Ovio: Dirigent

Ovio in Amsterdam zoekt een Dirigent voor gemiddeld 3,5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-06-2024Het OVIO orkest, gevestigd in Amsterdam, is een symfonieorkest van ruim 40 muzikanten die het niet schuwen om eigenwijs en met veel verve de muziek te benaderen. We spelen met ambitie en onze partituren zijn net zo gevarieerd als onze leeftijden. Onze vereniging kenmerkt zich door een actief bestuur en betrokken leden. Ons repertoire is hoofdzakelijk klassiek, aangevuld met moderne stukken. Wij repeteren wekelijks en geven tweemaal per jaar een uitvoering. De repetities vinden plaats op maandagavond van 19:45 tot 22:15 uur in het karakteristieke Amsterdams Lyceum, aangevuld met extra sessies voorafgaand aan concerten en twee repetitiedagen.

Een dirigent die vanaf december 2024 ons orkest wil leiden en niet bang is voor een beetje Amsterdamse eigenzinnigheid.

Dirigent

gemiddeld 3,5 uur per week

Functiebeschrijving
U bent het muzikale kompas van het orkest, een leider die ook de fijne kneepjes van het vak aan de leden kan overbrengen. U adviseert onze artistieke commissie en deelt uw inzichten over repertoire en solistenkeuze, terwijl u samen met het bestuur aan een harmonieuze organisatie bouwt.

Profiel

  • Heeft een afgeronde master in orkestdirectie;
  • Heeft heldere directietechnieken;
  • Is communicatief vaardig, inspirerend en motiverend;
  • Heeft een goed gevoel voor humor, is geduldig en doortastend;
  • Heeft goede didactische vaardigheden;
  • Heeft ruime ervaring en affiniteit met amateurorkesten;
  • Is in staat om creatief om te gaan met spelers van verschillende leeftijden en muzikale niveaus;
  • Kan de juiste balans handhaven tussen ambitie en plezier in het muziek maken;
  • Heeft een brede kennis van muziekrepertoire;
  • Is beschikbaar op maandagavond voor repetities.

Wat bieden wij?
Een salaris conform de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Toonkunstenaars Vereniging. De specifieke arbeidsvoorwaarden worden besproken tijdens een persoonlijk onderhoud.

Sollicitatieprocedure
U kunt uw interesse tot 8 juni 2024 kenbaar maken door een motivatiebrief en curriculum vitae te sturen naar: voorzitter@ovio.nl. Voor vragen kunt u eveneens contact opnemen via dit e-mailadres. De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 17 juni 2024. Proefdirecties zijn gepland op maandag 24 juni en 1 juli 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.