Mauritshuis: Business Controller

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een Business Controller voor 20 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2024Van Vermeers’ Meisje met de parel, tot De anatomische les van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. We zijn een klein museum met een grote collectie 17e-eeuwse schilderkunst en nog grotere ambities.

Zo willen we van het Mauritshuis een plek maken waar iedereen zich thuis voelt. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden wil verbinden.

Hierbij is het belangrijk dat ook onze collega’s zich bij ons thuis voelen. We willen een inspirerende werkomgeving bieden waarin medewerkers worden aangemoedigd verantwoordelijkheid te nemen en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

In het Mauritshuis werken circa tachtig vaste medewerkers. Daarnaast werken er 30 tot 40 rondleiders en museumdocenten servicebaliemedewerkers op flexibele basis. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen wekelijks duizenden bezoekers. Dat doen we samen.

Het Mauritshuis zoekt voor het team Financiën en Informatiemanagement (FI) een

Business Controller

20 tot 24 uur per week

Ben jij iemand die grote affiniteit heeft met cijfers, iemand die heel handig is met Excel, die interesse heeft voor het samenbrengen van data en deze kan analyseren? Durf je het gesprek aan met managers om rapportages te bespreken en dan kritische vragen te stellen? Heb je ook kennis van boekhouden en aanleveren van balansdossiers en maken van jaarrekeningen? En wil je niet een volledige week aan het werk zijn? Dan is dit een ideale functie voor jou!

Als business controller ondersteun je het management bij het ‘in control’ blijven door rapportages op te stellen over financiën en andere KPI’s. Als business controller heb je toegang tot alle data en help je bouwen aan een dataset waarmee het management kan sturen en plannen kan maken. Je ontwikkelt modellen, waarmee die toekomstige keuzes ondersteunen. Je helpt bij het opstellen van de (meerjaren)begroting en coördineert de stappen in de Planning & Control cyclus. Je helpt bij de doorontwikkeling van verschillende processen, die eindigen in de boekhouding, zoals groepsboekingen en kaartverkoop.

Uiteraard werk je niet alleen. Het team FI bestaat uit een twee medewerkers van de financiële administratie, het hoofd FI en het IT team. Binnen het team Financiën moet je in sommige cruciale taken elkaar kunnen vervangen, je rapporteert aan de het hoofd FI. Het team FI valt onder de zakelijk directeur.

Dit ga je doen

 • Je stelt (maandelijkse) rapportages op;
 • Je hebt periodiek gesprekken met de managers en projectleiders over de financiële stand van zaken;
 • Je coördineert het proces voor de kwartaalrapportages en het jaarverslag;
 • Je werkt samen met het hoofd FI aan de (meerjaren)begroting;
 • Je ontwikkelt modellen waarin data bij elkaar komt;
 • Je hebt een controlerende rol voor de boekhouding;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de datakwaliteit van de boekhouding;
 • Je helpt bij ingewikkelde boekhoudkundige vraagstukken.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een bedrijfseconomisch gerelateerde hbo+- of wo-opleiding afgerond;
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een rol als deze opgedaan;
 • Je bent zelfstandig, overtuigend, resultaatgericht, verbindend, organisatiebewust en innovatief;
 • Je beschikt over actuele en gedegen kennis van wet- en regelgeving voor de jaarverslaglegging;
 • Je hebt veel kennis van Excel en kent Exact Globe;
 • Je kunt je makkelijk dataverwerkende applicaties eigen maken;
 • Je bent analytisch sterk, nauwkeurig, weet van aanpakken en ziet oplossingen.

Wat kun je verwachten?
Een inspirerende werkomgeving in een van de mooiste musea van Nederland, een bevlogen team en never a dull moment. We bieden een aanstelling voor 20 tot 24 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 10 conform de Museum cao en biedt een minimum salaris van € 3.468,- bruto en maximaal € 4.506,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week). Inschaling binnen schaal 10 is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn én blijven en werkgeluk ervaren in onze organisatie. Om bij te dragen aan goede balans tussen werk en privé bieden we onder meer 194,4 vakantie uren per jaar (op fulltime basis), de mogelijkheid om ook thuis te werken, stimuleren we opleiding, ontwikkeling en kennisdeling en investeren we in goede gesprekken met elkaar.

Solliciteren?
Ben jij die ene Business Controller die verder kijkt dan getallen en wil jij werken in het mooiste museum van Den Haag? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 31 mei 2024 naar vacature-businesscontroller@mauritshuis.nl. We sluiten de vacature eerder als wij voldoende reacties binnen krijgen.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Willemijn Loeber, hoofd FI, te bereiken op: 06-48430588.

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.