NPO: Videoproducer

NPO in Hilversum zoekt een Videoproducer voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 09-06-2024Bij de NPO heb jij de regie

De publieke omroep is voortdurend in ontwikkeling. We staan midden in de samenleving en spelen als mediaorganisatie voortdurend in op nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en op de behoeften van ons publiek. Met ruim 600 medewerkers zetten we ons daar dagelijks voor in.

In welke functie je ook actief bent, jouw werk heeft altijd betekenis voor de maatschappij. Wij zijn er voor álle Nederlanders. En dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Iedereen is welkom om bij de NPO te komen werken. Benieuwd naar wat de NPO jou te bieden heeft? Bekijk het in onderstaande interactieve video. Je kiest zelf over welk thema je meer wilt weten. Kortom, jij hebt de regie!

Videoproducer

24 uur per week

Ben jij creatief met video en tekst en heb je een passie voor klassieke muziek? Weet jij die passie en skills optimaal te combineren, om de content van NPO Klassiek via de juiste online kanalen bij de juiste doelgroepen te brengen? Dan is de functie van videoproducer bij NPO Klassiek echt iets voor jou!

Dit ga je doen
In het Radiohuis van de NPO, midden op het Media Park in Hilversum, vind je de radiostudio’s van NPO Klassiek. Een bruisende plek waar programmamakers, technici, producers en online redacteuren met elkaar iedere dag de mooiste radioprogramma’s en on demand content maken met en over klassieke muziek. Al die prachtige content van de omroepen moet natuurlijk een weg vinden naar iedereen die houdt van klassieke muziek.

Als videoproducer ben je goed in het ondersteunen van productiewerkzaamheden rond videocontent van de omroepen voor onze socials. Alle content die de publieke omroepen maken op het gebied van klassieke muziek weet je creatief te verpakken en te distribueren in pakkende online formats. Denk hierbij bijvoorbeeld aan video’s van optredens in onze radiostudio of aan mooie fragmenten uit onze concerten.

Je werkt als videoproducer zelfstandig, denkt out-of-the-box en weet hoe je goede content met de mobiele telefoon maakt, zoals een snelle quote of een (te) gek filmpje. Je weet hoe nieuwe ideeën effectief omgezet kunnen worden in beknopte scripts, die ook bij de presentatoren van de omroepen tot enthousiasme leiden. Daarnaast heb je ervaring met de manier waarop pakkende teksten kunnen worden ingezet voor social posts.

Hier herken je jezelf in

 • Hb0-werk- en -denkniveau.
 • (Bewegend) beeld fascineert je en je hebt ervaring met het monteren van video’s.
 • Je bent thuis in online en social media en checkt deze dagelijks.
 • Ook met tekst weet je je creatief te uiten.
 • Je bent bekend met Photoshop, Adobe Premiere Pro en/of Final Cut Pro.
 • Out-of-the-box-denken kenmerkt jou net als het uitproberen van nieuwe dingen.
 • Tot slot houd je natuurlijk van klassieke muziek.

Arbeidsvoorwaarden

 • Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn.
 • Bij de NPO werken we hybride en kennen we flexibele werktijden.
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris.
 • Je krijgt 200 vakantie-uren (op basis van 36 uur per week).
 • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De functie van videoproducer is een vaste baan voor 24 uur per week. Je krijgt een jaarcontract en het salaris ligt tussen de € 2.711,- en € 3.988,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van videoproducer? Neem dan contact op met Tim Moen, adjunct zendermanager, op 06 26 10 84 69. Je kunt ook appen of bellen met Jolanda Janssen, recruiter, via 06 23 63 71 31. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? stuur dan jouw cv en motivatiebrief ter attentie van Tim Moen, via onderstaande sollicitatiebutton

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt solliciteren tot en met zondag 9 juni 2024.

 • 11 juni 2024: terugkoppeling sollicitatie.
 • 13 juni 2024: eerste sollicitatiegesprekken (middag).
 • 14 juni 2024: terugkoppeling eerste sollicitatiegesprekken.
 • 20 juni 2024: tweede sollicitatiegesprekken (middag).
 • 21 juni 2024: terugkoppeling tweede sollicitatiegesprekken.
 • 24 juni 2024: aanbod arbeidsvoorwaarden (per telefoon en e-mail).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.