Museum De Lakenhal: Medewerker PR en Communicatie

Museum De Lakenhal in Leiden zoekt een Medewerker PR en Communicatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2024Museum De Lakenhal is het museum voor kunst en geschiedenis van de stad Leiden. Het museum is gevestigd in de voormalige Leidse lakenhal, een gebouw dat uit 1640 dateert. De collectie bevat hoogtepunten van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, naast werken van moderne en hedendaagse kunstenaars als Theo van Doesburg, Claudy Jongstra en Erwin Olaf. Het roemruchte verleden van Leiden komt aan bod in collectiepresentaties als Het Beleg en Ontzet van Leiden (1574) en Zeven eeuwen Leids Laken.

Wij zoeken voor onze afdeling Team Publiek per 01 september 2024 een

Medewerker PR en Communicatie

24 uur per week

Wij zoeken een nieuwe collega voor ons team Marketing & Communicatie met een specialisatie in persvoorlichting en communicatie. We zijn op zoek naar iemand die bijdraagt aan onze ambitie een museum te zijn dat zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Museum De Lakenhal wil een plek zijn waar iedereen zich thuis kan voelen. We zijn verbonden met onze stedelijke omgeving én staan midden in de wereld. Als stadsmuseum bouwen we mee aan het open en creatieve karakter van onze omgeving. Daarom maken we tentoonstellingen en een interdisciplinair publieks- en educatieprogramma variërend van oude tot hedendaagse kunst, van geschiedenis tot kunstnijverheid.

Wat ga jij precies doen
Je bent verantwoordelijk voor de persvoorlichting en (interne) communicatie van het programma van het museum en denkt mee over de positionering van onze tentoonstellingen en publieksprogramma’s. Je schrijft pers- en nieuwsberichten. Voor mediacontacten ben jij het vanzelfsprekende gezicht van Museum De Lakenhal. Je benadert journalisten, organiseert persbijeenkomsten en begeleidt fotografen en filmploegen op zaal.

Dit krijg jij
Aanbod voor jou is een professionele en inspirerende werkomgeving die in beweging is, waar ruimte voor initiatief is en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij:

 • Per 01 september 2024, een werkweek van 24 uur en een salaris van maximaal € 4.244,- (schaal 8) bruto bij een werkweek van 36 uur. De inschaling binnen de schaal is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract met een intentie tot een vast dienstverband.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen. Dit IKB van 17,05 % krijg je boven op je salaris.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.

Wat vragen we van jou
Jij weet precies hoe je Museum De Lakenhal op een eigentijdse manier onder de aandacht brengt bij journalisten, bij het publiek en je collega’s. Je houdt van kunst, cultuur en musea en weet als geen ander kansen voor redactionele aandacht te benutten. Je bent een schrijftalent, schakelt snel en spreekt graag met mensen over het museum. Je weet de juiste toon te raken voor de beoogde doelgroep in communicatie-uitingen zoals persberichten en nieuwsbrieven.

Daarnaast zorg je ervoor dat je collega’s op de hoogte zijn van belangrijke nieuwtjes, regelingen en andere leuke en relevante zaken. Je hebt een goed gevoel voor actuele onderwerpen en je weet als eerste wat er speelt. Of dat nu gaat om aandacht voor Museum De Lakenhal in de pers, ontwikkelingen in Leiden of in de museale en culturele wereld daarbuiten. Ook ben je stressbestendig, weet je prioriteiten te stellen en heb je een flexibele werkhouding.

Verder vragen wij van jou

 • Ervaring met persvoorlichting en communicatie, het liefst bij een museum of een pr-bureau.
 • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent goed in het onderhouden en initiëren van mediacontacten op alle niveaus.
 • Je hebt een relevant netwerk.
 • Je hebt een hbo-werk- en -denkniveau.

Ons team
Het Team Publiek bestaat uit medewerkers publieksprogramma, educatie, relaties en marketing & communicatie. Het team wordt aangestuurd door het Hoofd Publiek. In dit team ben jij verantwoordelijk voor PR en (interne) communicatie. De medewerkers zijn bevlogen en betrokken, zorgen gezamenlijk voor continuïteit en vangen als nodig ook werkzaamheden van collega’s op. Je bent dus een teamspeler en werkt veel samen met zowel de collega’s van het Team Publiek als met de verschillende tentoonstellings-projectteams waarbinnen conservatoren, projectleiders en collectie-medewerkers werken.

We maken graag kennis met je
Enthousiast geworden? Graag zien we je sollicitatie (motivatiebrief en cv) uiterlijk woensdag 29 mei tegemoet.

De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 4 juni en de tweede ronde op dinsdag 11 juni.

Meer inhoudelijke informatie
Neem dan contact op met Natalie Bos, Hoofd Publiek a.i., via 06 1444 8460. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06-5275 7940. (Whatsapp is uiteraard ook mogelijk).

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

Museum De Lakenhal is er voor iedereen. Daarom is ons doel gelijkwaardigheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij streven naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.