Rijksmuseum: Accountmanager Rijksmuseum Fonds

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Accountmanager Rijksmuseum Fonds voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 09-06-2024



Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. We vertellen het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis vanaf 1200 tot nu. Daarnaast organiseren we meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie en met (inter)nationale bruiklenen.

Als Accountmanager Rijksmuseum Fonds krijg je de kans om voor en achter de schermen van een groot, internationaal georiënteerd museum met gedreven vakmensen samen te werken!

Accountmanager Rijksmuseum Fonds

36 uur per week

Bij het Rijksmuseum geloven we dat kunst en geschiedenis ons allemaal verrijkt. Als Accountmanager Rijksmuseum Fonds speel je een cruciale rol in het verbinden van het Rijksmuseum met particuliere schenkers, die met hun bijdragen ons in staat stellen om tentoonstellingen en onderzoek te realiseren. Wij bieden je een dynamische functie waarin jouw inspanningen direct bijdragen aan de toekomst van het museum en je dagelijks bezig bent met het beheren uitbouwen van relaties met onze schenkers.

Partnerschap in cultuurbehoud
Als Accountmanager Rijksmuseum Fonds draag je de verantwoordelijkheid voor het beheer van relaties met particuliere schenkers, gericht op het werven van eenmalige of periodieke schenkingen van vermogen voor ons museum. Je laat de impact zien van de donaties op de belangrijkste pijlers van het Rijksmuseum, namelijk: collectie, educatie, toegankelijkheid, onderzoek, conservering en restauratie. Daarnaast denk je mee over op maat gemaakte evenementen en bijzondere ontmoetingen tussen schenkers en het museum, zoals speciale bezoeken en ontvangsten.

Jouw belangrijkste taken zijn

 • Verwerven van nieuwe schenkingen.
 • Beheren en verdiepen van bestaande relaties met particuliere schenkers.
 • Organiseren van exclusieve evenementen en bijeenkomsten in samenwerking met eventmanagers.
 • Samenwerken met diverse afdelingen binnen het museum om schenkingen effectief te begeleiden.

Werken bij het rijksmuseum
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen, en daar maakt de afdeling Development zich hard voor. Deze afdeling is verantwoordelijk voor (inter)nationale fondsenwerving met als doel extra steun te generen voor het Rijksmuseum, en om een breed draagvlak te creëren. De afdeling Development bestaat uit vijf subafdelingen, waaronder de subafdeling Schenkers. Binnen deze subafdeling Schenkers word je onderdeel van een toegewijd team dat bestaat uit vier accountmanagers en een projectcoördinator die allemaal werken aan het versterken van de banden met onze schenkers.

Als Accountmanager Rijksmuseum Fonds focus jij je op alle schenkingen van vermogen. Het Rijksmuseum Fonds is de steunstichting van het museum en beheert schenkingen en nagelaten vermogen aan het Rijksmuseum. Deze middelen zijn essentieel voor het Rijksmuseum en jij draagt zorg voor het bestendigen van de langdurige particuliere relaties. Als accountmanager maak jij je werk graag persoonlijk. Zo ken jij de schenkers allemaal bij voor én achternaam en sta je in nauw persoonlijk contact.

Wat breng jij mee?
We zijn benieuwd naar wie jij bent, welk talent je toevoegt aan ons team en waar jij je verder in wil ontwikkelen. Voor het Rijksmuseum is je komst heel belangrijk.

Wij zoeken een echte verbinder, met een groot empathisch vermogen, die creatief denkt en mogelijkheden ziet om ons netwerk van schenkers uit te breiden en te versterken. Je bent zelfstandig, organisatorisch sterk en servicegericht. Jij geeft graag dat beetje extra en schrikt er niet van om buiten reguliere kantooruren te werken. Ook vind je het niet erg om ver te reizen voor speciale ontvangsten.

Daarnaast heb je:

 • Meer dan drie jaar werkervaring in relatiebeheer van particulieren of in een vergelijkbare functie.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, een additionele taal is mooi meegenomen.
 • Kennis van CRM-systemen.
 • Vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend te functioneren.

Wat krijg je ervoor terug?
Als Accountmanager Rijksmuseum Fonds krijg je de kans om voor en achter de schermen van een groot, internationaal georiënteerd museum met gedreven vakmensen samen te werken. Daarnaast bieden we:

 • Een bruto maandsalaris van € 3.801,- tot € 5.075,- per maand op basis van 36 uur (Schaal 11 van de museum cao).
 • 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Een contract voor bepaalde tijd (met uitzicht op verlenging).
 • De vrijheid om thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen, inclusief een budget om jouw thuiswerkplek naar wens in te richten.
 • Een volledige ov-reiskostenvergoeding vanaf 5 km (tot maximaal € 345,-). De kosten die je maakt als jij je fiets op het station in een bewaakte fietsenstalling zet worden ook volledig vergoed.
 • Na je proeftijd ontvang je een museumjaarkaart met onbeperkte toegang tot 450 musea in Nederland. In het Rijksmuseum ben je (tijdens openingstijden) altijd welkom met één gratis introducé.
 • Deelname aan verschillende events en sportactiviteiten, zoals de Rijksrun en ons zomer- en winterfeest.

Enthousiast?
Maak er direct werk van en solliciteer vóór maandag 10 juni 2024 via de sollicitatiebutton. Het sollicitatieproces verloopt als volgt:

 1. Na ontvangst van je cv en motivatie gaan we voor je aan de slag.
 2. Zien we een match? Dan plannen we graag een eerste kennismakingsgesprek op dinsdag 18 juni 2024. We horen graag wie je bent, welke ervaring je hebt en wat je aanspreekt in deze functie.
 3. Is dit gesprek ook positief? Dan nodigen we je uit voor een tweede gesprek op woensdag 26 juni 2024.
 4. Zijn we beiden enthousiast? Dan krijg je van ons een aanbod.

Heb je nog inhoudelijke vragen? Carlijn van Spaendonck (Accountmanager) geeft graag antwoord via c.van.spaendonck@rijksmuseum.nl.

Heb je vragen over het proces? Fabienne Kes (Recruiter) geeft graag antwoord via f.kes@rijksmuseum.nl.

Let op: Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via de website van het Rijksmuseum zijn ingediend. Sollicitaties per mail nemen wij niet in behandeling.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.