Mauritshuis: Projectleider IT

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een Projectleider IT voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2024Van Vermeers’ Meisje met de parel, tot De anatomische les van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. We zijn een klein museum met een grote collectie 17e-eeuwse schilderkunst en nog grotere ambities.

Zo willen we van het Mauritshuis een plek maken waar iedereen zich thuis voelt. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden wil verbinden.

Hierbij is het belangrijk dat ook onze collega’s zich bij ons thuis voelen. We willen een inspirerende werkomgeving bieden waarin medewerkers worden aangemoedigd verantwoordelijkheid te nemen en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Organisatie
In het Mauritshuis werken circa 80 vaste medewerkers. Daarnaast werken er 30 tot 40 rondleiders, museumdocenten en servicebaliemedewerkers op flexibele basis. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen wekelijks duizenden bezoekers. Dat doen we samen.

Het Mauritshuis zoekt voor het team Financiën en Informatiemanagement (FI) een:

Projectleider IT

32 tot 36 uur per week

…met een brede functionele blik.

In het kader van het realiseren van een IT roadmap waarbij consolidatie van het applicatielandschap, verbeterde aansluiting van applicaties op de procesorganisatie en het IT beleid uitgangspunt ‘Cloud-first’ zijn wij op zoek naar een projectleider IT. Een nieuwe functie voor het Mauritshuis.

Ben jij iemand, die grote affiniteit heeft om te zorgen dat processen goed worden ondersteund met applicaties, dat je gebruikers blij wilt maken met goede inrichting van deze applicaties? Ben jij iemand dit een IT project kan aanpakken van het begin tot het eind? Kan jij techniek naar gebruikers-vragen vertalen en andersom? Heb jij verstand van IT beleid, informatiebeveiliging en IT changeprocessen? Dan is dit een ideale functie voor jou!

Het team FI is verantwoordelijk voor de financiële administratie en het beheer, onderhoud en de exploitatie van IT binnen het Mauritshuis. Naast drie medewerkers in het team Financiën, kent het IT team nu een medewerker Support en wordt bijgestaan door een tweetal externe medewerkers en verschillende leveranciers, die helpen bij het beheren en onderhouden van systemen.

Je rapporteert aan de het hoofd FI en het hele team valt onder de zakelijk directeur.

Vanuit je rol als projectleider ben je het aanspreekpunt voor de diverse teams binnen het Mauritshuis op het gebied van alle vragen die zij hebben met betrekking tot het functioneren en de door ontwikkeling van (hun specifieke) IT/applicaties.

Naast deze activiteiten op het gebied van beheer en doorontwikkeling van het IT landschap van het Mauritshuis is er uitwerking nodig van het brede ICT-beleidsplan, het informatiemanagement en informatiebeveiliging. En we zijn een kleine organisatie dus ook binnen het team moet je in sommige cruciale taken elkaar kunnen vervangen.

Je takenpakket omvat onder andere
Analyse applicatielandschap:

 • Inventariseren van applicaties (technisch, functioneel);
 • In kaart brengen key-users/proceseigenaren;
 • Bespreken functionele eisen en wensen van gebruikers;
 • Toetsen van bruikbaarheid van applicatie/functie voor de organisatie;
 • Analyse van databronnen t.b.v. sturing van de organisatie;
 • Opstellen verbeterplan (resources, licenties, systemen, tijd);
 • Rapporteren bevindingen, delen conclusies en rapporteren verdere aanpak voor MT-besluit.

Projectorganisatie:

 • Projectvoorstellen inclusief kostenberaming voorleggen ter formele besluitvorming;
 • Opstellen concrete projectplanning;
 • Samenstellen projectteam;
 • Uitvoeren projectplan;
 • Communicatie met leveranciers;
 • Rapporteren voortgang, realisatie, afwijkingen en financiën aan stuurgroep;
 • Opleveren geteste oplossing, documentatie en eventuele training;
 • In beheer nemen en houden.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een HBO + – werk niveau;
 • Hebt een ruime ervaring met Projectmanagement in Technische IT projecten;
 • Je kan functionele vragen vertalen naar techniek en andersom;
 • Je bent resultaatgericht, kunt goed vasthouden aan gekozen structuur, afspraken en scope en bent gewend om volgens planning te werken en realiseren;
 • Je bent mondeling en schriftelijk communicatief vaardig;
 • Jouw servicegerichte instelling en flexibiliteit in omgang maken dat jij en de vele partijen samenwerken en komen tot concrete resultaten;
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met de culturele sector;
 • Woonachtig in de regio Den Haag

Wat kun je verwachten?
Een inspirerende werkomgeving in een van de mooiste musea van Nederland, een bevlogen team en never a dull moment. We bieden een aanstelling voor 32-36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 12 conform de Museum CAO en biedt een minimum salaris van € 4.170 bruto en maximaal € 5.768 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Inschaling binnen schaal 12 is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn én blijven en werkgeluk ervaren in onze organisatie. Om bij te dragen aan goede balans tussen werk en privé bieden we onder meer 194,4 vakantie uren per jaar (op fulltime basis), de mogelijkheid om ook thuis te werken, stimuleren we opleiding, ontwikkeling en kennisdeling en investeren we in goede gesprekken met elkaar.

Solliciteren?
Ben jij die ene projectleider IT die verder kijkt dan getallen en wil jij werken in het mooiste museum van Den Haag? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 31 mei 2024 naar vacature-projectleiderICT@mauritshuis.nl. We sluiten de vacature eerder als we voldoende reacties binnen hebben.

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Willemijn Loeber, hoofd FI, te bereiken op: 06-48430588.

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.