:

 • Roosters: aanpassen, maken, inplannen, overleggen, controleren en communiceren met docenten, organiseren en plannen van beoordelings- en voortgangsgesprekken studenten.
 • Financiën: begrotingen maken, budgetbeheer van losse projecten en eigen bijdrage studenten.
 • Opleidingszaken: je bent het centrale aanspreekpunt van de opleiding voor externen en docenten, zit wekelijks het kernteamoverleg voor, ziet toe op onderhoud en inzet van interne/externe faciliteiten die de opleiding nodig heeft om hun curriculum te kunnen uitvoeren. Daarnaast houd je toezicht op deadlines van docenten; onder andere indienen auditie-beoordelingen, cijferlijsten, rapporten
 • Onderwijs: onder andere het opstellen en uitwerken van de studiewijzers, doorlopende leerlijnen, overgangslijsten, lessentabellen en de formatie van de opleiding.

Je bent organisatorisch sterk, bent flexibel inzetbaar en kunt goed schakelen tussen de vele verschillende werkzaamheden die je gaat doen. Daarnaast ben je een goede match met de mbo theaterstudenten en de rest van het docententeam. Ook vinden wij het fijn als je een visie hebt over goed, inclusief en veelzijdig theateronderwijs op mbo-niveau.

Verder vragen wij

 • Een lesbevoegdheid voor het mbo of bent bereid deze te halen.
 • Bij voorkeur heb je werkervaring in de podiumkunstensector als zakelijk leider, producent, productieleider, docent, marketeer of andere ondersteunende functie.
 • Je bent beschikbaar voor 0,65 fte (ruim 3 dagen: waarbij de vaste dagen op donderdag en vrijdag zijn, de 3e dag is maandag of dinsdag).
 • Je kunt werken met functies binnen Microsoft en je kunt de verschillende online educatie-tools gemakkelijk onder de knie krijgen.

Meer dan alleen goede voorwaarden

 • Een salaris in schaal 10 (cao mbo) van maximaal € 5.078 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Pensioenregeling via ABP, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om gebruik te maken van bijvoorbeeld een fietsplan.
 • Werkgeversbijdrage in de (aanvullende) ziektekostenverzekering.
 • Ruime vakantieregeling.
 • Middelen om jouw werk goed te doen (afhankelijk van jouw functie bijvoorbeeld een kwalitatieve laptop, BYOD-telefoonregeling en een vergoeding voor thuiswerken).
 • Toegang tot onze digitale leeromgeving RocWISE om je verder te ontwikkelen.

Ben jij die Theatermaker? Heb jij dat beetje meer?
Dan hopen we dat je snel reageert. Klik op de button, solliciteer en stuur meteen je cv mee. We laten je dan snel weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek.

Voor meer informatie kan je tijdens werkdagen contact opnemen met Sylvia Ruisendaal (opleidingsmanager) op telefoonnummer 06-20035639.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie, zie onze websites: ROCvA | ROCvF