Nieuwe Instituut: Stagiair Development

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Stagiair Development voor minimaal 3 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenNieuwe Instituut is er voor ontwerpers en het bredere, geëngageerde publiek dat geïnteresseerd is in architectuur, design en digitale cultuur. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland. Trefwoorden die het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam / regionaal / nationaal / internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Nieuwe Instituut zoekt per half juni als onderdeel van de afdeling Marketing & Communicatie een

Stagiair Development

Minimaal 3 dagen per week

Het Development team valt onder de afdeling Marketing & Communicatie en ontwikkelt verschillende programma’s die erop gericht zijn het netwerk van financiële begunstigers van het instituut te vergroten. Je zult je voornamelijk bezighouden met het ondersteunen van activiteiten rondom het behoud en de uitbreiding van het Members en Circle netwerk. In overleg met jou kijken wij wat je wil leren en wat je leuk vindt om te doen.

Zo kun je je bezighouden met het organiseren van de Museumpark Vriendendag, een bijzondere preview voor een opening, Studio Visits, of andere VIP- en netwerkevents voor het Nieuwe Instituut of in samenwerking met kunstbeurzen. Maar ook het verder door ontwikkelen van onze marketing en communicatie flow, het bijhouden van onze member mail box, het maken van onze member nieuwsbrief, het beheren van onze LinkedIn groep, social media-uitingen etc. kunnen tot jouw taken behoren. Tijdens je stage binnen het Development team zal je ook veel samenwerking met collega’s van onze andere afdelingen zoals programma, agentschap, collectie en marketing en krijg je een uitstekend idee hoe een landelijk museum functioneert.

Wie zoeken wij?

  • Hbo / wo opleiding, bij voorkeur in cultuur, communicatie, media / journalistiek, commerciële economie of bedrijfskunde;
  • Flexibel, zelfstandig, geordend, sociaal, proactief en een open blik;
  • Affiniteit met cultuur, communicatie, productie en organisatie van evenementen. Soms vinden evenementen ’s avonds of in het weekend plaats;
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en goede beheersing van het Engels (wegens diverse redactiewerkzaamheden);
  • Kennis en ervaring met verschillende programma’s zoals Mailchimp, Eventbrite en Photoshop is een pre;
  • Iemand die het leuk vindt om productie, commerciële, administratieve en communicatieve taken op zich te nemen.

Wat bieden wij?
Een inspirerende omgeving om werkervaring op te doen, kennis te maken met het Nieuwe Werken en je netwerk te vergroten. Je leert tijdens je stage over (online) communicatie, marketing, development en relatiemanagement. Je mag zelf evenementen produceren, ideeën testen en je doet ervaring op bij een grote landelijke culturele instelling. Vergoeding voor de stage bedraagt € 500 (bij een fulltime stage) incl. reiskostenvergoeding woon-werkverkeer. Minimale periode van de stage is 4 tot 6 maanden, minimaal 3 dagen per week.

Meer weten
Voor eventuele vragen over bovenstaande stageplaats kun je per mail contact opnemen met Jacob de Munnik.

Reageren
Ben jij diegene die wij zoeken? Stuur dan je motivatie en cv naar Jacob de Munnik j.demunnik@nieuweinstituut.nl

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.