Rijksmuseum: Content Stagiair

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Content Stagiair voor 36 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 02-06-2024Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. We vertellen het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis vanaf 1200 tot nu. Daarnaast organiseren we meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie en met (inter)nationale bruiklenen.

Wist jij dat het Rijksmuseum niet alleen offline, maar ook online een enorme impact heeft? In 2023 heeft het museum 2.7 miljoen bezoekers ontvangen, en maar liefst 70 miljoen mensen online weten te bereiken dankzij vernieuwende contentstrategieën en grote online zichtbaarheid. Ben jij klaar om bij te dragen aan verschillende projecten om nóg meer mensen kennis te laten maken met het Rijksmuseum?

Content Stagiair

36 uur per week (voor de duur van 5 maanden vanaf september)

Wat ga je doen?
Twee keer per jaar (start in september en februari) zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair die mee wil werken aan het beheren en ontwikkelen van creatieve content van (digitale) producten van het Rijksmuseum. In deze stage word je meegenomen in diverse aspecten van hoe wij het Rijksmuseum online en offline aan de buitenwereld presenteren. Je wordt onderdeel van een divers en ambitieus team en er heerst een heel goede sfeer.

Jouw verantwoordelijkheden op een rij:

 • Je helpt bij het ontwikkelen van creatieve content voor onze verschillende social online kanalen.
 • Ondersteunen bij het schrijven van artikelen voor de gewenste doelgroep, met daarbij passend illustratiemateriaal.
 • Je draagt bij aan de redactionele planning.
 • Je helpt bij het bewerken en editen van de verschillende content.

Werken bij het rijksmuseum
Het Rijksmuseum is van én voor iedereen. Jij gaat aan de slag op de subafdeling Digitale Marketing & Campagnes, wat onderdeel is van de afdeling Communicatie & Marketing. Samen met jouw team bestaande uit zo’n 15 collega’s, ben je verantwoordelijk voor de offline- en online marketing van het Rijksmuseum. De subafdeling beheerst onder andere alle online kanalen en bereikt door interessante en creatieve storytelling en het promoten van de online vaste collectie zowel nationale als internationale bezoekers. Daarnaast help je mee met de marketing rondom grote events, waardoor je verschillende mensen kennis laat maken met kunst en cultuur. Dankzij jouw bijdrage blijft het Rijksmuseum toegankelijk voor iedereen.

Wat breng jij mee?
We zijn benieuwd naar wie jij bent, welk talent je toevoegt aan ons team en waar jij je verder in wil ontwikkelen. Voor het Rijksmuseum is je komst heel belangrijk. We zoeken iemand met een hart voor kunst en cultuur, daarnaast:

 • Ben je bezig met een mbo-/hbo-/wo-opleiding.
 • Hands-onmentaliteit; je bent proactief en flexibel.
 • Je bent creatief, leergierig en proactief: je zit vol met ideeën!
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Bij voorkeur woonachtig in omgeving (groot) Amsterdam.

Wat krijg je ervoor terug?

 • De kans om ervaring op te doen bij hét museum van Nederland.
 • Een stagevergoeding.
 • Deelname aan verschillende evenementen en sportactiviteiten, zoals ons zomer -en winterfeest.

Enthousiast?
Maak er direct werk van en solliciteer vóór maandag 3 juni via de sollicitatiebutton: Het sollicitatieproces verloopt als volgt:

 • Na ontvangst van je cv en motivatie gaan we voor je aan de slag.
 • Zien we een match? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismakingsgesprek op maandag 10 juni. We horen graag wie je bent en wat je aanspreekt in deze stage.
 • Zijn we beiden enthousiast? Dan krijg je van ons een aanbod.

Let op: wacht niet met solliciteren! Mochten wij voor de sluitingsdatum voldoende reacties ontvangen hebben, dan wordt de vacature eerder gesloten.

Heb je nog vragen? Fabienne Kes (Recruiter) geeft graag antwoord via f.kes@rijksmuseum.nl.

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via de website van het Rijksmuseum zijn ingediend. Sollicitaties per mail nemen wij niet in behandeling.

Solliciteer!

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.