NEMO Science Museum: Medewerker ICT

NEMO Science Museum in Amsterdam zoekt een Medewerker ICT voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 17-06-2024NEMO daagt iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse dingen zijn of brengen abstracte wetenschap juist op een toegankelijke manier. Zo maken we kennis voor een breed publiek toegankelijk en brengen we wetenschap dichtbij. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen binnen en buiten NEMO Science Museum.

Voor het team ICT zoekt NEMO een:

Medewerker ICT

32 tot 36 uur per week

In de rol van ICT-medewerker maak je deel uit van het team Facilitaire dienst. Onze ICT-afdeling bestaat uit een klein maar slagvaardig team van professionals, die dagelijks werken aan het creëren van een veilige en altijd toegankelijke digitale werkomgeving. Ons doel is om onze collega’s en bezoekers een zorgeloze dag te bezorgen door onder andere het beheer van (mobiele) werkplekken, kassa’s, ticketing en toegangscontrole, narrowcasting, facilitaire systemen, telefonie, museum ICT, server- en dataopslagbeheer, back-ups, SaaS-applicaties, on-premise applicaties en de integratie van verschillende systemen.

Om deze uitdagende taken te kunnen realiseren, werken we nauw samen met diverse leveranciers van diensten en applicaties. Als lid van ons team ligt jouw focus voornamelijk op tweedelijnsondersteuning, maar als het nodig is help je mee bij jouw collega van de servicedesk. Je ondersteunt jouw collega’s van de afdeling bij ICT-projecten, waaronder wijzigingen aan bestaande applicaties en de implementatie van nieuwe systemen.

Dit vind je leuk om te doen:

 • Begeleiden van de introductie van nieuwe applicaties en functies.
  Werken en denken met als uitgangspunt collega’s te ontzorgen en processen te optimaliseren;
 • Vertalen van vragen van collega’s naar technische oplossingen;
 • Coördineren van hardware vervangingen voor optimale functionaliteit;
 • Ondersteunen bij de implementatie van nieuwe tentoonstellingen met ICT-oplossingen;
 • Samenwerken met leveranciers om de gewenste oplossingen voor NEMO te realiseren;
 • Gestructureerd werken en de werkzaamheden nauwkeurig bijhouden in TopDesk;
 • Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Hier herken jij jezelf in:

 • Je hebt een afgeronde ICT-opleiding op MBO 4 of HBO-niveau en relevante werkervarin;
 • Je hebt goede kennis van en ervaring met Microsoft 365-producten en admin omgevingen van o.a. Entra, Intune, AutoPilot, Exchange, SharePoint, Teams en OneDrive;
 • Je kijkt uit naar de ontwikkelingen van CoPilot, Power automate, Power Platform, etc.;
 • Je kunt zelfstandig werken en bent gewend aan vrijheid binnen jouw functie;
 • Je bent flexibel en oplossingsgericht. Oorzaak-gevolg denken zit in jouw DNA; en je zoekt altijd naar structurele oplossingen;
 • Je beschikt over een goede mix van technische en sociale vaardigheden;
 • Je communiceert probleemloos met zowel technische als niet-technische belanghebbenden;
 • Het is een pre als je kennis hebt van PC Hardware en Windows serverbeheer;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands.

Dit vinden wij belangrijk
Bij NEMO streven we naar meer diversiteit in de samenstelling van het personeel. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je gelooft of op wie je valt, maar wél dat je enthousiast bent over NEMO.

Wat bieden wij
Je werkt in een dynamische omgeving in het iconische pand van NEMO in hartje Amsterdam. Het salaris varieert, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 3.187 en € 4.141 bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 9).Verder krijg je bij ons onder andere 8% vakantiegeld, een laptop en een goede pensioenregeling

Solliciteren
Herken jij je in het profiel? Stuur dan je motivatie en CV uiterlijk 17 juni 2024 t.a.v. Jeannine van der Vooren.

Voor meer informatie over de functie en afdeling kun je contact opnemen met Gaston Breure, Manager ICT, breure@e-nemo.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met de afdeling HR, tel: 020-53 13 195.

We vragen alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Gedurende de selectieprocedure zal dit worden besproken.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.