Probiblio: Manager Educatie 18+

Probiblio in Hoofddorp zoekt een Manager Educatie 18+ voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 26-05-2024Probiblio adviseert de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. We helpen ze met onderzoek, verschaffen nieuwe inzichten en adviseren over digitalisering, HR en hun bedrijfsvoering. We ontwikkelen slimme programma’s voor mensen die moeite hebben met taal, rekenen en internetten en helpen bibliotheken zichzelf op de kaart te zetten. Daarnaast vervoeren we boeken en materialen. Dat doen we graag. Bibliotheken verbinden onze samenleving. Ze zijn ongelooflijk belangrijk.

Ben jij ondernemend, word je enthousiast van maatschappelijke onderwerpen en weet je hoe leiding te geven aan gemotiveerde professionals? Dan is Probiblio op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een inspirerende

Manager Educatie 18+

32 tot 36 uur per week

 • Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
 • Een goed salaris afhankelijk van opleiding en ervaring tussen € 5.445,- en € 6.575,- (schaal 12 cao Openbare Bibliotheken)
 • Standplaats Hoofddorp (hybride)
 • Reacties uiterlijk 26 mei 2024

Over de rol
Als Manager Educatie 18+ leid je een team van 11 gemotiveerde professionals. Je bent voortdurend op zoek naar synergie en innovatieve verbindingen om optimale resultaten te behalen. Daarbij werk je samen met de andere managers en specifiek de manager van het Team Educatie 0-18 jaar. Jouw focus ligt op het creëren van impact op maatschappelijke uitdagingen zoals geletterdheid en digitale inclusie.

Wat ga je doen
Vanuit je reguliere managementtaken ben je verantwoordelijk voor de personele vraagstukken binnen je team, de ontwikkeling van de dienstverlening van jouw afdeling en bewaak je de verschillende subsidiestromen. Vanuit je rol als Programmamanager Basisvaardigheden Volwassenen geef je leiding aan de Projectleiders van jouw programma om zowel inhoudelijke als financiële doelen te bereiken. Je draagt bij aan het landelijke netwerk op het gebied van Educatie 18+. Met jouw visie stimuleer je integrale samenwerking binnen jouw team en de organisatie.

Jij

 • Hebt hbo-/wo-werk- en -denkniveau.
 • Hebt ruime ervaring als inspirerend en coachend leidinggevende.
 • Hebt kennis en visie op het gebied van Basisvaardigheden 18+ en digitale inclusie.
 • Vertaalt visie en strategie naar koers voor de eigen afdeling.
 • Bent organisatie-en omgevingssensitief.
 • Doorgrondt politiek-bestuurlijke verhoudingen en kan daarin manoeuvreren.
 • Bent resultaatgericht, communicatief sterk en goed in netwerken.
 • Bent in staat budgetten te bewaken.

Wij

 • Bieden je een jaarcontract (met uitzicht op een vast dienstverband) voor 32 tot 36 uur per week met een bruto salaris tussen € 5.445,- en € 6.575,- (schaal 12, cao Openbare Bibliotheken). Plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 4 %.
 • Hanteren flexibele werktijden en zijn fan van hybride werken.
 • Voorzien je van allerlei handige zaken zoals een telefoon, laptop, reMarkable, NS-businesscard, bibliotheekabonnement.
 • Bieden een gunstige thuiswerkregeling met (indien nodig) werkplekfaciliteiten, zoals een bureau en/of bureaustoel.
 • Bieden je de mogelijkheid om 2 weken extra verlof te kopen.
 • Houden van bevlogen mensen die iets voor de samenleving willen betekenen.
 • Gaan graag in gesprek om je beter te leren kennen.

Hoe nu verder?
Stuur je sollicitatie (motivatiebrief en cv) naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Sabine Margés-van Tongeren, Manager Dienstverlenende Afdelingen. Vermeld duidelijk de functietitel Manager Team Educatie 18+. Onze vacatures staan open voor iedereen en we zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen.

Wil je eerst meer weten?
Bel dan even met Sabine 06 41 56 49 89. Ze staat je graag te woord.

 • De 1e gesprekken vinden plaats in week 23 en 24
 • De 2e gesprekken vinden plaats in week 25.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.