Museum de Fundatie: Hoofd Marketing en Communicatie

Museum de Fundatie in Zwolle zoekt een Hoofd Marketing en Communicatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-06-2024Museum de Fundatie is een van de belangrijkste musea in het Oosten van Nederland. Het toont makers van diverse disciplines en achtergronden, signaleert nieuw talent en werkt nauw samen met verschillende opleidingen in Zwolle. Het museum programmeert internationaal en is tegelijkertijd diep verankerd in Overijssel. In wisselende tentoonstellingen – van oude tot en met hedendaagse kunst en vormgeving – en aantrekkelijke publieksprogramma’s probeert het team elke dag zoveel mogelijk mensen te inspireren en verwonderen. We laten de bezoeker kunst vanuit vele perspectieven ontdekken op twee markante locaties: Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis, met beeldentuin, in Heino / Wijhe.

Museum de Fundatie is per direct op zoek naar een

Hoofd Marketing en Communicatie (m/v/x)

32 uur per week

De functie
In nauwe samenwerking met directie geef je invulling aan de marketing, pr en communicatie van het museum en draagt zorg voor de uitvoering ervan. Niet alleen met directie, maar ook met het team van conservatoren, hoofd development en hoofd educatie en participatie trek je intensief op in het vermarkten van de tentoonstellingen en programma’s van Museum de Fundatie. Op dagelijkse basis geef je samen met de medewerker marketing en communicatie handen en voeten aan de vernieuwde missie en visie van Museum de Fundatie.

Belangrijkste werkzaamheden

 • Campagneontwikkeling, planning, bewaking en analyse met betrekking tot tentoonstellingen in museum, kasteel en soms op andere locaties.
 • Corporate communicatie, imago versterking en (huisstijl)bewaking tone of voice in een (online) always on benadering.
 • Persbenadering, onderhoud persrelaties en begeleiding.
 • Ondersteuning stakeholder & steunkringen communicatie.
 • Doorontwikkeling digitale zichtbaarheid & coördinatie inzet sociale media, online- en emailmarketing (uitvoering bij medewerker).
 • (Eind)redactie op communicatie-uitingen.
 • Aansturen ontwerpbureaus, foto- en videografen, drukwerkbegeleiding (uitvoering bij medewerker).
 • Participatie in diverse samenwerkingsverbanden.
 • Coördinatie publieksonderzoek & data analyse publieksbereik (uitvoering bij medewerker).

Profiel

 • Je hebt een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, aangevuld met ruime meerjarige ervaring in een vergelijkbare positie.
 • Bij voorkeur ken je het museale veld en de kunstwereld.
 • Je hebt een praktische instelling in combinatie met gevoel voor strategische aspecten van (digitale) marketing en communicatie.
 • Je wisselt advisering aan directie, efficiënt schakelen met collega’s moeiteloos af met draagvlak creëren en (media)partners verbinden aan het museum.
 • Je bent een stevige stressbestendige, positieve persoonlijkheid met uiteraard uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je kan organiseren, je bent alert, punctueel en initiatiefrijk.
 • Je beschikt over uitstekende schrijf- en redactionele vaardigheden.

Aanbod
Salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.468,00 en
maximaal € 4.506,00 (Schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8 % vakantietoeslag en 6,4 % eindejaarsuitkering. Museum de Fundatie volgt de Museum cao, maar kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Zie jij jezelf als lid van ons jonge dynamische team?
Dan zien we graag je schriftelijke motivatie en cv tegemoet via vacature@museumdefundatie.nl, ter attentie van Beatrice von Bormann (directeur-bestuurder). Neem voor eventuele vragen over de functie contact op met het museum via ditzelfde mailadres.

Museum de Fundatie wil in brede zin een diverse organisatie zijn. Het maakt ons niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt of van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent. Het museum nodigt nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Mocht je liever een videoboodschap of op een andere wijze je motivatie toelichten, dan staat je dat vrij.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk zondag 16 juni 2024. Het eerste gesprek staat gepland op vrijdag 21 juni, een tweede gesprek vindt plaats op woensdag 26 juni 2024. Het streven is om uiterlijk 30 juni een geschikte kandidaat aan te stellen, zodat per 1 augustus 2024 (of eventueel 1 september 2024) je van start kan gaan bij ons.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.