Preludium en Concertvrienden: Stagiair Contentmarketing

Preludium en Concertvrienden in Amsterdam zoeken een Stagiair Contentmarketing voor minimaal 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 03-06-2024Concertvrienden dragen bij aan Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, en aan initiatieven om jongeren te enthousiasmeren voor klassieke muziek. Samen met de jongerenclub Entrée zorgen we ervoor dat een nieuwe generatie concertpubliek zijn weg naar het Concertgebouw en het Concertgebouworkest weet te vinden. Preludium is het off- en online maandblad voor liefhebbers van klassieke muziek.

Voor de periode van september 2024 – januari 2025 zoeken wij een

Stagiair Contentmarketing

minimaal 24 uur per week

In deze stage werk je in het team van Concertvrienden en Preludium. Jouw focus ligt op de content. Hiervoor klim je regelmatig in de pen en schiet je beeld voor foto’s en video’s voor verhalen en evenementen. Je bureau bevindt zich letterlijk tussen de orkestleden, omdat ons kantoor in hetzelfde pand zit als hun oefenstudio’s. Daarnaast is Het Concertgebouw is op een paar minuten loopafstand dus je werkt niet alleen in het hart van Amsterdam, maar ook in het hart van de klassieke muziek.

Functieomschrijving

 • Je werkt samen met de marketeers van Vrienden en Preludium aan de content- & socialmediastrategie;
 • Je ontwikkelt content voor onze socialemediakanalen (Instagram en Facebook), onder andere tijdens concerten in Het Concertgebouw en Vriendenactiviteiten;
 • Je zorgt dat geschreven content uit het magazine Preludium in de juiste vorm op de juiste online plekken terecht komt en produceert extra content waar dat nodig is;
 • Je houdt de websites up-to-date;
 • Je schrijft mee aan maandelijkse nieuwsbrieven.

De ideale kandidaat…

 • Is creatief in het bedenken van nieuwe content op social media (Instagram en Facebook);
 • Houdt van tekstschrijven en redactiewerk;
 • Werkt planmatig, nauwkeurig en zelfstandig;
 • Doet een relevante mbo-, hbo- of wo-opleiding of is net afgestudeerd;
 • Spreekt en schrijft vloeiend Nederlands;
 • Is beschikbaar voor minimaal 3 dagen in de week;
 • Photoshop en/of InDesign skills zijn een pre;
 • Heeft affiniteit met Het Concertgebouw, muziek en cultuur.

Wat krijg je terug?

 • Een waardevolle werkervaring in een team van enthousiaste muziekliefhebbers binnen de top van de culturele wereld;
 • Uitnodigingen voor concerten, speciale events en borrels;
 • Een mooie werkplek op het gezellige kantoor van het Concertgebouworkest en Het Concertgebouw in hartje Amsterdam;
 • Je leert de wereld van Het Concertgebouw en Concertgebouworkest van binnenuit kennen;
 • Last but not least; je krijgt een marktconforme stagevergoeding per maand op basis van (minimaal) 24 uur;
 • We staan open voor een afstudeeropdracht.

Nog een stukje achtergrond
Concertvrienden bestaat uit de teams Entrée, Vrienden en Preludium. Daarbij vormen Concertvrienden en Entrée samen het lidmaatschap: Concertvrienden voor iedereen vanaf 36 jaar en Entrée voor iedereen tot en met 35 jaar. Gezamenlijk hebben we zo’n 26.000 leden. Preludium is het magazine voor liefhebbers van klassieke muziek. Naast achtergrondverhalen, interviews met musici en columns vind je hierin verhelderende uitleg bij alle concerten in Het Concertgebouw.

Wat ons verbindt? Muziek! Door kortingen te geven, evenementen te organiseren en verhalen te vertellen willen we liefhebbers (starters én kenners) enthousiasmeren voor (klassieke) muziek. Zo dragen we bij aan Het Concertgebouw en het Concertgebouworkest.

Geïnteresseerd?
Stuur jouw motivatie met cv vóór maandag 3 juni naar Micha Windgassen, directeur Concertvrienden, via info@concertvrienden.nl. De gesprekken vinden plaats in de week van 10 juni. Als je vragen hebt, schroom niet om Micha te mailen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten? Check onze websites voor meer achtergrond: www.concertvrienden.nl | www.preludium.nl.