Probiblio: Chauffeur

Probiblio in Nieuw Vennep zoekt een Chauffeur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 10-06-2024Probiblio adviseert de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. We helpen ze met onderzoek, verschaffen nieuwe inzichten en adviseren over digitalisering, HR en hun bedrijfsvoering. We ontwikkelen slimme programma’s voor mensen die moeite hebben met taal, rekenen en internetten en helpen bibliotheken zichzelf op de kaart te zetten. Daarnaast vervoeren we boeken en materialen. Dat doen we graag. Bibliotheken verbinden onze samenleving. Ze zijn ongelooflijk belangrijk.

Merk je dat strakke planningen je in de weg zitten? Zoek je een baan met minder stress en meer teamgeest? Word je blij als je iets voor anderen kunt doen? Zet je (rij)vaardigheden dan in voor de afdeling Logistiek & Collecties van Probiblio als

Chauffeur

36 uur per week

Een dankbare uitdaging
De chauffeurs van Probiblio doen belangrijk werk. Zij vervoeren boeken en andere materialen van en naar bibliotheken, scholen en zorginstellingen in Noord- en Zuid-Holland. Ze zorgen dat de voorraden van bibliotheken op peil blijven en dat de boeken klaarliggen die leden hebben gereserveerd. Onze afdeling Logistiek en Collecties bestaat uit een coördinator, vijf collectiemedewerkers en 16 chauffeurs. Met elkaar bedienen zij 39 bibliotheekorganisaties, goed voor 270 filialen, verdeeld over 98 gemeenten.

Jij

 • Hebt rijbewijs BC en Code95.
 • Beschikt over minstens 1 jaar rijervaring.
 • Vindt het geen probleem om bij ziekte of vakantie van collega’s in te springen.
 • Werkt nauwkeurig.
 • Kunt kratten met behulp van een steekwagen of container laden en lossen.
 • Bent dienstverlenend en klantvriendelijk.
 • Vindt het fijn om samen met je collega’s mooie resultaten te boeken.

Wat ga je doen?
Allereerst ga je plezier beleven, want je maakt deel uit van een enthousiast en betrokken team. Eenmaal op de weg, draag je een flinke verantwoordelijkheid. Je haalt en bezorgt boeken en materialen volgens vastgestelde routes. Je scant en sorteert materialen, assisteert je collega’s bij werkzaamheden op de afdeling en zorgt voor de vrachtwagen. Het weekrooster wisselt, maar je werkt altijd 4 dagen van 9 uur. We doen niet aan overuren en in het weekeinde ben je vrij. Aangezien je dagelijks contact met klanten hebt, ben jij het visitekaartje van Probiblio! De hele organisatie staat achter je.

Wij

 • Bieden een fijne, collegiale werksfeer.
 • Vinden resultaat belangrijk, maar maken realistische planningen.
 • Bieden je een jaarcontract voor 36 uur per week met een bruto salaris tussen de € 2102,- en € 2968,- (schaal 5, cao Openbare Bibliotheken). Plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 4%.
 • Voorzien je van werkkleding, werkschoenen, een koffie / theevergoeding en een vergoeding van jouw bibliotheeklidmaatschap.
 • Geven je de kans om je te blijven ontwikkelen.
 • Hebben een ruime pensioenregeling.
 • Doen graag iets voor anderen.
 • Geloven in een inclusieve organisatie, omdat diversiteit leidt tot betere inzichten en oplossingen.
 • Willen je graag ontmoeten.

Lekker in balans
Onze chauffeurs dragen verantwoordelijkheid en hebben een grote mate van zelfstandigheid. Het is belangrijk dat je lekker in je vel zit. Een gezonde privé-werk balans hoort daarbij. Van te veel stress wordt geen mens gelukkig. Als Probibliaan sta je midden in de samenleving. Wees je daarvan bewust. Je moet iets voor een ander willen doen. Als je je hierin verder wilt ontwikkelen, kun je op onze hulp rekenen.

Hoe nu verder?
Stuur je sollicitatie (motivatiebrief en cv) naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Damy Heijsteeg, manager Logistiek & Collecties. Vermeld duidelijk de functietitel ‘Dienstverlenende Chauffeur’. Onze vacatures staan voor iedereen open!

Wil je eerst meer weten?
Bel dan even met Damy: 06 – 2627 8849. Hij staat je graag te woord.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.