OPERA2DAY: Coördinator Educatie en Participatie

OPERA2DAY in Den Haag zoekt een Coördinator Educatie en Participatie voor 20 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 16-06-2024OPERA2DAY maakt vanuit Den Haag opera- en muziektheatervoorstellingen waarin artistieke innovatie, zeggingskracht en het bereiken van een breed publiek hand in hand gaan. ‘We reinvent opera to inspire and move people today’ is daarbij ons motto. We spelen landelijk in de theaters en op locatie. We creëren nieuwe presentatievormen en bereiken daarmee al jaren een indrukwekkende hoeveelheid mensen.

Outreach, participatie en educatie behoren bij OPERA2DAY tot de kern van projecten die we ontwikkelen. Om mensen in aanraking te brengen met het genre opera en nieuwe doelgroepen te binden, ontwikkelen we verrassende en vernieuwende programma’s. Daarbij worden grote groepen jongeren en volwassenen vanuit allerlei doelgroepen actief bij de voorstellingen betrokken. De vorm van hun bijdrage verschilt per productie en past binnen het totale artistieke concept van de voorstelling. De programma’s hebben zowel een educatieve als een artistieke meerwaarde. OPERA2DAY rolt deze projecten uit in elke stad op de speellijst. In workshops en repetities bereiden we met scholieren of participanten hun bijdrage (en bezoek) voor. Zo zijn ze niet alleen ons publiek, maar ook voor één avond mede-maker!

Coördinator Educatie en Participatie

20 tot 24 uur per week

Deze zal zich in eerste instantie vooral richten op het opzetten van een participatieprogramma rond twee aankomende producties:

– een groot (locatie)project in Den Haag waarvoor de coördinator zich verdiept in de thematiek van de voorstelling en samen met makers (regisseur, muzikaal leider) een inspirerend programmaconcept samenstelt rond de voorstelling. Hij/zij onderzoekt de haalbaarheid van de verschillende ideeën, zowel praktisch als financieel en haalt feedback op de plannen bij beoogde samenwerkingspartners. Het zoeken en betrekken bij de productie van allerlei organisaties uit Den Haag hoort bij de taken. Onze gedroomde kandidaat heeft een netwerk in Den Haag onder maatschappelijke en culturele organisaties. Bij de uitvoeringen in september 2025 bewaak je de kwaliteit en gedurende het hele traject bewaak je het budget.

– een coproductie die in mei en juli 2025 wordt gespeeld op twee festivals, waarna in de herfst van 2025 een korte tournee (ongeveer 10 uitvoeringen) volgt in een aantal Nederlandse theaters. Het doel is voor iedere speelstad een goed voorbereid projectkoor samen te stellen dat deelneemt aan de voorstelling.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Organisatie participatieprojecten;
 • Betrekken van samenwerkingspartners;
 • Werven van deelnemers;
 • Produceren van activiteiten zoals workshops, brainstorms en bijeenkomsten;
 • Organisatie repetities (vastleggen locaties, deelnemers, communicatie);
 • Contactpersoon voor de deelnemers;
 • Begeleiden van groepen participanten op repetitie- en voorstellingsdagen;
 • Budgetbeheer.

Benodigde persoonlijke eigenschappen / competenties:

 • Organisatietalent;
 • Verbinder;
 • Communicatief sterk;
 • Stressbestendig;
 • Creatief;
 • Netwerker;
 • Kennis van podiumkunsten;
 • Enkele jaren werkervaring is gewenst;
 • Rijbewijs is een pre;
 • Woonachtig in Den Haag is een pre.

Wij bieden:

 • Een afwisselende functie in een compact team;
 • Een kantoor in hartje Den Haag;
 • Mogelijkheid om je eigen tijd in te delen, in combinatie met thuiswerken;
 • Beloning in schaal VI van de CAO Toneel & Dans;
 • Een jaarcontract in eerste instantie. Mocht je liever als ZZP’er aan de slag gaan, dan is dat zeker bespreekbaar.

OPERA2DAY houdt zich aan de Fair Practice code en de code Culturele Diversiteit en Inclusie.

Praktisch
Enthousiast geworden? Stuur dan uiterlijk 16 juni 2024 je CV + motivatie naar info@opera2day.nl o.v.v. ‘vacature coördinator educatie en participatie’. Heb je vragen over de procedure of inhoud van de functie? Dan kun je contact opnemen met Harm Witteveen via harm.witteveen@opera2day.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.