Oerol Festival: Marketingstrateeg

Oerol Festival in Midsland zoekt een Marketingstrateeg voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 22-05-2024Oerol is een van de grootste locatiekunsten festivals van Europa, met jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers. Al meer dan 40 jaar creëren we met sterke programmering midden in de prachtige natuur van het Waddeneiland Terschelling een unieke ervaring op het snijvlak tussen cultuur, avontuur en natuur. 10 dagen lang van ‘s ochtends vroeg tot middernacht, theatervoorstellingen, performances, storytelling, beeldende kunst en muziek op locatie.

Wij zoeken per direct een:

Marketingstrateeg

16 uur per week

Functieomschrijving
Als marketingstrateeg bij Oerol Festival ben je verantwoordelijk voor het bedenken, opzetten, coördineren, analyseren en optimaliseren van alle online contentstrategie. In tandem met het hoofd communicatie en marketing schrijf je Oerol’s marketingplan en word je gevraagd om mee te denken over allerhande zaken met jouw marketingperspectief.

Het team
De afdeling marketing & communicatie bestaat uit een dynamisch team van ongeveer 8 medewerkers, freelancers en stagiairs, elk met hun eigen specialisme. Onze focus ligt op het uitdragen van onze doelstellingen op het gebied van meerstemmige kunst en duurzaamheid, evenals het promoten, communiceren en verkopen van tickets voor alle voorstellingen en programmaonderdelen. Jij levert een belangrijke bijdrage aan het jaarrond betrekken en bestendigen van ons huidige en toekomstige publiek van Oerol Festival.

Goed om te weten:

 • Je werkt gemiddeld 2 dagen per week jaarrond. Tijdens en in aanloop naar het festival werk je meer dagen. Gemiddeld over het hele jaar gezien is dit een 0,4 fte functie. Ben je freelancer, dan is een overeenkomst op zzp-basis ook een mogelijkheid;
 • Oerol volgt en onderschrijft de Fair Practice Code, de gedragscode voor ondernemen en en werken in de culturele sector. We hebben een eigen personeelshandboek en zzp-voorwaarden, zie: https://oerol.nl/documenten/;
 • Oerol werkt vanaf Terschelling. Als je niet op het eiland woont, hoort het bij de functie om veelal op Terschelling te zijn. Oerol voorziet in dat geval in (eenvoudige) huisvesting;
 • We hechten er veel waarde aan dat Oerol een organisatie is die de samenleving in al haar breedte representeert en verwelkomen daarom graag sollicitaties van mensen die nu binnen onze organisatie ondervertegenwoordigd zijn.

Vereisten
Je bent een initiatiefnemer, een strategische denker en creatief in het ontwikkelen van marketingstrategieën. Je spot kansen en trends en weet deze te vertalen naar actieplannen. Met jouw vlotte pen, gevoel voor beeld en sterke analytische vaardigheden ben je een waardevolle aanwinst voor ons team. Je werkt een deel van het jaar samen met een online marketeer die verantwoordelijk is voor contentcreatie en een groot deel van de uitvoer van de contentstrategie.

In het kort:

 • Je krijgt een kick van het analyseren van data en optimaliseren van processen en strategieën;
 • Je hebt creatieve en commerciële ideeën;
 • Je schrijft gemakkelijk en gevat en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je vindt het leuk om informatie op te halen en te delen met artiesten en collega’s;
 • Je vindt het leuk om stagiaires en junior collega’s te begeleiden;
 • Je houdt van werken in een dynamische omgeving en je bent stressbestendig;
 • Je draagt graag bij aan een duurzaam Oerol Festival, en je kunt je vinden in ons Ecologisch Kompas.

Reageren kan via onderstaande sollicitatiebutton tot 23 mei, in de week van 27-31 mei worden de selectiegesprekken gevoerd.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.