Moveo Art Collection: Medewerker Collectiebeheer

Moveo Art Collection in Reeuwijk zoekt een Medewerker Collectiebeheer voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 07-06-2024Van een foto van de Grand Canyon waarin dag en nacht samenkomen tot een ronde aaibare stoel uit robuuste blokken hout. Digitale vogels die contact zoeken met de kijker en zware metalen platen die lijken te zweven als papier. Een groot gebakken ei dat je zo op zou kunnen eten maar dat geschilderd blijkt te zijn: de kunstwerken in de Moveo Art Collection leveren vaak vrolijke verbazing op. Het zijn werken met een onverwachte wending die maken dat je verder wilt kijken.

Moveo Art Collection
De Moveo Art Collection wil mensen op een speelse en toegankelijke manier verbinden met het werk van talentvolle kunstenaars. Het persoonlijke, toegewijde en eigenzinnige karakter van de verzameling wordt weerspiegeld in de kunstwerken.

De divers samengestelde, private kunstcollectie is onderdeel van een familiebedrijf. Op het kantoor in Reeuwijk kom je terecht tussen ongeveer 30 ambitieuze collega’s  die werkzaam zijn voor de verschillende takken van dit bedrijf. De afdeling kunst heeft een bijzondere positie en wordt momenteel bestierd door een curator.

Wij zoeken, ter ondersteuning van de curator, een

Medewerker Collectiebeheer

16 uur per week

Moveo (Latijn voor ‘ik beweeg’) is een kunstcollectie vol beweging. En ook ín beweging, waarin we toewerken naar het delen van onze collectie met een groter publiek. Als medewerker collectiebeheer ben jij het rustpunt temidden van de beweging door voor een consequente en nauwkeurige collectieregistratie te zorgen. Daarnaast zie je toe op de conditie van de fysieke objecten. Je voert conditiechecks uit en maakt plannen voor onderhoud en restauratie. Als rustpunt ben je wel flexibel. Schakelen tussen verschillende werkzaamheden en de verschillende lagen in een organisatie vind je leuk. Je hebt er ook geen problemen mee om zélf in beweging te komen als we even de mouwen opstropen om een kunstwerk te verplaatsen. Met een open blik kijk je niet alleen naar de kunstwerken in de collectie, maar ook naar je werkzaamheden. Daardoor kun je afwegen wat het beheer op verschillende standplaatsen nodig heeft.

Taakomschrijving
Je verzorgt de registratie en documentatie van de collectie zodanig dat de collectiegegevens op heldere en toegankelijke wijze zijn vastgelegd. Tevens verleen je administratieve ondersteuning aan de curator bij onder andere verwerving en bruiklenen. Je draagt zorg voor de fysieke collectie middels periodieke schoonmaak- en conserveringswerkzaamheden, het uitvoeren van conditieonderzoek en het adviseren over restauratiewerkzaamheden. Bij aanvang staat het eerste project al op je te wachten: het begeleiden van de migratie van ons collectiesysteem van Adlib naar Axiell.

Wij vragen

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding voor beheer en behoud of een daaraan gelijkwaardige combinatie van opleiding en werkervaring.
  • Je bent communicatief sterk en kunt je zowel in gesprek als op papier helder uitdrukken in Nederlands en Engels.
  • Kennis van collectieregistratiesystemen (Adlib, Axiell).
  • Je hebt een professionele en discrete werkhouding.

Wij bieden
Het is prettig werken in ons ruime en comfortabele kantoorgebouw waar je de hele dag omringd bent door kleurrijke kunstwerken. De prachtige Reeuwijkse plassen zijn nabij en altijd goed voor een fijne lunchwandeling. De medewerker collectiebeheer heeft een verantwoordelijke functie, je zorgt immers voor onze geliefde kunstcollectie en er is veel ruimte om daar zelfstandig invulling aan te geven. Nieuwsgierigheid wordt gewaardeerd, dus als je iets nieuws wilt leren is daar ruimte voor.

De functie omvat voorlopig 16 uur per week en je krijgt een aanstelling voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid is er uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Voor het salaris hanteren wij de Museum cao (schaal 7) als richtlijn: afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.775,- en maximaal € 3.445,- bij een werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag. Je reiskosten worden (grotendeels) vergoed.

Je interesse in deze functie kun je kenbaar maken door uiterlijk 7 juni 2024 een motivatie en curriculum vitae te sturen aan sollicitaties@moveo-art.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Medewerker Collectiebeheer’.

De eerste gesprekken vinden plaats in de tweede helft van juni 2024.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marlous Voshol via sollicitaties@moveo-art.nl.

Bij indiensttreding vragen we je om een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.