Rijksmuseum Slot Loevestein: Hoofd Publiek & Communicatie

Rijksmuseum Slot Loevestein in Poederoijen zoekt een Hoofd Publiek & Communicatie voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 02-06-2024RIJKSMUSEUM SLOT LOEVESTEIN ZOEKT JOU!

Rijksmuseum Slot Loevestein is een van de bekendste kastelen van Nederland. Een stoer middeleeuws kasteel in een eeuwenoude soldatenvesting tussen twee rivieren. Jaarlijks trekt het museum zo’n 100.000 bezoekers. Het kasteel, dat altijd een militaire vesting is geweest, is vooral bekend door de spectaculaire ontsnapping in een boekenkist van rechtsgeleerde Hugo de Groot. Het kasteel biedt samen met de soldatenonderkomens, slotgrachten en het natuurgebied het Munnikenland rondom de vesting een unieke historische beleving. Als onderdeel van de Hollandse Waterlinies is het UNESCO werelderfgoed. Loevestein is het rijksmuseum waarin het verhaal van zeven eeuwen strijd om religie, politiek en recht wordt verteld. We zetten ons daarom in voor vrede, vrijheid en recht. Naast een museum is Loevestein ook een erfgoedlocatie met eigen horeca.

Voor de komende jaren is er een ambitieuze koers uitgezet waarin we de geschiedenis en het erfgoed van Loevestein toegankelijk willen maken voor een breed publiek. We willen nog meer mensen enthousiasmeren om onze (wissel)-tentoonstellingen en onderwijsprogramma’s te bezoeken. We willen de bestaande bezoekers verder aan ons binden en daarnaast nieuwe doelgroepen bereiken door een inhoudelijk sterk en passend programma te bieden en de verschillende onderdelen van de klantreis tijdens het onvergetelijk bezoek aan Loevestein te optimaliseren. Naast de museum-bezoekers willen we ook voor familie en zakelijke relaties de programma’s en arrangementen verder uitbouwen.

Ter versterking van het team zijn we op zoek naar een:

Hoofd Publiek & Communicatie

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
Als lid van het managementteam ben je verantwoordelijk voor het leiden van jouw afdeling en draag je bij aan het opstellen van beleids- en jaarplannen. In deze fase wordt gewerkt aan een museale herinrichting en gebiedsontwikkeling welke het museum met het omliggende natuurgebied op de kaart zetten. Samen met je team werk je actief mee aan de ontwikkeling en implementatie van de marketing-, communicatie- en publieksplannen, alsook aan participatietrajecten voor de stakeholders.

Je ontwikkelt samen met je collega’s campagnes om zowel de museale als zakelijke programma’s onder de aandacht te brengen, inclusief tentoonstellingen, educatieve programma’s, vakantieactiviteiten en de museumwinkel. Je optimaliseert de (nationale en internationale) online en offline klantreis, zowel binnen als buiten het museum, om de betrokkenheid van bezoekers te vergroten. Daarnaast organiseer je publieksonderzoek en vertaal je de resultaten naar integrale adviezen en plannen. Dit alles met als doel de bezoekersbeleving te verbeteren en het aantal bezoekers te laten groeien.

Je geeft leiding aan een team van twee medewerkers marketing & communicatie, drie medewerkers reserveringen en de afdeling receptie en kaartverkoop. Je werkt nauw samen met collega’s van andere afdelingen en externe partijen. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en je bent gericht op samenwerking. Zowel binnen als buiten de afdeling streef je naar verbinding. Als sparringpartner voor de directie, je team en collega’s van andere afdelingen draag je bij aan de doelstellingen van de organisatie.

Waar zijn we naar op zoek?
Om succesvol te zijn in deze rol, is het belangrijk dat je ervaring hebt op het gebied van publiekszaken en commerciële activiteiten, bij voorkeur binnen een museale, culturele en/of erfgoedorganisatie. Je dient een heldere visie te hebben op de stappen die Loevestein moet zetten om haar publieksdoelen te bereiken. Je bent goed geïnformeerd over de ontwikkelingen in de markt en de maatschappij, en weet deze inzichten op creatieve en inventieve wijze toe te passen.

Tegelijk ben je ondernemend en heb je een ervaring in het vormgeven van zakelijke en publiekevents en commerciële activiteiten die bijdragen aan de exploitatie en passen binnen de doelstellingen van het museum.

Als leidinggevende heb je een proactieve houding en ben je direct en actief betrokken bij het uitvoeren van taken. Daarnaast hanteer je een coachende en richtinggevende aanpak. Je zet je teamleden in hun kracht en stelt ze in staat hun potentieel te vervullen. Je waarborgt dat alle processen binnen de afdeling correct en tijdig worden uitgevoerd, en stimuleert een cultuur van samenwerking en resultaatgerichtheid. Gezien de diversiteit van de taken ben je in staat verantwoordelijkheden te plannen en te delegeren.

Wat verwachten we van jou?

  • Minimaal hbo-werk- en denkniveau en veel creativiteit.
  • Een opleiding en/of ervaring op het gebied van marketing en/of communicatie.
  • Minstens vijf jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare organisatie.
  • Je bent in staat Slot Loevestein en jezelf te presenteren aan publiek en andere stakeholders.
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Beheersing van andere talen is een pre.
  • Je hebt affiniteit met de thematiek van Loevestein: geschiedenis, vrede, vrijheid en (internationaal) recht.
  • Je beschikt over eigen vervoer.

Wat bieden we jou?
Een dynamische werkplek in een ontwikkelende organisatie met een leuk team op een unieke en prachtige locatie.

Een arbeidsovereenkomst met Stichting Rijksmuseum Slot Loevestein met een aanstelling van 32 tot 36 uur per week. Deze functie wordt ingedeeld in functieschaal 12 van de Museum-cao. Het salaris bedraagt minimaal € 4.170,- en maximaal € 5.768,- bruto per maand op basis van 36 uur, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Vanuit de missie van Loevestein zetten we ons in voor verdraagzaamheid en tolerantie. Het maakt voor Loevesteiners niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jou. Loevestein onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en roept mensen van diverse achtergronden op om te solliciteren.

Interesse?
Stuur dan je gemotiveerde sollicitatie met cv vóór 3 juni 2024 naar
personeelszaken@slotloevestein.nl onder vermelding van ‘sollicitatie hoofd publiek & communicatie’. Ook voor inhoudelijke vragen over deze vacature kan je contact met ons opnemen via dit e-mailadres. We zijn voornemens een aantal kandidaten uit te nodigen voor een eerste kennismaking in week 24. We beogen een indiensttreding per 1 september 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.